Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λουκάς Παπαδήμος, ευπατρίδης των τραπεζών ο νέος Πρωθυπουργός!


Ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία για τους τραπεζίτες σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν Καρατζαφέρης, Μάνος, Alpha Bank και οι Πρόεδροι του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν τελικά να διορίσουν από κοινού τον Λουκά Παπαδήμο ως πρωθυπουργό. Αύριο το μεσημέρι στις 2 θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Ασφυκτική ήταν η πίεση των καθεστωτικών ΜΜΕ, ειδικά του ΜΕΓΚΑ και του ΣΚΑΪ προς μια τέτοια λύση. Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ στήριξαν ενθουσιωδώς τη διαδικασία αυτή, ενώ το ίδιο έκαναν πιο διακριτικά η Δημοκρατική Αριστερά και οι Πράσινοι. Το μέτωπο των πολιτικών αυτών δυνάμεων και του διεθνούς επιχειρηματικού υπερκράτους βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν άνθρωπο που με καμία διαδικασία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός. Μόνη δημοκρατική λύση η ανατροπή από το λαϊκό κίνημα αυτής της κυβέρνησης και της ατζέντας της. Η ανάδειξή του έγινε απρόσκοπτα όπως είχε προαναγγείλει από χθες το μπλογκ.

Ικανοποίηση επικρατεί στον ΛΑΟΣ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δήλωσή του, είπε ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν θα μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό που μπορεί να την εκπροσωπήσει επάξια στην Ευρώπη.
 «Πέρασαν τρία χρόνια για να δικαιωθεί η θέση μας. Φαντάζεστε εάν αυτό που γίνεται σήμερα, γινόταν τότε;», είπε ο κ. Καρατζαφέρης».
«Ο Λ. Παπαδήμος μπορεί να σταθεί με άνεση στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό σκηνικό, διότι, όπως είπε, είναι άνθρωπος που τον ξέρουν στην Ευρώπη, τον εμπιστεύονται και δείχνουμε ως χώρα ότι κάτι αλλάζει».
Αναφορικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την εκπροσώπηση του ΛΑΟΣ σε αυτήν, για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, αφού, όπως είπε στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, «συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις».


 Ικανοποιημένη δηλώνει η ΔΡΑΣΗ

«Καλή επιτυχία και καλή τύχη» ευχήθηκε στο Λουκά Παπαδήμο η ΔΡΑΣΗ του Στ. Μάνου, σε ανακοίνωσή της.
Η ΔΡΑΣΗ εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση της προσπάθειας ανάδειξης πρωθυπουργού ευρείας αποδοχής.

Δ. Δασκαλόπουλος: Μπορεί σωτηρία από τα ερείπια


Τελευταία ελπίδα της χώρας χαρακτήρισε την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Η δήλωση του κ. Δασκαλόπουλου είναι η εξής: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι, στη σημερινή οριακή συγκυρία, η τελευταία ελπίδα της χώρας. Μπορεί να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τα ερείπια, που αφήνει το καθεστώς της μεταπολίτευσης».

Alpha: Να μην επηρεάσει το έργο της η ημερομηνία των εκλογών

 

Την πλήρη αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας έχει η νέα κυβέρνηση, υπό το Λουκά Παπαδήμο. Αυτό υποστηρίζει η Alpha Bank, σε έκθεσή της για τις πολιτικές εξελίξεις, ζητώντας να δοθεί στο νέο σχήμα άπλετος χρόνος: «Ευχής έργον θα ήταν να μην επηρεάσει ο χρόνος των εκλογών το έργον της κυβέρνησης αυτής, ώστε να της δοθεί άπλετος χρόνος για την επιτέλεση του έργου της».

 Μίχαλος:  Για την ελληνική οικονομία

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τη νέα συγκυβέρνηση, δήλωσε:
«…Τώρα αρχίζει μια νέα μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας. Η νέα κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου και της αγοράς, προκειμένου οι όποιες αποφάσεις ληφθούν να συνδυάζουν μέτρα ανάπτυξης και δημοσιονομικής εξυγίανσης. Ως πρώτα δείγματα γραφής, περιμένουμε να δούμε ένα νέο ενιαίο φορολογικό σύστημα, με μειώσεις συντελεστών και έναν αναπτυξιακό και νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς