ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Απεύχονται και πολεμούν οι εκδότες κυβέρνηση της Αριστεράς

Πριν καλά-καλά προλάβει να μιλήσει η κάλπη, την προλαμβάνουν οι εκδότες.
 
Έχουν τους λόγους του, αφού οι περισσότεροι είναι διαπλεκόμενοι με το σύστημα, μέσω προμηθειών, δανείων και ανάληψη δημοσίων έργων
 
Λυτοί και δεμένοι έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα για κυβέρνηση από αριστερές δυνάμεις είναι ανεφάρμοστη και μη υλοποιήσιμη. Στην πραγματικότητα, τα διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα με το σύστημα, μέσω προμηθειών, δανείων ή και ανάληψη δημοσίων έργων και τα συστημικά μίντια που ελέγχουν πιστεύουν  ότι αν δεν γίνει κυβέρνηση Αριστεράς, θα «αποκαλυφθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ και θα καταρριφθεί το επιχείρημά του ότι αποτελεί εναλλακτική κυβερνητική λύση.
Σε μία τέτοια περίπτωση ελπίζουν ότι η μόνη λύση διακυβέρνησης της χώρας θα ξαναείναι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Εξ ου και το σύνολο των συστημικών μέσων ενημέρωσης επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, παραγνωρίζοντας ότι μόλις την Κυριακή κέρδισε τις εκλογές... Η δε «Καθημερινή» γράφει για κίνδυνο ο Τσίπρας να επικρατήσει σε τυχόν εκλογές του Ιουνίου!

«Η Καθημερινή»
Ορισμένες εφημερίδες δεν διστάζουν να προβάλλουν και να τροφοδοτούν το «όλοι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ». Ενδεικτική είναι η περίπτωση της «Καθημερινής», η οποία, σύμφωνα με όσα γράφει ο διευθυντής της Αλ. Παπαχελάς, φοβάται «τον κ. Τσίπρα σε ρόλο νέου Αντρέα», ενώ στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα προειδοποιεί ότι «αν πάμε με αυτά τα δεδομένα στις εκλογές του Ιουνίου, η επικράτηση του κ. Τσίπρα και του ακραίου αντιμνημονιακού μπλοκ είναι βέβαιη». «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν θα ηρεμήσουμε αν δεν δοκιμάσουμε τον δρόμο του κ. Τσίπρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως η δοκιμή υποκρύπτει τεράστιους κινδύνους για τη χώρα, οι οποίοι μπορεί να μην είναι αναστρέψιμοι. Γι’ αυτό πρέπει να μιλάμε πλέον με όσο πιο ανοιχτά χαρτιά γίνεται, ώστε κανείς να μην μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν ήξερα, δεν άκουσα», υποστηρίζει ο Αλ. Παπαχελάς. Και επισημαίνει: «Όποιος έχει μερίδιο ευθύνης, οφείλει να μιλήσει τώρα καθαρά και να συμμετάσχει σε μια άμεση προσπάθεια αναζωογόνησης των φιλευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων».

«Τα Νέα»
Αλλά, αν η «Καθημερινή» επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν στηρίζει αυτό που η ίδια εκλαμβάνει ως «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις», μια άλλη συστημική εφημερίδα, τα «Νέα», κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ότι: «Θέλει νέες εκλογές. Ποντάρει σε αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να χρεωθεί την ακυβερνησία».
Στο σχόλιο που υπογράφεται από τη διεύθυνση της εφημερίδας κατηγορείται επειδή αρνείται τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ! Επικρίνεται δηλαδή ο νικητής των εκλογών επειδή δεν συνθηκολογεί με τους όρους που θέλουν οι ηττημένοι αντίπαλοί του.
Η άποψη των «Νέων», υπό τον εύγλωτο τίτλο «Το όνειρο», είναι πως: «Λίγες ημέρες κράτησε το όνειρο: Εκεί που την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας συζητούσε να κάνει κυβέρνηση με ψήφο ανοχής από τον Πάνο Καμμένο, τώρα αρνείται μια τέτοια στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ! Οι ψηφοφόροι έστειλαν στα Τάρταρα τον παλαιό δικομματισμό και ανέβασαν στα ουράνια τις δυνάμεις του άλλου δρόμου - αλλά μέσα στο ευρώ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τη στήριξη για να οδηγήσει τη χώρα στον άλλο δρόμο, πότε θα το πράξει; Μετά τις επόμενες εκλογές; Ή μετά τις μεθεπόμενες; Ή έπειτα από όσες εκλογές χρειαστεί; Εκτός και αν ο άλλος δρόμος δεν υπάρχει και το μόνο ζήτημα είναι να αυγατίζουν τα ποσοστά του κόμματος. Όμως -και αυτό το ένιωσαν καλά σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.- η δύναμη της πτώσης εξαρτάται από το ύψος από όπου αρχίζει».

Το «Έθνος»
Στο ίδιο μοτίβο το «Έθνος», που υποστηρίζει αναφανδόν την πρόταση Βενιζέλου να σχηματίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κυβέρνηση με επικεφαλής προσωπικότητα προερχόμενη από τον αντιμνημονιακό χώρο και το ΠΑΣΟΚ, τη στηρίζει χωρίς να συμμετέχει σ' αυτήν, ενώ θα μπορούσε να παράσχει στήριξη και η ΝΔ. Τα βέλη της εφημερίδας στρέφονται προσωπικά κατά του Αλ. Τσίπρα: «Δικαίωμά του είναι να αρνηθεί την πρόταση. Αλλά είναι επιεικώς αστείο να το κάνει εμμένοντας σε ανέφικτα κυβερνητικά εγχειρήματα ή περιφέροντας τη διερευνητική εντολή σε γραφεία συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων με προφανέστατο στόχο να δώσει την εντύπωση ότι επιχειρεί να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση και να εξασφαλίσει κυβέρνηση για τη χώρα».
Το βιαστικό συμπέρασμα του «'Εθνους» είναι ότι «ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν νωρίτερα από όσο θα ήθελαν στη δύσκολη θέση να πάρουν κρίσιμες και σοβαρές για το μέλλον του τόπου και το δικό τους αποφάσεις. Γι' αυτό και κρύβονται πίσω από ανέφικτους στόχους, θεωρώντας ότι αποφεύγουν έτσι το ενδεχόμενο να θέσουν σε κίνδυνο τα προχθεσινά εκλογικά τους οφέλη. Αλλά οι πολιτικοί και τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν τη χώρα και τον λαό και όχι τα κεκτημένα τους».

Ο «Ελεύθερος Τύπος»
Στην άλλη πολιτική εκδοτική όχθη κυριαρχεί ο φόβος των εκλογών. «Οδυνηρή επιλογή η νέα προσφυγή στις κάλπες» τονίζει ο «Ελεύθερος Τύπος». «Το ζήτημα είναι κατά πόσον οι νέες εκλογές θα ξεκαθαρίσουν οριστικά το τοπίο, όπως είναι το ευκταίο, ή απλώς θα μεταθέσουν το πολιτικό πρόβλημα ένα μήνα αργότερα, με όλες τις δυσμενείς εντυπώσεις στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή. Το χειρότερο, στην περίπτωση αυτή, είναι ότι θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αναγκαία επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, την οποία απαιτούν οι πολίτες, οι οποίοι αναμένουν από τα κόμματα να πράξουν το καθήκον τους απέναντι στη χώρα και στην κοινωνία», εκτιμά η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της υπό τον τίτλο "Μετέωρα βήματα".

«Η Δημοκρατία»
Η «Δημοκρατία» για δεύτερη ημέρα εκφράζει την απογοήτευση του μέσου νεοδημοκράτη. Το πρώτο της θέμα είναι ότι εξετάζεται η λύση του σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη για την θέση του πρωθυπουργού, όμως το δεύτερο πρωτοσέλιδο θέμα της επιβεβαιώνει γιατί η ηγεσία της Ν.Δ. φοβάται τις εκλογές: «Κοχλάζει για το 18,8% η Ν.Δ.», υπογραμμίζει και προσφεύγει στη «σίγουρη λύση» για κάθε παραδοσιακό δεξιό: τον Κ. Καραμανλή. Η εφημερίδα επισημαίνει τα σενάρια και τη σιωπή του πρ. πρωθυπουργού: «Με σιωπή αντιδρά ο Καραμανλής στα σενάρια που τον εμπλέκουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: