Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Απανωτές οι… χιλόπιτες της άρνησης πολιτευτών-στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Πωπώ τι παθαίνουμε. Ούτε κλαρί να σταθούμε δεν έχουμε!


Η άστοχη διαδικασία προώθησης πιθανών υποψηφίων έχει οδηγήσει σε βούκινο το κόμμα!

Πολλά είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στην Αχαΐα που αναρωτιούνται για ποιο λόγο, ειδικά σ' αυτήν την ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, που διανύουμε, επιλέχθηκε να αλλάξει η διαδικασία που ακολουθούνταν σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, σε ό,τι αφορά την κατάρτιση των συνδυασμών του κόμματος.
Σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή –όπως υποστηρίζει το attack.gr που συνήθως είναι καλά πληροφορημένο- υπήρχε ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και μεγάλης αποδοχής στο χώρο του κόμματος (π.χ. ο Παρασκευάς Αυγερινός), το οποίο είχε επιφορτιστεί με το καθήκον της επικοινωνίας με τα στελέχη ή τις προσωπικότητες εκείνες που οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ θεωρούσαν κατάλληλα για να συμπεριληφθούν στις λίστες του Κινήματος. Αφού, λοιπόν, προηγούνταν αυτό το στάδιο και λαμβάνονταν οι θετικές απαντήσεις των όσων είχαν προσεγγιστεί, τότε και μόνο τότε δημοσιοποιούνταν τα ονόματα. Κατ' αυτόν τον τρόπο, δεν γίνονταν... βούκινο οι όποιες χυλόπιτες έτρωγε το κόμμα -χώρια που αυτές άλλοτε ήταν απείρως λιγότερες.
Αντίθετα, αυτό τον καιρό παρακολουθούμε κάτι που μοιάζει με θέατρο του παραλόγου. Μια στρατιά ολόκληρη "πράσινων" στελεχών, μικρομεσαίου ή και μεγαλύτερου... βεληνεκούς, να γνωστοποιεί ότι δεν επιθυμεί να... εκτεθεί στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Γιατί γίνεται αυτό; Εν μέρει, διότι κάποιοι είχαν τη... φαεινή ιδέα να σταλούν οι προτάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος στην Ιπποκράτους χωρίς καν να υπάρξει οποιαδήποτε βολιδοσκόπηση όσων αναφέρονταν σε αυτές.
Ένας άλλος λόγος που βιώνουμε τούτην εδώ την... εμπειρία είναι ότι κάποιοι, τους οποίους, σύμφωνα με σοβαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ουδείς είχε κατά νου να τους προτείνει, θεώρησαν πρέπον να καταστήσουν γνωστό στους συμπολίτες τους ότι, παρά τις... πιέσεις που τους ασκήθηκαν, εκείνοι κράτησαν... άμυνα και αρνήθηκαν ν' αποδεχτούν μία υποψηφιότητα που ουδέποτε τους προσφέρθηκε. Είναι κι αυτό, όπως σχολίαζαν τοπικοί πολιτικοί κύκλοι, μία δοκιμασμένη μέθοδος ανέξοδης προβολής, έστω και... στιγμιαίας.
Τι άλλο... πετυχαίνει, άραγε, το ΠΑΣΟΚ με τέτοιου είδους επικοινωνιακά "αυτογκόλ" και μάλιστα σε μια πολιτική συγκυρία που το... παιχνίδι μοιάζει χαμένο εκ των προτέρων; Το εξής οξύμωρο: Όταν, τελικά, θα παρουσιαστούν τα όποια ψηφοδέλτια, με όσους αποδεχτούν το... ρίσκο της ένταξής τους σ' αυτά, περισσότεροι θα ασχολούνται με το ποιοι απέρριψαν τις προσκλήσεις συμμετοχής, παρά μ' εκείνους που τις αποδέχτηκαν και κατέρχονται στον εκλογικό στίβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς