Στις αποφάσεις του Μίλτου Τεντόγλου και της Κατερίνας Στεφανίδη να μην αποτελέσουν τους σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος αναφέροντας ότι είναι «σεβαστές».
Ακόμη κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει περίπτωση να δούμε αθλητές/αθλήτριες να γίνονται σημαιοφόροι για 2η φορά στο μέλλον ο Σπύρος Καπράλος σημείωσε ότι «ασφαλώς μπορεί η κάθε Ολυμπιακή Επιτροπή να βάλει τα δικά της κριτήρια επιλογής.
Άλλες Ολυμπιακές Επιτροπές βάζουν τους αθλητές που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες να ψηφίσουν ποιοι να είναι οι σημαιοφόροι. Εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο, ίσως γιατί δεν έχουμε τόσο μεγάλες αποστολές έως τώρα. Ίσως να το δούμε στο μέλλον. Αλλά αυτά γίνονται με ένα βήμα τη φορά».
Παράλληλα αναφερόμενος στην επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη να είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο πρόεδρος της ΕΟΕ σημείωσε ότι «τώρα έχουμε δύο σημαιοφόρους, έχουμε μια πολύ μεγάλη και δυνατή αποστολή, διεκδικούμε διακρίσεις σε πάρα πολλά αθλήματα και αυτό δίνει δύναμη σε όλους τους αθλητές και όσους είμαστε στο πλευρό τους και τους ενισχύουμε».
«Στον Μίλτο Τεντόγλου μιλήσαμε και βεβαίως σεβόμαστε την απόφασή του. Μας είπε ότι δεν θα ήθελε να είναι σημαιοφόρος, γιατί θα ήθελε να επικεντρωθεί στη προσπάθειά του να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Σεβαστό, γιατί πρώτα απ’ όλα είναι η προσπάθεια που κάνει ένας αθλητής για να φτάσει στο ανώτατο σημείο» σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο ΕΟΚ WebRadio.
Όσον αφορά στην Κατερίνα Στεφανίδη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής επεσήμανε ότι «κάναμε τις κρούσεις προηγουμένως, μας είπε ότι έχει θέματα με φυσιοθεραπείες, δεν ξέρει αν θα βρίσκεται καν στο Παρίσι και πρέπει να συνεχίσει τις θεραπείες στο πόδι της για να είσαι σε καλή κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι σεβαστά όλα αυτά».
Παράλληλα αναφερόμενος σε ονόματα που διέρρευσαν για το ποιος ή ποια θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας επεσήμανε ότι «ίσως ήταν λάθος που δημοσιοποιήθηκαν πολλές από αυτές τις συζητήσεις, αλλά θα ήταν πολύ χειρότερο να ανακοινώναμε δύο σημαιοφόρους χθες και σήμερα να μας έλεγαν ότι δε μπορούσαν να βρίσκονται εκεί».
Ο Σπύρος Καπράλος κατήγγειλε πιέσεις στη διαδικασία ανάδειξης των σημαιοφόρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Δεν κρύβω ότι μετά από τόσα χρόνια στον αθλητισμό και την ΕΟΕ εξεπλάγην δυσάρεστα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, γιατί έγινε μια διαδικασία αντίθετη σε αυτά που πρεσβεύουμε.
Έχουμε πετύχει σημαντική εξωστρέφεια στις αρχές του Ολυμπισμού και χθες υπήρξε μια προσπάθεια να οπισθοχωρήσουμε και να γίνουν βήματα πίσω, μακριά απ' την κοινωνία και το δίκαιο.
Υπήρξε επίμονη πρόταση να επιστρέψουμε σε έναν σημαιοφόρο, που να είναι άνδρας. Αυτό, μάλιστα, έγινε από ανθρώπους που έχουν σχέση με το Διεθνές Ολυμπιακό Κίνημα.
Τελικά, μετά από δύο ψηφοφορίες υπερίσχυσε να έχουμε δύο σημαιοφόρους, όπως είχαμε και στους προηγούμενους, που θεωρώ αυτό είναι το πιο σωστό. Ευτυχώς στο τέλος λογικεύτηκαν όλοι και προχωρήσαμε σε αυτήν τη λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου