Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Λ.ουκάς Παπαδήμος: Επιβάλλεται η κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας


Προς το παρών το ελληνικό και διεθνές κατεστημένο τον χειροκροτεί!

Ευχές και από το γερμανικό διευθυντήριο δια της Άγκελα Μέρκελ που ζήτησε «ευρύτερη δυνατή στήριξη των πολιτικών δυνάμεων»

   «Επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας», δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι αποδέχτηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από πρόταση των πολιτικών αρχηγών και τους ευχαρίστησε για τη «μεγάλη τιμή», η οποία όπως τόνισε αποτελεί και «μεγάλη ευθύνη».
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας», είπε τονίζοντας ότι δεν είναι πολιτικός, «αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στην άσκηση οικονομικής πολιτικής».«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα παρά τα βήματα που έχουν γίνει», δήλωσε προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι».
«Η πορεία δε θα είναι εύκολη, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν αν είμαστε ενωμένοι».
Ο νέος πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται «ενότητα, συνεννόηση και σύνεση. Γι’αυτό το λόγο έχει μεγαλύτερη σημασία ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας».
Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική» για την υπογραφή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και την εφαρμογή της πολιτικής που συνδέεται με τις αυτές αποφάσεις.
Όπως είπε, «η συμμετοχή στο ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας και θα διευκολύνει την προσαρμογή της οικονομίας».
Παράλληλα, παρότρυνε του Έλληνες να είναι όλοι αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ καταλήγοντας διευκρίνισε ότι «δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό» και ότι «δεν έχει προγραμματιστεί ακριβής χρόνος εκλογών, αλλά υπάρχει ένα πλαίσιο».

Και πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. στην συγκυβέρνηση

   Ισχύει η συμφωνία που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ενώ όπως τόνισε «θα γίνουν εκλογές άμεσα».
Το σημείο που δείχνει τις προθέσεις του Λουκά Παπαδήμου, στην ανακοίνωση του οποίου παρέπεμψε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι η δήλωση ότι «επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας», γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι στο νέο σχήμα θα συμμετάσχουν και πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Φαίνεται να χαιρετά τον εκλεκτό της!
Μέρκελ: Ευχήθηκε κάθε επιτυχία

   Ανοιχτή στη συνεργασία με όλους τους Έλληνες ηγέτες, εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα σχετικά με την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα από τον Λουκά Παπαδήμο. Η εκλεκτή του γερμανικού διευθυντηρίου δεν παρέλειψε να ευχηθεί κάθε επιτυχία στον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο, εκλεκτό των τραπεζιτών της Ευρώπης
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο πρόεδρο στο Βερολίνο, η Α. Μέρκελ είπε, σύμφωνα με το Reuters, ότι επιθυμεί ευρεία πολιτική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και ότι θα συνεργαστεί με όλους τους Έλληνες ηγέτες.
Η A. Μέρκελ ευχήθηκε «κάθε επιτυχία» στην επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας, υπό τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα πρέπει να έχουν «την ευρύτερη δυνατή στήριξη των πολιτικών δυνάμεων».
«Η Γερμανία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την καλύτερη δυνατή συνεργασία» με την νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, πρόσθεσε η Α. Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς