ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Περί αναστολής της Αυγής και Κεντροαριστεράς

Screenshot_1

 

Συνέντευξη Ό. Γεροβασίλη στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο

 

Στη συζήτηση που επικεντρώθηκε γύρω από τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ, με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στα ακόλουθα: 

Ερωτηθείσα κατά πόσον υπάρχει σύγκρουση κορυφής Κασσελάκη-Τσίπρα η βουλευτής Άρτας αναφέρθηκε στο αυτονόητο λέγοντας:  “Προφανώς και δεν υπάρχει σύγκρουση στην κορυφή''.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

Απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση για το κλείσιμο της Αυγής είπε:

“Η απόφαση τον Γενάρη του 2022, στην οποία ήμουν παρούσα ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ήταν ότι η ΑΥΓΗ θα συνεχίσει τη λειτουργία της και υπήρξε ένα πλάνο εξυγίανσης, το οποίο το έκανε η Διοίκηση των κομματικών μέσων. Το πλάνο ξεκινούσε από τις εθελούσιες αποχωρήσεις και θα προχωρούσε στη συνέχεια με μείωση βεβαίως του προσωπικού. Η Αυγή εκ των πραγμάτων είχε προβλήματα και ενδεχομένως να έφτανε και να κλείσει το καθημερινό φύλλο. Αυτή είναι μία συζήτηση όμως, που έπρεπε ήδη να έχει γίνει και όχι να αναγγελθεί απόφαση εν μία νυκτί για το επόμενο πρωί.  Μάλιστα το προηγούμενο πλάνο, αυτό δηλαδή που εμφανίστηκε τότε, είχε συζητηθεί με τους εργαζόμενους, και όπως προείπα αρκετοί εντάχθηκαν στη διαδικασία εθελούσιων αποχωρήσεων. Ομολογουμένως αργότερα φτάσαμε κοντά σε εκλογές, σταμάτησε η διαδικασία κλπ. Όμως θα μπορούσαμε να το ξαναπιάσουμε εξαρχής. Όχι με τους χειρισμούς που έγιναν”.

Βέβαια η Όλγα Γεροβασίλη δεν είπε ξεκάθαρα ότι η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν να κλείσει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας που είχε καταντήσει ασύμφορη η έκδοσή του, διότι όπως είπε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξή του στον Σρόιντερ δίνοντας στοιχεία, η μείωση της κρατικής ενίσχυσης λόγω πτώσης των ποσοστών έφθασε από 8 εκατομμ. ευρώ στα 4 και από αυτά τα 3,5 εκατομμ. διατίθονταν για συντήρηση της ΑΥΓΗΣ, που σημαίνει ότι με τις 500 χιλ. ευρώ που έμεναν έπρεπε το κόμμα να πληρώσει τα έξοδα των γραφείων του και τους μισθούς του προσωπικού, πέραν του ότι θα έπρεπε να καλυφθεί και το κόστος  κάθε προεκλογικής εκστρατείας.

Αυτά τα έξοδα πουν πνίγουν την λειτουργία του κόμματος ήταν ο λόγος που το 2022 πάρθηκε στην Πολ. Γραμμ. η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας. Αλλά δεν προχώρησε καθότι ο Αλ. Τσίπρας πρόεδρος τότε του κόμματος ήταν πιεζόμενος από αυτούς που την επομένη των εκλογών λάκιξαν ομαδικά, όταν πληροφορήθηκαν ότι πιθανή είναι η εκλογή Κασσελάκη, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Και απορεί κανείς, πως είναι δυνατόν να μην γνώριζε αυτά τα οικονομικά στοιχεία η Γεροβασίλη, που σήμερα εμφανίζεται ανήξερη;  Μέλος της πολιτικής Γραμματείας ήταν κι όχι απλό μέλος της οργάνωσης κάτω Κραγκάγουλα!

Για πιο πλάνο εξυγείανσης μιλάει; Ξέρει φαντάζομαι ότι πλάνα εξυγείανσης έχουν κατά καιρούθς αναγγελθεί πλήθος, αλλά κανένα δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Αν με ένα κια δύο και τρία και όσα άλλα πλάνα εξυγείανσης μπορούσαν να σωθούν τόσες και τόσες εφημερίδες που έκλεισαν θα είχαν σωθεί! Κι επειδή δούλευα επί 40 χρόνια στις εφημερίδες , έχω δει εκδοτικά ναυάγια πλείστα όσα. Κι από πλάνα για την Αυγή, επίσης, αρχής γενομένης από το 1975, όπου επανεκδόθει για τρίτη φορά, από το 1952.

Εάν δεν βάλουν κάποιοι το χέρι βαθειά στην τσέπη τους δεν γίνεται να συνεχίσει η Αυγή. Μην δίνουμε φρούδες ελπίδες στους λίγους αναγνώστες της που πιστή στην ιστορία της εφημερίδας την διαβάζουν  ακόμην και στα οράματά τους!

Ο Στέφ. Κασσελάκης άφησε ανοιχτό παράθυρο για ενδεχόμενη συνέχιση έκδοσης της εφημερίδας, αλλά με προϋποθέσεις.. Οι «87» είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τις προϋποθέσεις, χωρίς να μπλοκαριστεί η οικονομική λειτουργία του κόμματος; Διότι από, λόγια όλοι γνωρίζουμε. Ανώγια και κατώγια!   

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ερωτηθείσα για την κεντροαριστερά, τα βήματα τα πρόσωπα κ.λπ. απάντησε: “Το θέμα της κεντροαριστερής σύγκλισης, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για το οποίο άνοιξε η συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές και στο οποίο οφείλουμε όλοι, για να είμαστε χρήσιμοι στη χώρα μας, να πάρουμε θέση και να απαντήσουμε με θετικό τρόπο μακριά από μικροκομματικά, μακριά από ηγεμονισμούς κ.λπ. Οφείλουμε να σταθούμε στην ανάγκη να δοθεί λύση στη χώρα, για να υπάρξει το αντίπαλο δέος, αυτό που θα δώσει την ελπίδα της προοπτικής προοδευτικής κατεύθυνσης στον ελληνικό λαό. που είναι και το ζητούμενο. Προφανώς λοιπόν αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να εξαντληθεί στο ποιος αλλά να εστιάσει στο πώς. Προσωπικά από το κόμμα μου θέλω να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη συζήτηση.

Ο πρόεδρος μίλησε για συνεργασία στη βάση, στη Βουλή κλπ, τα οποία είναι απαραίτητα να συμβούν έτσι κι αλλιώς. Καλώς άνοιξε το ζήτημα, μας το θέτει η κοινωνία, δεν το θέτουμε μόνοι μας, το ξέρουμε όλοι, μας το λένε στο δρόμο, συμβαίνει, είναι ο προβληματισμός όλων, δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια. Από την άλλη, υπάρχουν σήμερα έτοιμες απαντήσεις; Η απάντηση είναι όχι”. 

Σε ερώτηση κατά πόσον ο Τσίπρας μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στην πορεία, η Ό. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι αυτό αφορά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και δεν είναι η θέση της να εικάσει ή να τον ερμηνεύσει και συμπλήρωσε: “Εμείς είμαστε πολιτικά στελέχη, αυτόνομα σε ένα κόμμα που σήμερα έχει πρόεδρο εκλεγμένο δημοκρατικά, τον Στέφανο Κασσελάκη”.

Μέχρι εδώ δεν θα διαφωνήσει κανείς μαζί της, όμως... Όμως υπάρχει ένα ζητηματάκι. Βλέπει μήπως μία ομαλή εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ; Διότι το ζήτημα στο ΠΑΣΟΚ πάει. Μιλάει κανείς από το χώρο για συνεργασία με την Αριστερά; Υπάρχει κάτι ξεκάθαρο πέραν του μικρεομεγαλισμού κάποιων, που το δηλώνουν ξεκάθαρα

Μας το λένε στο δρόμο, το βάζει η κοινωνία λέει η Όλγα Γεροβασίλη! Μα και ποιος δεν είναι αγανακτισμένος με την στάση της Δεξιάς; Το ζήτημα είναι ποιοι προκαλούν αυτήν την συζήτηση;

Ποιος βάζει τέτοια ζητήματα; Οι καναλάρχες κια οι μιντιάρχες γενικά που ζητούν το κόντεμα του ΣΥΡΙΖΑ στο ύψος του ΠΑΣΟΚ! που θέλουν να εξισώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα ΠΑΣΟΚ καταχρεωμένο, που για να τα βγάλει πέρα οικονομικά καταφεύγει σε δανεισμό συνεχώς όπως και η ΝΔ.

Δεν μπορεί να αγνοήσουμε την ανάγκη για καθαρές σχέσεις στα οικονομικά των κομμάτων.

Ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησής τους, ποιωνν τα συμφέροντα εκφράζουν;

Που ακόμη κινείται στην γραμμή της δεξιάς στο ζήτημα της συμφωνίας Πρεσπών και που υπάρχει διάσταση απόψεων σε αρκετά ζητήματα.

Εάν  πρέπει να μιλήσουμε για κεντροαριστερά, δεν μπορεί παρά να έχουμε υπόψη μας ότι στην κεφαλή της πρέπει να είναι ο επικεφαλής της μεγαλύτερης συνιστώσας της, ο Στεφ. Κασσελάκης.

Κι όταν μιλούν  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να μην το λαμβάνουν υπόψη αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: