Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πρόβλημα ο διαμοιρασμός οφικίων σε όσους από την ΝΔ δεν εκλεγούν

Φιλότιμες οι προσπάθειες του προέδρου Α. Μαζαράκη, αλλά φτάνουν;

Αιτία η έλλειψη αυτοδυναμίας και η εξ αυτής συνεταιρισμός με αποτυχόντες πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ
 Στην  Ν.Δ και ιδιαίτερα στην Τοπική Οργάνωση Αχαΐας, ασφαλώς τα πράγματα απέχουν πολύ από του να είναι ειδυλλιακά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου της ΝΟΔΕ Ανδρ. Μαζαράκη, ενός στελέχους με κύρος στην πατραϊκή κοινωνία, αλλά που πολεμήθηκε όσο κανένα άλλο που έχει περάσει από την ηλεκτρική καρέκλα της ΝΟΔΕ. Η δεδηλωμένη στήριξή του από τον Αντ. Σαμαρά είναι αυτή που φρενάρει κάπως τους δελφίνους που τον εποφθαλμιούν. 
Οι δημοσκοπήσεις -έστω κι αν "στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει"- δείχνουν την ΝΔ σε ιστορικά χαμηλά, τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές αυτές προερχόμενα από τα... σπλάχνα της είναι τουλάχιστον τρία -με το ένα εξ αυτών, μάλιστα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, να παρουσιάζει αξιοσημείωτη δυναμική- κι αν κάτι συγκρατεί τα στελέχη της εκείνα που συνειδητοποιούν πως δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα εκλογής είναι η προσδοκία πως κάτι έχουν... λαμβάνειν από τη συνηθισμένη μετεκλογική αναδιανομή των... οφικίων σε διάφορους δημόσιους οργανισμούς (αν και ο αριθμός των τελευταίων έχει πλέον μειωθεί, άρα και οι διαθέσιμες θέσεις... εργασίας-"παρηγοριάς" αποτυχόντων πολιτευτών). Κυριότερο όμως είναι ότι αυτά τα ολίγα οφίκια θα υποχρεωθούν να τα μοιραστούν με τους συνεταίρους τους, πιθανότατα προερχομένους από το ΠΑΣΟΚ.
Η απροθυμία καταξιωμένων στελεχών και προσώπων των τοπικών κοινωνιών να στέρξουν στο κάλεσμα για την ένταξή τους σ' ένα ψηφοδέλτιο είναι φαινόμενο που δεν περιορίζεται στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Αντίθετα, το συναντάμε σε κάποιο βαθμό ακόμη και στα μικρότερα. Εξαίρεση αποτελεί η αριστερά. Στην οποία ο Αχαιός πολιτευτής της ΝΔ, Θρασύβ. Μαυρομάτης, από τις στήλες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» προ ημερών, απένειμε εύσημα ακριβώς για την άδολη προσφορά τους και την άνευ ανταλλάγματος συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά της, ενώ γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν θα εκλεγούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς