ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Το Ισραήλ κήρυξε «ανεπιθύμητο» τον Γκουτέρες

  •   Αντόνιο Γκουτέρες και Μπενιαμίν Νετανιάχου (EPA/HEIDI LEVINE/POOL)

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η σοβαρή κλιμάκωση στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο πόλεμος από χθες το βράδυ δείχνει να παίρνει ενεξέλεγκτες διαστάσεις αφού και το Ιράν απάντησε στις προηγούμενες ενέργειες του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή.

Η σφοδρή πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ  και οι απειλές Νετανιάχου για σκληρή απάντηση του Τελ Αβίβ φέρνουν τις δύο χώρες κοντά σε ανοιχτή σύγκρουση.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την κλιμάκωση, αλλά το Ισραήλ του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα κατηγορώντας τον ότι δεν καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση.

Ειδικότερα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς, σύμφωνα με το   ανακοίνωσε σήμερα, ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κηρύχθηκε «persona non grata» (ανεπιθύμητο πρόσωπο) στο Ισραήλ.

«Οποιοσδήποτε δεν μπορεί να καταδικάσει κατηγορηματικά την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του στο ισραηλινό έδαφος. Έχουμε να κάνουμε με έναν αντιισραηλινό γενικό γραμματέα που υποστηρίζει τους τρομοκράτες, τους βιαστές και τους δολοφόνους», σημείωσε ο Κατς σε ανακοίνωσή του.

Η χθεσινή πυραυλική επίθεση του Ιράν θεωρείται απάντηση σε προηγούμενες ενέργειες του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης μιας χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο και της δολοφονίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός παραβίασε τη «μπλε γραμμή»

Σήμερα, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε πως Ισραηλινοί στρατιώτες μπήκαν σε δύο σημεία του νοτίου Λιβάνου, όπου η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι τους αντιμετώπισε.

«Μια δύναμη του ισραηλινού εχθρού πέρασε την μπλε γραμμή [που χωρίζει τις δύο χώρες] σε μια απόσταση περίπου 400 μέτρων στο έδαφος του Λιβάνου (...)» σε δύο τομείς, προτού αποσυρθεί», ανέφερε ο λιβανέζικος στρατός στο Χ.

Η Χεζμπολάχ είχε κάνει λόγο για μάχες με τις ισραηλινές δυνάμεις που «μπήκαν« στο μεθοριακό χωριό Μαρούν αλ Ρας, στον νότιο Λίβανο.

Ο επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ, ο Μοχάμαντ Αφίφ, δήλωσε πως οι μάχες αυτές είναι μόνο «ο πρώτος γύρος» και πως η οργάνωση έχει αρκετούς μαχητές, όπλα και πυρομαχικά για να απωθήσει το Ισραήλ.

Λίβανος
EPA/ATEF SAFADI

Ισραήλ: Καταστρέψαμε πάνω από 150 «τρομοκρατικές υποδομές»

Από την πλευρά του ο στρατός του Ισραήλ IDF, ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψαν «πάνω από 150 τρομοκρατικές υποδομές», οι οποίες, όπως αναφέρει, περιλαμβάνουν «αρχηγεία της Χεζμπολάχ, εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και εκτοξευτές πυραύλων».

Ο ισραηλινός στρατός έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες που, όπως λέει, δείχνουν τα στρατεύματά του στο έδαφος σε απροσδιόριστες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Λίβανο, καθώς και εκτοξευτές ρουκετών και άλλα όπλα που λέει ότι βρήκε στο νότιο Λίβανο.

Σε μια άλλη εικόνα που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης από τον ισραηλινό στρατό, οι δημοσιογράφοι είδαν όπλα που οι IDF ισχυρίζονται ότι ήταν κατασχεθέντα όπλα της Χεζμπολάχ, χωρίς να διευκρινίζουν πότε και πού κατασχέθηκαν.

Γάζα: 51 Παλαιστίνιοι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

«Εδώ είναι η υποδομή επίθεσης της Χεζμπολάχ, η οποία περιελάμβανε εκτοξευτή ρουκετών, αποθέματα εκρηκτικών και πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό που εντόπισαν και κατέστρεψαν οι δυνάμεις μας».  Φωτογραφία ισραηλινής προπαγάνδας, που παρουσιάζει τον εκτοξευτή ως μέγα όπλο! Άραγε τα ισραηλινά άρματα μάχης που επεμβαίνουν στον Λίβανο είναι κατώτερα του εκτοξευτή της φωτογραφίας;


Τουλάχιστον 41.689 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 96.625 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 51 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Αυτός ο άντρας είναι τόσο όμορφος ακόμα και σε αυτή την ηλικία, πιθανώς λόγω της έντονης προσωπικότητάς του». Από την προπαγάνδα του Ισραήλ, που κατά πληροφορίες, προσκαλεί για κατάταξη στον στρατό του μετανάστες ή πρόσφυγες από εμπόλεμες χώρες της Αφρικής, με αντίτιμο την παραμονή τους στο Ισραήλ και την απόδοση σε αυτούς ισραηλινής υπηκοότητας, εφόσον επιζήσουν από τις φονικές μάχες στις οποίες θα λάβουν μέρος.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: