Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Έκκληση του αντιδημάρχου Πατρέων Γ. Σιγαλού για προστασία πρασίνου

Γιώργος Σιγαλός.


Φυτεύτηκαν 218 δέντρα και 745 θάμνοι στην πόλη που πλήττεται από το σκαθάρι των φοινίκων 
Ενώ η Πάτρα στο ζήτημα των Φοινικοειδών δένδρων υφίσταται τις αλόγιαστες συνέπειες της επιλογής του ΠΑΣΟΚ προ των Ολυμπιακών Αγώνων να επιτρέψει  την άνευ ελέγχου εισαγωγή άρρωστων δένδρων από την Αίγυπτο, με συνέπεια την εξάπλωση από την Κρήτη στην Ηλεία και από εκεί στην Αχαΐα του σκαθαριού που οδηγεί στον θάνατο τους φοίνικες της περιοχής, συνεχείς είναι οι δενδροφυτεύσεις άλλων φυτών σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πατρέων, όπως πλατείες, κηπάρια, παρτέρια, παιδικές χαρές και σχολεία.
Τους τελευταίους μήνες, έχουν φυτευτεί εκατοντάδες δέντρα. Ενδεικτικά και μόνο τον Μάρτιο, σε όλες τις περιοχές του Δήμου, φυτεύτηκαν 218 δέντρα και 745 θάμνοι.
Εν τω μεταξύ, από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας, απευθύνεται επίσης έκκληση στους δημότες, να προστατεύουν τα δέντρα, που είναι μπροστά στα σπίτια τους, αλλά και προειδοποίηση προς εκείνους, που τα καταστρέφουν ή κλέβουν ακόμα και τους πασσάλους, που τοποθετούνται για να τα στηρίζουν, ότι αν γίνουν αντιληπτοί, θα υποστούν τις κυρώσεις που επιβάλει ο Κανονισμός του Δήμου και ο Νόμος.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Έργων Αυτεπιστασίας Γιώργος Σιγαλός, σε ό,τι αφορά την παιδική χαρά που έχει υποστεί φθορές στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, έκανε γνωστό, ότι άμεσα έσπευσε συνεργείο του Τμήματος Αυτεπιστασίας, ενώ για την αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων της παιδικής χαράς, ειδοποιήθηκε ο εργολάβος που την έχει κατασκευάσει και έχει τα απαραίτητα ανταλλακτικά.
Από τον κ. Σιγαλό, απευθύνεται έκκληση σε όλους τους δημότες, να προστατεύουν τη δημοτική περιουσία και τους κοινόχρηστους χώρους. Κι αυτό, διότι το τελευταίο διάστημα και σε καθημερινή βάση, λεηλατούνται από βανδάλους, σχεδόν όλες οι πλατείες της Πάτρας, του κέντρου και των συνοικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς