ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Κατάντια, για 26 χιλ. ο Δήμος Πατρέων δεν συμμετέχει

Κάνετε κλικ να ακούσετε την συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007033414200

 

Ο λόγος για τους Διεθνείς  Παιδικούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από 15 ως 20 Ιουλίου στην πόλη Leon του Μεξικού. Ανεκδιήγητη Δημοτική αρχή...

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ METOD KLEMENC, Σλοβένου αθλητικού εκπαιδευτή που γεννήθηκε το 1934 στη Λιουμπλιάνα και που θέλησε να διαμορφώσει έναν πιο φωτεινό κόσμο βασισμένο στις αρχές της συναδελφικότητας και του αθλητισμού, πετάχτηκε στον κάλαθο της αδιαφορίας του Δήμου Πατρέων και μάλιστα από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο, τον αντιδήμαρχο Πετρόπουλο, για μόλις 26 χιλ. ευρώ, την αντιστοιχία των εισιτηρίων των παιδιών, αφού τα της φιλοξενίας θα τα αναλάμβανε η χώρα υποδοχής.

Οποία σύγκριση με παλιότερες διοργανώσεις ευρωπαϊκές και ελληνικές που ξεκινούσαν από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας  (επί προεδρίας Γιώργου Αντύπα) σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, επί αντιδημαρχίας Κασσίμη, της δημοτικής αρχής Καράβολα. Υπερμαραθώνιος Πάτρα - Σαιν ντ΄Ετιέν Γαλλίας, γύρος της Πάτρας κατ' επανάληψη κ.α. στηρίχτηκαν οικονομικά  χάρην του Λαϊκού Αθλητισμού.

Σήμερα είναι κατάντια να ακούς τον αντιδήμαρχο Πετρόπουλο να δικαιολογείται ότι δεν διαθέτει χρήματα ο δήμος και θα μπορούσε με τόσα χρήματα να κάνει άλλη διοργάνωση της πόλης κι άλλα ευτράπελα!

Με αφορμή τα παραπάνω και την σχετική συζήτηση που έγινε στην δημοτική Επιτροπή, ο Γιώργος Ρώρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών, γράφει:

«Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες 2024 (International Children's Games Leon 2024), που θα πραγματοποιηθούν από 15 ως 20 Ιουλίου στην πόλη Leon του Μεξικού συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Δημοτική επιτροπή. Στους αγώνες συμμετέχουν ομάδες από εκατοντάδες πόλεις και χώρες. Μεταξύ των άλλων συμμετέχουν από την Πελοπόννησο πέντε Δήμοι (Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης, Ήλιδας και Πατρέων) με τρία αθλήματα.

Η έναρξη των Διεθνών παιδικών αγώνων βρίσκει τις ρίζες της στο όραμα του Metod Klemenc, Σλοβένου αθλητικού εκπαιδευτή που γεννήθηκε το 1934 στη Λιουμπλιάνα. Θέλησε να διαμορφώσει έναν πιο φωτεινό κόσμο βασισμένο στις αρχές της συναδελφικότητας, αναγνώρισε ότι ο αθλητισμός είχε τη δυνατότητα να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ των νέων από διαφορετικά έθνη.

Ένα τέτοιο υψηλό εγχείρημα απαιτούσε ακλόνητη αποφασιστικότητα για την στήριξη ομοϊδεατών ενθουσιωδών, προθύμων να αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Οι εναρκτήριοι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες έγιναν στις 5 Ιουνίου 1968 στο Celje της Σλοβενίας.

Κομβικό ορόσημο όταν το 1994 οι αγώνες ξεπέρασαν τα ευρωπαϊκά σύνορα και έγιναν στο Χάμιλτον του Καναδά.

Συμμετέχουν αντιπροσωπείες από 600 πόλεις που εκπροσωπούν περισσότερες από 100 χώρες και εκτείνονται σε 5 ηπείρους.

Στην Ελλάδα έχουν φιλοξενηθεί 3 φορές το 1987 στη Σπάρτη, το 2005 στην Πάτρα και το 2009 στην Αθήνα.

Συζητήθηκε στη Δημοτική επιτροπή η αίτηση των αθλητικών συλλόγων προκειμένου να επιχορηγηθούν έναντι ποσού 26.585€ που κατά βάση αφορούν τα εισιτήρια των αθλητών στο Μεξικό (τα έξοδα διαμονής τα πληρώνει η πόλη που διοργανώνει τους αγώνες).

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κος Πετρόπουλος δήλωσε κατά τη συζήτηση του θέματος (στην αρχή της συνεδρίασης) ότι η Δημοτική αρχή έχει προβληματιστεί για το υπέρογκο κόστος για τη συμμετοχή της Πάτρας σε αυτούς τους αγώνες.

Μάλιστα λαϊκίζοντας είπε ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να γίνει ένα τουρνουά Παμπατραϊκό για να συμμετέχουν περισσότερα παιδιά!!!!

Δήμος Πατρέων Live Stream (youtube.com)

Μήπως με αυτή τη λογική να καταργήσουμε τους Μεσογειακούς, Ολυμπιακούς αγώνες και κάθε Διεθνή συνάντηση, επειδή στοιχίζουν επιπλέον χρήματα;

Είναι λυπηρό να ακούγονται αυτές οι λογικές από έναν άνθρωπο του αθλητισμού..

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να λέει δε, πού θα βρει η Δημοτική αρχή τις 26.500€.

Προτάσεις:

1. Να είχε σταματήσει τις απευθείας, "πονηρές", αναθέσεις σε "ημέτερους".

2. Να μην είχε ενισχύσει, την "Σύγχρονη Εποχή" εκδοτικό οίκο του ΚΚΕ με 20.000€ μέσω απ' ευθείας αναθέσεων.

3. Να είχε εισπράξει "ξεχασμένα" ενοίκια από "ξεχασμένους" χώρους (βλέπε Αγορά Αργύρη 14.000€) που δεν είχαν καταγραφεί στην Δημοτική περιουσία μετά 10 χρόνια Δημοτική Αρχής.

4. Να είχε περιορίσει τα έξοδα του "Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής", που συνδιοργανώνει με το φίλα προσκείμενο προεδρείο του Ε.Ε.Τ.Ε. (η πρόεδρός του ήταν υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ το 2019)

5. Τέλος να νοικοκυρέψει την οικονομική διαχείριση γιατί “η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια".

Για την ευκολία σας παραθέτουμε τη θετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής στην αίτηση των σωματείων:

https://diavgeia.gov.gr/.../9%CE%9C%CE%97%CE%A1%CE%A9%CE...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: