ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Ο Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Δελτίο Ειδήσεων του ALPΗΑ


 

Στέφανος Κασσελάκης: Να τελειώνει εδώ και τώρα η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρευστοποιηθεί σε ένα σχήμα!

«Θα προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του κόμματός μας. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που θέλει να προσφέρει. Όποιος διαφωνεί με την ιδέα ότι χρειαζόμαστε καταστατικό συνέδριο, δεν ταιριάζει με τη δικιά μου ιδέα. Εάν θέλουμε να χτίσουμε κυβερνησιμότητα και αξιοπιστία πρέπει να λειτουργήσουμε ως ένα συντεταγμένο κόμμα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται νέες εσωκομματικές εκλογές.

Όπως ανέφερε, έχει «ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς αυτό το κόμμα θα γίνει ένα ανεξάρτητο κυβερνητικό πρόγραμμα. Αν δεν είναι ξεκάθαρο ότι εμείς μπορούμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, πώς θα εμπνεύσουμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε τη χώρα μας;».

«Εκπέμψαμε πάρα πολλά μηνύματα που χτύπησαν τη ΝΔ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε εκ νέου κάλεσμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για έλεγχο των οικονομικών τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Δεν γνωρίζουμε το χρέος της ΝΔ, το πώς ρυθμίζεται, το πώς έχουν πληρώσει τις προεκλογικές δαπάνες. Πρότεινα να έρθουν ορκωτοί λογιστές όχι της Βουλής αλλά διεθνούς κύρους να έρθουν στα κόμματά μας, να ανοίξουν τα χαρτιά μας και να κάνουν έρευνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση τι σχέση έχει η ρύθμιση χρέους με το μαύρο χρήμα που είχε αναφέρει, είπε: «Είναι πασιφανής η σχέση. Προφανώς όταν δεν μπορείς να πληρώσεις τις δαπάνες σου, βρίσκεις άλλους πόρους. Εμείς με τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση μπορέσαμε να κάνουμε μία μαζεμένη καμπάνια και μπορέσαμε να εκπέμψουμε πάρα πολλά μηνύματα που χτύπησαν τη ΝΔ».

«Η ΝΔ δεν έχασε μόνο λόγω της ισότητας στον γάμο. Εκεί τιμωρήθηκε από ένα κοινό που ψήφισε τον κύριο Βελόπουλο και άλλες λύσεις. Έχασε και το προοδευτικό κέντρο γιατί εμείς επικοινωνήσαμε το ψέμα της οικονομικής της πολιτικής και στην ακρίβεια, και στη φορολογία και τις θεσμικές εκτροπές με τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Η αξιωματική αντιπολίτευση πάλεψε για αυτά τα θέματα και τα άκουσε ο λαός. Δεν καρπωθήκαμε όσο έπρεπε την απώλεια της ΝΔ αλλά θα χτίσουμε αξιοπιστία και είμαι σίγουρος ότι θα την καρπωθούμε» συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η ΑΥΓΗ μπορεί να συνεχίσει να παράγει καθημερινή δημοσιογραφία»

Σχετικά με τη φράση «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα», τόνισε:

«Αναφέρομαι στις επιλογές που πολλοί πολύ πρόθυμα μου πρότειναν για να μην υπάρξει η επίπονη επιλογή του οικονομικού εξορθολογισμού που αναφέρεται και στα κομματικά ΜΜΕ. Μην ξεχνάτε ότι και την προηγούμενη φορά που επέστρεψα από τις ΗΠΑ μετά τα Χριστούγεννα, η πρώτη συνάντηση ήταν στην Αυγή προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να την στηρίξουμε».

Ερωτηθείς «αν ο προηγούμενος ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε μαύρο χρήμα», επισήμανε:

«Απ’ ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα αλλά θα πρέπει να μιλήσετε με τον πρώην οικονομικό διευθυντή. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρχε μία σύμβασης για την ΑΥΓΗ με ανταγωνιστικά μιντιακά συμφέροντα για περίπου 1 εκατ. ευρώ που διατήρησε την εφημερίδα εν ζωή αλλά συγχρόνως πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει την πραγματική εμπορική δραστηριότητα της εφημερίδας. Η ιδέα ότι η δημοσιογραφία τελειώνει λόγω του έντυπου φύλλου, δεν ισχύει. Η ΑΥΓΗ μπορεί να συνεχίσει να παράγει καθημερινή δημοσιογραφία».

Οικονομική Επιτροπή εντός του ΣΥΡΙΖΑ για να συναποφασίζει

Συνεχίζοντας, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως «όταν κάποιος προτείνει την ιδέα "βρες άλλους πόρους", αυτό είναι κάτι που δεν με εκφράζει. Δεν έχει έρθει κανείς να μου δώσει σακούλα, όχι βέβαια. Από την άλλη υπάρχει αυτή η ιδέα στην Ελλάδα. Πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα κάποιος να πει την αλήθεια όπως είναι».

Παράλληλα ανέφερε ότι «θα γίνουν ανακοινώσεις στα όργανα τις επόμενες μέρες όπου θα παρουσιαστούν τα οικονομικά στοιχεία και προφανώς η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να εφαρμόσει αυτό που έπρεπε να είχαμε ήδη, μία οικονομική επιτροπή από την Κεντρική Επιτροπή που θα μπορεί να ελέγχει και να συναποφασίζει.

Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από τα 8 εκατ. στα 4 εκατ. ευρώ. Από τα 4 εκατ. τον χρόνο, 3,5 εκατ. ευρώ πάνε προς την ΑΥΓΗ και το Κόκκινο. Υπάρχει μόνο μισό εκατ. ευρώ για να μπορέσει να λειτουργήσει ένα κόμμα με μισθοδοσία 1,5 εκατ. τον χρόνο. Υπάρχουν και ανοίγματα προς προμηθευτές από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές αλλά και από την εσωκομματική διαδικασία. Είναι μία κατάσταση που είναι πάρα πολύ δύσκολη. Πρέπει ο κόσμος, αρχίζοντας από τα στελέχη και τους βουλευτές, να στηρίξει όσο μπορεί οικονομικά το κόμμα. Έκανα την ανώτατη δωρεά 20.000 ευρώ τον χρόνο που μου επιτρέπει ο νόμος. Παροτρύνω όλους όσους είναι στην πρώτη γραμμή να συνεισφέρουν οικονομικά για να υπάρχει μία ομαλή μετάβαση».

Σχετικά με την τοποθέτηση ότι «δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος», είπε: «Ήταν ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι που γνώρισα. Αν σκεφτεί κανείς ποια άτομα είχαν αναλάβει αυτούς τους ρόλους, θα καταλάβει πολλά. Προφανώς αυτή τη στιγμή δεν ανήκουν πια στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δουλέψαμε σκληρά για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως αυτόνομο κυβερνητικό κόμμα»

Ερωτηθείς αν νιώθει ότι υπονομεύει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Είναι σημαντικό να σταματήσει αυτή η συζήτηση περί συγκόλλησης, συμφωνιών που γίνεται έξω από το κόμμα, έξω από τα όργανα. Πολλοί από εμάς πέρυσι και ειδικά νέοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ όπως εγώ, συστρατευτήκαμε απέναντι σε μία ανάλγητη κυβέρνηση βασισμένη στην προπαγάνδα, δουλέψαμε σκληρά για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως αυτόνομο κυβερνητικό κόμμα. Δεν δουλέψαμε σκληρά με προσωπικό κόστος για να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ. Η ιδέα ότι θα ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σχήμα πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα. Η έντιμη στάση για όλους, συμπεριλαμβάνεται και ο προκάτοχός μου, είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο μπόρεσε να διατηρήσει και με διακριτή διαφορά τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις εκλογές που πέρασαν, δικαιούται να είναι η ηγέτιδα δύναμη σε αυτές τις συνεννοήσεις και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ο ηγέτης οποιασδήποτε συνεννόησης».

«Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ να πει να ότι έχουμε τον μοναδικό λόγο σε οποιαδήποτε συνεννόηση»

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή πολλές φορές ειρωνεύεται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν τέτοια συγκόλληση. Πρέπει να τελειώνει αυτή η συζήτηση. Εάν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ συνεργασία σε κοινοβουλευτικό έργο, είμαστε εδώ. Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω. Προτάσεις νόμου, συνδικαλισμός, κοινωνία των πολιτών. Πέρα από αυτό πρέπει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του πρέπει να έχουν τον μοναδικό λόγο σε οποιαδήποτε μελλοντική συνεννόηση».

Η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι ουδέποτε είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε να προσφέρει χρηματοδότηση στην ΑΥΓΗ. «Και εγώ στο εξωτερικό ήμουν, δύο λεπτά μου πήρε στο τηλέφωνό μου να κάνω δωρεά με ebanking γιατί έπρεπε να πληρώσω μισθούς.

Η σχέση μου με τον κύριο Τσίπρα είναι αμιγώς πολιτική αυτή τη στιγμή. Το έργο που έκανε στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνολικά ένα πάρα πολύ καλό έργο. Το τιμώ, αυτή είναι η παρακαταθήκη βάσει στην οποία πρέπει να πορευτούμε. Συγχρόνως θεωρώ ότι το κόμμα που ανέλαβα είχε παθογένειες και προβλήματα, ανοιχτές τρύπες που έπρεπε να κλείσουν. Δυστυχώς ο δύσκολος ρόλος των δύσκολων αποφάσεων στο μικρότερο μέγεθος που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο διασπάσεις, μέχρι να αναταχθεί, είναι στα χέρια μου. Αναλαμβάνω με ταπεινοφροσύνη, με πλήρες και βαθύ αίσθημα ευθύνης στην ιστορία του τόπου και συγχρόνως με το αίσθημα ότι ρέπει να ανταποκριθούμε στις ελπίδες του κόσμου. Έχει βαρεθεί να ακούει για εσωστρέφεια, εσωτερικά ζητήματα, τσακωμούς, πασαρέλα στο ΠΑΣΟΚ. Θέλει να μιλήσουμε για τα προβλήματά του».


Στέφανος Κασσελάκης και Αντώνης Σρόιτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: