ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Θεοδώρα Τζάκρη: Άνω-κάτω οι τοπικές κοινωνίες

 

Διχαστικός ο δικαστικό χάρτης της χώρας.- Με κομματικά κριτήρια η κατάργηση των δικαστικών δομών.- Αλ. Αυλωνίτης: Αφήστε τα Ειρηνοδικεία να συνεχίσουν το έργο τους


Η βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις», αναφέρθηκε αρχικά στη φράση του κ. Φλωρίδη ότι «με το κράτος, όταν αυτό αποφασίζει να κάνει κάτι, δεν τα βάζει κανείς, θα τον ισοπεδώσει». 

Σημείωσε ότι αποτυπώνει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχοντας ανοιχτά μέτωπα: το έγκλημα των Τεμπών, το σκάνδαλο υποκλοπών, την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, τη διάρρηξη του γραφείου του Διευθυντή εκλογών μέρα- μεσημέρι και να μην παίρνει χαμπάρι κανείς. 

Η κ. Τζάκρη ανέφερε ότι παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, καταργούνται τα δυο Ειρηνοδικεία Αλμωπίας και Σκύδρας δυο μεγάλων περιοχών στην Πέλλα με αγροτοκτηνοτροφική, τουριστική και βιομηχανική δραστηριότητα, κατάσταση που θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην απονομή δικαιοσύνης στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή του δικαστικού χάρτη της χώρας γίνεται στη βάση κυρίως κομματικών κριτηρίων. 

Προς επίρρωση των παραπάνω ανέφερε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που σημειώνει την απαραίτητη διατήρηση των ειρηνοδικείων, το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που απέρριψε το νέο δικαστικό χάρτη για την ίδρυση των 6 νέων περιφερειακών Πρωτοδικείων στην Αττική, την αρνητική θέση των δικαστικών υπαλλήλων καθώς και την αναστάτωση των τοπικών κοινωνιών με επίδικο την πολυπόθητη κεντρική έδρα του Πρωτοδικείου.

Αλ. Αυλωνίτης: Αφήστε τα Ειρηνοδικεία να συνεχίσουν το έργο τους


Στα προβλήματα και στο απίστευτο μπάχαλο που θα δημιουργηθούν στην Δικαιοσύνη από την ενοποίηση των δικαστηριακών δομών και των βαθμών δικαιοδοσίας αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη.

«Αφήστε τα Ειρηνοδικεία να συνεχίσουν το έργο τους, επιλέξτε αλλαγές στη δικαιοσύνη με άλλο πρόσημο, με δικαιότερη κατανομή υποθέσεων στους βαθμούς της δικαιοσύνης, με προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, με ενίσχυση των δικαστών και επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων στο χώρο των δικαστηρίων.» τόνισε ο κ.Αυλωνίτης και προσέθεσε «Αυτά που επιχειρείτε δεν είναι μεταρρυθμίσεις, ταφόπλακα επιχειρείτε να βάλετε σε ολόκληρες περιοχές.»

Ο Τομεάρχης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις και στις διαμαρτυρίες της κοινωνίας και τα υπομνήματα που έχουν καταθέσει δεκάδες τοπικές αρχές, δικηγορικοί σύλλογοι και φορείς περιοχών. Το νομοσχέδιο αυτό είναι γονατογράφημα, συρραφή ατάκτως ερριμμένων άρθρων, χωρίς να προνοεί για τις νησιωτικές και τις δύσκολα προσβάσιμες περιοχές, ενώ προκαλεί έριδες στις τοπικές κοινωνίες μέσα από κοινωνικό αυτοματισμό. Ο Υπουργός θα πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή να αναλογισθεί τι πάει να κάνει και να αφήσει τους προσωπικούς εγωισμούς και τους μεγαλοϊδεατισμούς για «μεταρρυθμιστικές τομές» στο χώρο της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: