Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Έλληνες ομογενείς και κατοίκους του Ντάργουιν, στη Βόρεια Αυστραλία.
03/05/2011 17:30 (Αναδημοσίευση από το The Best)
Ενώ σε ετήσια βάση θρηνούμε θύματα από τη ρίψη βεγγαλικών, το Πάσχα στη συνείδηση των Ελλήνων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το έθιμο αυτό. Ο εκρηκτικός τρόπος εορτασμού δεν φαίνεται να συγκινεί τους κατοίκους του Ντάργουιν, όπου υπάρχει έντονο το ομογενειακό στοιχείο, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιπαραθέσεις.
Η ρίψη βεγγαλικών έξω από το ναό του Ντάργουιν προκάλεσε μία ακόμα χρονιά έντονες αντιδράσεις, ενώ ένα βίντεο που είχε αναρτηθεί στο youtube με τους εορτασμούς έξω από την ελληνική εκκλησία αφαιρέθηκε από το χρήστη μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα.
Η τοπική εφημερίδα "ΝΤ News" και παρέθεσε ορισμένες από τις αντιδράσεις των Αυστραλών. "Το Ντάργουϊν θύμιζε Αφγανιστάν", έγραψε μια γυναίκα, ενώ άλλος πρότεινε «να συλληφθούν οι αλήτες και να απαγορευτούν τα πυροτεχνήματα πριν θρηνήσουμε θύματα».
"Που στη Βίβλο αναφέρεται πως όταν αναστήθηκε ο Χριστός έριχναν… βόμβες;", διερωτάται κάποιος άλλος, με τους ομογενείς να υπερασπίζονται από την πλευρά τους το έθιμο. "Είναι ένα έθιμο. Μια φορά το χρόνο για λίγη ώρα", γράφει ομογενής, για να συμπληρώσει κάποιος άλλος πως "για μας είναι σημαντικό η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς".
Δεν λείπουν ωστόσο και οι Αυστραλοί που υπερασπίζονται τους Έλληνες με κάποιον να αναφέρει ότι του αρέσει «ο τρόπος που οι Έλληνες γιορτάζουν τις μεγάλες τους εκδηλώσεις και εμπλουτίζουν τη ζωή μας» και άλλον να ζητά να υιοθετηθεί από ελληνική οικογένεια για την περίοδο του Πάσχα.
ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ
Ορισμένα σχόλια που ανέφεραν ότι οι Έλληνες δεν έχουν μάθει να ενσωματώνονται ώθησαν τον ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Nick Calacouras να συντάξει ένα άρθρο στην "NT News", όπου κάνει λόγο για την ασίγαστη φλόγα του φυλετικού διαχωρισμού.
"Πείτε ότι θέλετε για τους Έλληνες - σίγουρα ξέρουν πώς να κάνουν μια γιορτή", σημείωσε και όντας έκπληκτος από το θυμό των Αυστραλών παρέθεσε την ιστορία της οικογένειάς του από τότε που ο παππούς σε ηλικία δέκα ετών μετανάστευσε στην Αυστραλία και γνώρισε την απαξίωση και την περιφρόνηση.
"Αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πολεμήσει, αλλά ποτέ δεν τον αποδέχτηκαν. Κάθε φορά έλεγαν "είναι Έλληνας, αλλά από τους καλούς". Αποτελεί κοινό βίωμα για πολλούς μετανάστες που έχουν έρθει στην Αυστραλία", αναφέρει.
Αφού παραθέτει τις αντιδράσεις και την εχθρότητα των Αυστραλών στη σημερινή εποχή κατά των αιτούντων άσυλο, καταλήγει αναφέροντας πως ραγίζει η καρδιά του που "δεν έχουμε αλλάξει πολύ από τότε που μετανάστευσε ο παππούς μου, πριν από 75 χρόνια".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς