ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Κάλεσαν 80χρονο ιδιώτη γιατρό να κάνει εφημερίες ΤΕΠ

 

 

Το ρεκόρ καρατούσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που το 2019 αντικαθιστώντας τους Διοικητής των νοσοκομείων δίορισε έναν κοντά στην νεανική ηλίκια των οκτώ δεκαετιών. Τον γνωστό Καλάμπια! Που του είχε τάξει τη θέση προεκλογικά ο Κούλης! Φέτος αυτό το ρεκόρ καταρρίφθηκε από το υπουργείο Υγείας μέσω Κρήτης!

Την ώρα που ο γνωστός γιατρός της Δεξιάς Αθ. Εξαδάκτυλος επισείει τον κίνδυνο τα νησιά να μείνουν χωρίς κάλυψη ιατρών, στο Υπουργείο Υγείας βλέπουν 80χρονους γιατρούς ως οπτασίες από νεανίες γιατρούς που μπορεί να επιστρατευθούν, προκειμένου να καλύψουν τα κενά της κυβερνητικής ατζαμοσύνης στην στελέχωση με μόνιμους ανά ειδικότητα! 

Και συμβαίνει το επίφοβο, αντιμέτωποι με την προχειρότητα και επικίνδυνη αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά την επιλογή της να μην ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, βρίσκονται όσοι ενδέχεται να νοσηλευτούν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των τεράστιων ελλείψεων.

Και όποιον πάρει ο χάρος!

Τελευταίο περιστατικό, σύμφωνα με το «ΚΡΗΤΗ ΤV» αποτελεί η κλήση ενός 80χρονου παθολόγου στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, εν μέσω των απειλών για επίταξη, προκειμένου να καλύψει κενό στο νοσοκομείο.

Ο 80χρονος ιδιώτης ιατρός όταν κλήθηκε να καλύψει εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου Ρεθύμνου αρνήθηκε να δεχθεί την πρόσκληση.

Από τα παραπάνω εγείρονται σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσο ένας άνθρωπος προχωρημένης ηλικίας θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον όγκο των ασθενών -λόγω και της μεγάλης τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού- και στο φόρτο εργασίας σε ένα τόσο νευραλγικό τμήμα όπως το ΤΕΠ.

Το ζήτημα απασχολεί έντονα την ιατρική κοινότητα, με τους γιατρούς να ζητούν άμεσα λύσεις «χωρίς παιχνίδια». Είναι απαραίτητο να βρεθούν βιώσιμες και ασφαλείς λύσεις για να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού τονίζουν οι ίδιοι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: