ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Ενοχλεί ακόμη και η μνημόνευση των 57 νεκρών


 

Το Υπ.Πο. δίνει το Καλλιμάρμαρο, για την συναυλία της 11 Οκτωβρίου στη μνήμη των 57 νεκρών αλλά αποσιωπά τα θύματα

 
Αφαιρέθηκε από το αίτημα προς το ΥΠΠΟ η φράση «για την μνημόνευση των νεκρών» κι έμεινε το αίτημα γενικά μιας συναυλίας.
 
Απίστευτη πολιτική παρέμβαση στον τίτλο της συναυλίας για τα Τέμπη που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου, μιας συναυλίας που σκοπό έχει να θυμίσει τη μεγάλη τραγωδία που συνέβη στη χώρα, με θύματα 57 ανθρώπους, αναφέρει σε ανάρτησή του το documentonews.gr. 
 
Πριν από λίγη ώρα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού αναρτήθηκε η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων  (ΚΣΝΜ) που θα γίνει την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι. Περιλαμβάνεται και το θέμα της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο αλλά με έναν… μαγικό τρόπο έχει παραλειφθεί από το αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία η φράση «συναυλία για την μνημόνευση των νεκρών», και έχει μείνει το αίτημα για μια συναυλία γενικά και αόριστα χωρίς αντικείμενο. 
 
Συγκεκριμένα, διαβάζουμε ότι με εισηγήτρια την Μαρία Μερτζάνη θα συζητηθεί στο ΚΣΝΜ η «Έγκριση ή μη αιτήματος του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023 για χορήγηση προσωρινής παραχώρησης χρήσης του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) την Παρασκευή 11-10-2024, με σκοπό τη διοργάνωση μουσικής συναυλίας καθώς και για χορήγηση άδειας φωτογράφισης, επίγειας και εναέριας κινηματογράφησης και ανάρτησης του οπτικοακουστικού υλικού στο διαδίκτυο». 
 
Πριν από λίγες ώρες μάλιστα, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023», με βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media, τοποθετήθηκε για το ζήτημα που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, μετά την

ανάρτηση του Νίκου Πλακιά που ζητούσε την ματαίωση της συναυλίας και εκεί ανέφερε πρώτη φορά ότι η συναυλία «είχε μπλοκαριστεί από την κ. Μενδώνη μέχρις στιγμής και προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε». 

Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από τον Ιούλιο. Μιλώντας με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Καπράλο, μας είπε ότι «πήραμε την απόφαση το Καλλιμάρμαρο να διατεθεί δωρεάν αφού ο σκοπός θα ήταν φιλανθρωπικός, ζητήσαμε μόνο οι διοργανωτές να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα για τον εξοπλισμό». Και πρόσθεσε ότι «στη σύμβαση υπάρχουν προΰποθέσεις, όπως τα έσοδα να πάνε σε όλα τα θύματα, να μην πάρει η συναυλία πολιτική χροιά, και να δώσει την απαραίτητη έγκριση το υπουργείο Πολιτισμού. Αρχές Σεπτεμβρίου έγινε από τον Σύλλογο Θυμάτων το αίτημα στο ΥΠΠΟ, στη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων Μνημείων, και έκτοτε ακολούθησε μια αλληλογραφία, όπου η υπηρεσία ζητούσε συμπληρωματικά έγγραφα αφού έκρινε ότι ο φάκελος δεν ήταν ολοκληρωμένος. Σήμερα, Τρίτη, εστάλη το καταστατικό του Συλλόγου, και αύριο, Τετάρτη θα αποσταλεί η στατική μελέτη ώστε το θέμα να συζητηθεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. 

Το ότι το ΥΠΠΟ και οι υπηρεσίες τους ακολουθούν ευλαβικά τους τύπους και την γραφειοκρατία δεν είναι πρόβλημα εκ των πραγμάτων. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ όμως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις, όταν υπάρχει πολιτικό ενδιαφέρον ένα θέμα «μπαίνει» στο ΚΑΣ ή στο ΚΣΝΜ για συζήτηση ακόμα και την ίδια μέρα, κι ο φάκελος έπεται. Κρύβονται πίσω από τα τυπικά τόσες ημέρες, για να καταλήξουμε σε μια καραμπινάτη πολιτική παρέμβαση. Να αφαιρεθεί από τον τίτλο ο πραγματικός λόγος της συναυλίας, η υποστήριξη των θυμάτων μια μεγάλης εθνικής τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: