ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Προφήτευσε τον θάνατό της και με το χτύπημα της καμπάνας «έφυγε»

  


Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μίλησε για την προσφορά της αείμνηστης Ανδρομάχης Παναγιωτοπούλου, από του βήματος του ΙΝ Προφήτη Ηλία  Καρεΐκων!

 

Με τις λέξεις «άνθρωπος της προσφοράς», «της δοτικότητας», «γυναίκα της αλληλεγγύης και της αγάπης», «μαχήτρια  των κοινωνικών αγώνων», «φιλέσπλαχνη και ευσεβή» και με άλλους εύηχους χαρακτηρισμούς, στόλισε την απελθούσα από την ζωή 88χρονη Ανδρομάχη, χήρα  Αντωνίου Παναγιωτοπούλου, μητέρα του βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, απευθύνοντας ύστατο χαίρε στην αείμνηστη, κατά την εξόδιο ακολουθία, από του ιερού βήματος του Προφήτη Ηλία Καρεΐκων Αχαΐας, σήμερα στις 11.30 .

Πλήθος πιστών, αλλά και πολιτικών φίλων του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, μελών της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον συντονιστή Κώστα Κόντη, συνέρρευσαν για να απευθύνουν τελευταίο ασπασμό στην αείμνηστη, που φεύγοντας από την ζωή εγκατέλειπε έργο  πρωτοφανές για γυναίκα  στον κάμπο της περιοχής, που μένοντας χήρα από νωρίς, ανέθρεψε παιδιά για να τα κάνει χρήσιμους πολίτες στην κοινωνία και παράλληλα  δεν απείχε από τους συνδικαλιστικούς αγώνες της τάξης της, ως αγρότισσα! Κι όπως ακούγεται στην περιοχή, υπήρξε πρωτοπόρος για τα τότε δεδομένα.

Η πόρτα του σπιτιού της ήταν πάντα ανοικτή  στους πενόμενους που κατέφευγαν  στην αείμνηστη Ανδρομάχη για λίγο λάδι, λίγο στάρι κι ότι είχε το φτωχικό της!

Φιλέσπλαχνη και βαθιά θεοσεβούμενη, άνθρωπος της  Εκκλησίας, από την πόρτα του σπιτιού της δεν θα έφευγε κανείς χωρίς να λάβει την προσφορά που της ζήτησε.

Για τον χριστιανικό βίο της  και άλλοι ήθελαν να καταθέσουν τον λόγο τους προ του χριστεπώνυμου πληρώματος, πλην όμως η αφόρητη ζέστη, η μεσημεριάτικη ώρα κι ο κάμπος με το λιοπύρι που ''βαρούσε'' κατακέφαλα και πύρωνε τον τόπο όσο περνούσαν τα λεπτά, αποτέλεσαν αρνητικούς παράγοντες.

Το εσωτερικό του ναού ήταν κατάμεστο πιστών, ενώ  και έξω από αυτόν οι πιστοί αναζητούσαν   προφύλαξη στις σκιές των δένδρων.

Η Ανδρομάχη Παναγιωτοπούλου, ολοκλήρωσε τον βίο της με την επιθυμία της να φύγει ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία, του οποίου η μνήμη εορτάστηκε στο χωριό χθες.

«...Και όπως ακριβώς το ζητούσε έγινε» είπε στο Istologio G. Mosxou, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο γιος της.  

«Ήμουνα δίπλα της όταν πέθανε. Κι ήταν η ώρα που χτύπησε η καμπάνα του χωριού. Κι έκλεισε τα μάτια της» διαβεβαίωσε μιλώντας για την τελευταία ώρα της μητέρας του.

Η ώρα ήταν 8 το πρωί που τελεύτησε η Ανδρομάχη Παναγιωτοπούλου. Κι είναι κάτι που αποτελεί μυστήριο. Σαν να προαισθανόταν τον θάνατό της. Το έλεγε μάλιστα από μερικών ημερών πριν: «Εγώ δεν θα φύγω πριν του Αη Λιός» ομολογούσε στον γιό της!  

 


 

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ

Για την απώλεια της Ανδρομάχης Παναγιωτοπούλου μητέρας του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια, στους οικείους της για τον χαμό της Ανδρομάχης Παναγιωτοπούλου. 

Η Ανδρομάχη χήρα Αντωνίου, μητέρα του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέα Παναγιωτοπούλου, του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Αρχόντως Καλού, ήταν μια τίμια αγωνίστρια της καθημερινότητας, ο χαμός της οποίας προκαλεί ανείπωτο πόνο σε όσους την γνώριζαν. 

Η κηδεία της θα τελεστεί την Κυριακή 21/7 στις 11:30 στο Ναό του Προφήτη Ηλία στα Καρέικα Αχαΐας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: