Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Φωτογραφία Αρχείου.


Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ 13,4% με το ΠΑΣΟΚ στο 9,7% και με πτώση των άλλων κομμάτων 

Η σχετική σταθερή, αλλά και ανησυχητική, θέση του φιλοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, η κάθοδος του ΛΑΟΣ στα όρια μεταξύ εισόδου και εξόδου από την Βουλή, η οριακή άνοδος της ΝΔ μόλις επτά δέκατα της μονάδας και η μικρή πτώση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Καμένου, είναι τα νέα δεδομένα αναδιανομής των ψήφων στην δεξιά πολυκατοικία.
Ακόμη η κατάληψη της τρίτης θέσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που σημειώνει άνοδο,  το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, η σημαντική άνοδο των αναποφάσιστων, η πτώση του ΚΚΕ και της ΔΗΜ.ΑΡ. καταγράφεται στο νέο κύμα της δημοσκόπησης Crisis Monitor που διενεργεί ανά δεκαπενθήμερο η εταιρεία Metron Analysis.
Σύμφωνα, με τη μέτρηση που έγινε χθες και προχθές σε πανελλαδικό δείγμα 1.201 ατόμων, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μείωση των ποσοστών του κατά 2,5% σε σχέση με την καταγραφή που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, λίγες ημέρες μετά την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει αύξηση ποσοστού κατά 0,7% από το 12,7 στο 13,4%.
Οι τρίτοι της προηγούμενης μέτρησης με 8% Ανεξάρτητοι Έλληνες γίνονται τέταρτοι με 6,9%. Η Δημοκρατική Αριστερά πέφτει από το 7,8 στο 5,8%, το ΚΚΕ από το 7,2 πέφτει στο 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ από το 6,6 ανεβαίνει στο 7,4%, η Χρυσή Αυγή από το 3,8 πέφτει στο 3,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι ανεβαίνουν από το 2,1% στο 2,9%.
Ο ΛΑΟΣ από το 2,1 πέφτει ακόμη περισσότερο στο 1,9% ενώ εντυπωσιακή είναι αύξηση όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι από το 11,5 στο 16,2%.
Μετά τις αναγωγές των ποσοστών τα κόμματα εμφανίζουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ 20,8%, ΠΑΣΟΚ 15%, ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6%, ΚΚΕ 10,5%,  Δημοκρατική Αριστερά 9%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Οικολόγοι 4,6%, ΛΑΟΣ 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς