ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Ρ. Σβίγκου για Βαρτζόπουλο: Άγρα ψήφων στο βούρκο της ακροδεξιάς

Ρ. Σβίγκου για Βαρτζόπουλο: Άγρα ψήφων στο βούρκο της ακροδεξιάς



ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Βαρτζόπουλος και Μητσοτάκης είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Δήλωση της Ράνιας Σβίγκου, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις ανατριχιαστικές δηλώσεις του κ. Δ. Βαρτζόπουλου:

Οι δηλώσεις του κ. Δ. Βαρτζόπουλου, με τις οποίες συσχετίζει τις γυναικοκτονίες με βιολογικά χαρακτηριστικά, αφού «ο άνδρας είναι εκ φύσεως επιθετικός», ενώ «η δουλειά της γυναίκας είναι να τίκτει» μας γυρίζουν στον προηγούμενο αιώνα. Στις σκοτεινές εποχές του βιολογισμού, της ευγονικής και του Λομπρόζο.

Μετά από αυτές τις ανατριχιαστικές δηλώσεις, το λιγότερο που θα περίμενε κανείς, από τον κ. Μητσοτάκη, θα ήταν η αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την Κ.Ο. της ΝΔ. Σε κανένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μια μέρα. Και μάλιστα, στη θέση του υφυπουργού Υγείας, αρμόδιου για την ψυχική υγεία.

Όσο ο κ. Μητσοτάκης τον κρατά, βάζοντας μάλιστα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον υπερασπίζεται, τόσο επιβεβαιώνει ότι μόνο ένα πράγμα τον απασχολεί. Η άγρα ψήφων στο βούρκο της ακροδεξιάς. ​

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

«Μήνες τώρα εναγωνίως διαρρέει ο υφυπουργός Υγείας Κ. Βαρτζόπουλος ότι το πόνημα του για την ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας έρχεται προς ψήφιση.

Επί ματαίω! Ο υφυπουργός κυοφορεί αλλά δεν τίκτει!

Και τελικά μάθαμε την απάντηση για την αντίφαση αυτή. Οι γυναίκες είναι για να τίκτουν, οι άνδρες είναι βιολογικά επιθετικοί.

Αυτό δήλωσε ο -και ψυχίατρος- Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Έτσι οι τίκτουσες γυναίκες πρέπει προφανώς, κατά τον «επιστήμονα» υφυπουργό να είναι στο σπίτι τους και για τους «επιθετικούς» άνδρες να βρίσκονται τρόποι εκτόνωσης της επιθετικότητας τους (που αλήθεια; μήπως στα ΜΑΤ; ή όπως υπονόησε στο στρατό, για υπεράσπιση της πατρίδας;).

Κι από κοντά αυτόκλητα τον υπερασπίστηκε, ως λοχίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης. Είναι ο ίδιος κ. Φλωρίδης (από το ΠΑΣΟΚ), που υποστήριξε ότι κανείς δεν πάει κόντρα στο κράτος, γιατί θα τον τσακίσει (προφανώς στα πλαίσια της αρσενικής επιθετικότητας).

Και μετά τον ορυμαγδό συνέχισε ο κ. Βαρτζόπουλος αμετανόητα επιμένοντας ότι έχει δίκιο και οι γυναικοκτονίες έχουν βιολογική βάση! Επικαλέστηκε μάλιστα την (Ψυχ)ιατρική του ιδιότητα.

Με τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου-Φλωρίδη οι διαπιστώσεις είναι σαφείς και απλές, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση για να καταλάβει ο καθένας πολίτης αυτής της χώρας ότι δεν είναι λάθος ο κυβερνητικός σχεδιασμός αντιμετώπισης της βίας, είναι λάθος ο αιώνας στον οποίο βρίσκονται. Οι θέσεις της κυβέρνησης και του υφυπουργού βρίσκονται μακριά από κάθε δημοκρατική αντίληψη και φυσικά πέραν από κάθε σκέψη για ισότητα των δύο φύλων.

Ο κ. Βαρτζόπουλος με αυτή του την συνέντευξη μας γυρίζει πίσω δύο αιώνες και αναδεικνύεται σε ένθερμο αν και όψιμο υποστηρικτή της φασίζουσας θεωρίας του Λομπρόζο (κατέληξε ο ιταλός γιατρός Λομπρόζο που γεννήθηκε το 1835 να πιστεύει ότι το έγκλημα είναι «προνόμιο» της ανθρώπινης φύσης, η τάση προς το έγκλημα είναι γενετικό χαρακτηριστικό ). Ο κ. Βαρτζόπουλος μη σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο αποφάσισε να εκφράσει δημόσια την άποψη του για την γυναίκα, υπονοώντας προφανώς οτι η γυναίκα είναι υποδεέστερο ον με μοναδικό ρόλο να κυοφορεί σε και να γεννά για την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους.

Δεν κρύβεται πλέον το ακροδεξιό ιδεολογικό αφήγημα της κυβέρνησης. Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής.

Αλήθεια θα ήταν πολύ χρήσιμο να τοποθετηθούν η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά. Δεν τους αφορούν οι δηλώσεις του συναδέλφου και μέλους τους κ. Βαρτζόπουλου; Συμφωνούν ή σιωπούν;

Για τη Νέα Δημοκρατία τίποτα λιγότερο από την άμεση απομάκρυνση του κ. Βαρτζόπουλου από το υπουργείο υγείας δεν είναι δυνατό να καταλαγιάσει την οργή που προκάλεσε με τις σκοταδιστικές του αντιλήψεις.

Δεν πρόκειται προφανώς ο κ. Μητσοτάκης να τον απομακρύνει. Γιατί Βαρτζόπουλος και Μητσοτάκης είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άμεση απομάκρυνση του από το υπουργείο Υγείας και την παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα της ιατρικής κοινότητας και της Ελληνικής Βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: