ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Καλή αρχή με δυναμική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αιγάλεω.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου Αλ. Τσίπρα στο ενδεχόμενο μετάθεσης των εκλογών – Χαιρετισμοί από Π. Λωράν (γαλλικό Κ.Κ), Γκ. Γκίζι (γερμανικό Die Linke), Αντ. Νταβανέλο (ΔΕΑ) 

Μια μεγάλη εκδήλωση, τη μεγαλύτερη που έχει οργανώσει τα τελευταία χρόνια κόμμα της Αριστεράς στο Αιγάλεω, με παλμό και δυναμισμό, διοργάνωσε  την Τρίτη 3-4-12, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιώντας δυναμική αρχή ουσιαστικά της προεκλογικής περιόδου. «Η Ελλάδα θα είναι το πρώτο κομμάτι του ντόμινο που θα ξεκινήσει τις διεργασίες ανατροπής για τη χειραφέτηση της Ευρώπης από το κεφάλαιο και τις αγορές» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.
Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στο ενδεχόμενο μετάθεσης των εκλογών και η προειδοποίησή του ότι ο λαός δεν θα επιτρέψει νέα πραξικοπήματα.
Στο ευρωπαϊκό μήκος κύματος ο Γάλλος κομμουνιστής ηγέτης Πιερ Λωράν τόνισε ότι η μάχη στην Ελλάδα είναι μάχη όλης της Ευρώπης. Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη και πρόσθεσε πως μόνο οι πλούσιοι και οι ΗΠΑ θα κερδίσουν με την Ελλάδα εκτός Ε.Ε. Αισιόδοξο μήνυμα έστειλε από τη μεριά του ο Αντώνης Νταβανέλος στον σύντομο χαιρετισμό του: «Όλοι μαζί θα νικήσουμε».
Πλήθος κόσμου γέμισε το κλειστό γυμναστήριο, με τους νεότερους να φωνάζουν συνθήματα με τα “μάτια” στους αγώνες όλης της Ευρώπης: «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς», «Η Βαστίλη ήταν η αρχή, εμπρός για μια Ευρώπη σοσιαλιστική», «Αθήνα, Βερολίνο, Παρίσι, Λισσαβώνα, όλη η Ευρώπη στον δρόμο του αγώνα».
Στον ρυθμό της συγκέντρωσης η πόλη του Αιγάλεω. Μικροφωνικές είχαν στηθεί έξω από τη στάση του μετρό ενώ ακόμη και οι περιπτεράδες καθοδηγούσαν τον κόσμο πώς να πάει στη συγκέντρωση!
Αντίθετα με τους “χρόνους” της Ανανεωτικής Αριστεράς, το γήπεδο είχε γεμίσει από κόσμο πολύ ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
Εμπνευσμένη η ομιλία του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος συμπλήρωνε το γραπτό κείμενο με αποστροφές από στήθους. Απαντώντας στα εισαγγελικά - εκβιαστικά διλήμματα των μνημονιακών δυνάμεων είπε δείχνοντας τους Ευρωπαίους ηγέτες: «Να, αυτή είναι η Ευρώπη η δική μας. Η Ευρώπη της Αριστεράς, των κινημάτων, της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας».
Ένα μεγάλο πανό του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στα ελληνικά και τα αγγλικά καλούσε: «Ενάντια στις κυβερνήσεις των τραπεζών - Λαοί της Ευρώπης ενωθείτε!».
Ο Πορτογάλος συντονιστής του Μπλόκο της Αριστεράς Φρανσίσκο Λούσα δεν μπόρεσε τελικά να παρευρεθεί, έστειλε ωστόσο εγκάρδιους χαιρετισμούς.
Ένα θερμό χειροκρότημα για τον μεγάλο απόντα της χθεσινής συγκέντρωσης, τον Γιάννη Μπανιά, στη μνήμη του οποίου ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αφιερώνεται η εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, οι βουλευτές Σ. Σακοράφα και Παν. Κουρουμπλής, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημ. Βίτσας, ο δήμαρχος Αιγάλεω Χρ. Καρδαράς και ο πρ. δήμαρχος Γ. Μυστακόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Ανάπλαση - Αιγάλεω” Δημ. Μπίρμπας, οι Αλ. Μητρόπουλος, Γ. Βαρεμένος, Γ. Σχίζας κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: