ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

«Άλλος για την βάρκα μας» στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ

ΠΑΣΟΚ: Και έβδομος υποψήφιος πρόεδρος ο Γιάννης Κανελλάκης - «Ανδρέα δεν θα σε προδώσουμε ποτέ!»
Ξεκινώντας με την φράση «Ανδρέα, δεν θα σε προδώσουμε ποτέ…!» – που επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά – ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης με ανακοίνωσή του δήλωσε «παρών» στην μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.


Αισίως τους επτά έφτασαν οι μνηστήρες για την θέση του Προέδρου, αλλά κανείς δεν θεωρεί πως κάτι έχει πράξει λάθος το κόμμα! Μόνον ο αρχηγός είναι λάθος!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Γιάννης Κανελλάκης. Είχαν προηγηθεί ο Μιχάλης Κατρίνης, μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο και Μιλένα Αποστολάκη. Ακολούθησαν οι Νάντια Γιαννακοπούλου  και λίγες ώρες αργότερα ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης.

Μία ακόμη υποψηφιότητα ετέθη ως πιθανό ενδεχόμενο να ανεβάσει τον αριθμό στους οκτώ που συζητήθηκε, δεν ανακοινώθηκε κι έτσι  μέχρι εκεί οι υποψηφιότητες. Αλλά κανείς δεν ξέρει με σιγουριά, όταν τρεις μ΄ληνες πριν την 6 Οκτωβρίου που καθορίστηκε ως ημερομηνία εκλογών, δεν μπορεί να διακινδυνέψει πρόβλεψη για τον τελικό  αριθμό. Ως ώρας πάντωςπαραμένουν επτά οι μνηστήρες, αν όχι επτά και μισή!.

Τα σχόλια στα σόσιαλ μίντια δίνουν και παίρνουν. Κι είναι αρκετά, όπως για παράδειγμα αυτό το «άλλος για την βάρκα μας» που θυμίζει την Αλίκη Βουγιουκλάκη να συναγωνίζεται για απόκτηση πελατείας. Ή το «δώσε και σώσε» που θυμίζει αιμοδοσία ή ακόμη το «έτσι όπως πάνε στο τέλος θα έρθει ο Οκτώβρης  και οι υποψήφιοι θα είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους»!

Και το σπουδαιότερο όλοι, μα όλοι ζητούν να αλλάξουν την πορεία του κινήματος, στα μέτρα του Αντρέα, αφού ο αρχηγός δεν τα κατάφερε. Μόνο που ο Ανδρουλάκης αποδεικνύεται σκληρό καρύδι. Και η μάχη φαντάζει αμφίρροπη! Εκείνο όμως που διακρίνει κανείς είναι ότι κανένας μα κανένας υποψήφιος δεν μιλά για συνεργασία στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς.   

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πλειοψηφούσα έναντι των «87», η επικρατούσα άποψη, ενώ μειοψηφία είναι οι απόψεις των «87» που εμφανίζονται  χωρίς ενιαία έκφραση. Παράλληλα η άποψη Κασσελάκη είναι πως δεν προτίθεμαι να αφήσω το κόμμα να διολισθήσει προς το κέντρο για να φτιάξουμε ένα κεντρώο κόμμα, ενώ πιο αιχμηρή η άποψη του Ευαγγ. Αποστολάκη, είναι πως ακόμη υπάρχουν υπολείμματα της Ν.Αρ. στον χώρο της ΚΕ, την στιγμή που ανατρεπτικοί κύκλοι των μιντιαρχών, προσπαθούν, με εκπομπές, αναρτήσεις στο διαδίκτυο και δημοσιεύματα να επιβάλλουν το μόρφωμα  Χαρίτση ως λύση του ζητήματος της Κεντροαριστεράς, βάζοντας στην ίδια μοίρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΙΝΑΛΛ-ΠΑΣΟΚ.

Ενόψει εσωτερικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ και εμφάνισης νέων υποψηφίων για την αρχηγία, με την στοίχιση γνωστών στελεχών πίσω από τους υποψηφίους, διαμορφώνεται ένα συγκρουσιακό κλίμα, πολύ περισσότερο, που ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την αρχηγία αμαχητί. Αλλεργικός εν γένει στις συνεργασίες συγχρωτίζεται με τα στελέχη του κλίματος Κωνσταντινόπουλου, ενώ ο Γερουλάνος δείχνει φιλικός προς το νέο στο χώρο. Και έχουμε ακόμη καιρό για εμφάνιση νέων μνηστήρων, μετά τους ήδη επτά που ανακοινώθηκαν, μέχρι το φθινόπωρο που θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές!

Εάν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κι αν δεν γίνει τουλάχιστον μία έστω αυτοκριτική για τις λανθασμένες θέσεις του, δεν μπορεί να γίνεται λόγος περί Κεντροαριστεράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: