ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ειδικεύεται σε σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό!



Και με αυτό το προσόν ανέλαβε θέση στην Παιδεία, αντικαθιστώντας τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τσουκαλά

«Εντυπωσιάζομαι πραγματικά από το θράσος μερικών σε αυτή τη Βουλή. Μας κατηγορείτε για ήσσονα προσπάθεια και μετριοκρατία, όταν εσείς είστε αυτοί που καταργήσατε από Πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού έναν Κωνσταντίνο Τσουκαλά που σας φάνηκε λίγος και τον αντικαταστήσατε με έναν κύριο που ειδικεύεται σε σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό».

Τα παραπάνω τόνισε κατά την ομιλία της η βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

Αναλυτικότερα, η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου επισήμανε:
«Ακούμε όλες αυτές τις μέρες που συζητάμε το νομοσχέδιο, από το κόμμα το οποίο ενδιαφέρεται να αναβαθμίσει την Παιδεία, μια ρητορική και καταγγελίες ,αλλά και κατηγορίες κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι είναι υπέρ της ήσσονος προσπάθειας ,μας το τόνισε η Υπουργός πολλές φορές, υπέρ της μετριοκρατίας, όπως ακούστηκε από τον κ Γεραπετρίτη. Εντυπωσιάζομαι πραγματικά από το θράσος μερικών σε αυτή τη Βουλή.
Μας κατηγορείτε για ήσσονα προσπάθεια και μετριοκρατία, όταν εσείς είστε αυτοί που καταργήσατε από Πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού έναν Κωνσταντίνο Τσουκαλά που σας φάνηκε λίγος και τον αντικαταστήσατε με έναν κύριο που ειδικεύεται σε σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό.
Όταν έχετε διορίσει σε θέσεις ανθρώπους χωρίς πτυχία, μόλις εχθές ο ΓΓ Τουρισμού παραδέχτηκε ότι δεν έχει πτυχίο. Παρόλο που έχω πολλά πτυχία, δεν κρίνω την αξία των ανθρώπων από τα πτυχία, αντιθέτως εσείς το κάνετε και έρχεται εδώ με διάταξη, ο Πρωθυπουργός ο ίδιος, για να δικαιολογήσει το διορισμό στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ κάποιου χωρίς πτυχίο. Τα ψέματα και το θράσος έχουν ένα όριο. Ένας Κωνσταντίνος Τσουκαλάς περισσεύει σε αυτή τη χώρα; Σας φαίνεται λίγος; Ή μήπως επειδή είναι κοινωνιολόγος;
Η κ. Υπουργός λοιπόν αναφέρει συνεχώς πως είμαστε υπέρ της ήσσονος προσπάθειας. Δημιουργείτε και διαμορφώνετε ένα στερεότυπο τα τελευταία χρόνια. Συστηματικά, συνεκτικά και με ένα μηχανισμό από πίσω σας να το στηρίζει: ότι η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος ιστορικά είναι υπέρ της ήσσονος προσπάθειας. Και γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί πρέπει να νομιμοποιηθούν αλλαγές και αντιλήψεις τις οποίες φέρνετε τώρα. Κάποτε υπήρχαν άλλα στερεότυπα για την Αριστερά και το δημοκρατικό κόσμο –τα επαναφέρετε όποτε σας βολεύει- αλλά τα τελευταία χρόνια το κάνετε συστηματικά αυτό.
Πρότυπα σχολεία και Πειραματικά. Είναι ελιτισμός τα Πρότυπα σχολεία  με τον δικό σας  τρόπο και δημιουργεί κάστες. Γιατί η «Αριστεία», οι πολύ καλοί μαθητές πρέπει να είναι σε όσμωση με όλα τα παιδιά είτε αυτά προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα, είτε  από διαφορετικά πνευματικά περιβάλλοντα, είτε έχουν άλλες νοητικές ικανότητες, είτε άλλες συναισθηματικές ικανότητες. Γιατί θέλουμε σχολεία τα οποία θα εξασφαλίζουν στα παιδιά συμπεριληπτική είσοδο στην κοινωνία και όχι είσοδο διά του αποκλεισμού ανθρώπων.
Εγώ προσωπικά είμαι ευγνώμων στη Γαλλία. Γιατί η Γαλλία είδε τους αλλοδαπούς φοιτητές όχι ως αλλοδαπούς -ξένους αλλά ως φοιτητές. Δεν τους είδε ως οικονομικό μέγεθος και τους έβαλε σε όσμωση με τους Γάλλους, χωρίς να έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό δίκτυο μέσα στα πανεπιστήμια όπου εκεί θα απευθύνονται οι αλλοδαποί φοιτητές και θα πληρώνουν. Το είπε η κ. Υπουργός σχεδόν χλευάζοντας ότι εμείς δεν θέλουμε να πληρώνουν οι αλλοδαποί φοιτητές.
Όχι κ. Υπουργέ, εμείς θέλουμε όσμωση μέσα στα πανεπιστήμια, εξωστρέφεια μέσα στα πανεπιστήμια. Και θα μου επιτρέψετε να το πω –γνωρίζω κάτι παραπάνω-, όσμωση είναι να δημιουργείται ένα τέτοιο περιβάλλον όπου οι φοιτητές από διαφορετικές καταγωγές να έρχονται σε συνάφεια μεταξύ τους, όπως και σε συνάφεια μεταξύ τους να έρχονται οι καθηγητές,. Εκτός αν θεωρείτε ότι τα γαλλικά πανεπιστήμια ήταν εξισωτικά.
Κοινωνιολογία. Δεύτερο στερεότυπο: οποιαδήποτε κοινωνική επιστήμη είναι προβληματική. Σας είχα ακούσει με τρόμο να λέτε ότι η Ιστορία δεν έχει σχέση με κοινωνικές επιστήμες. Η κατεξοχήν ναυαρχίδα των κοινωνικών επιστημών με τι θα έχει σχέση; Ας καλούσατε τους κοινωνιολόγους να σας εξηγήσουν, δεν το κάνατε.
Καθηγητές. Στερεότυπο τρίτο: ακούσαμε βουλευτή της ΝΔ αλλά και δημοσιογράφους να λένε ότι δεν θέλουν οι καθηγητές τις κάμερες γιατί είναι τεμπέληδες.  Οι καθηγητές ειδικά την τελευταία 25ετία στην Ελλάδα –και αυτό οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε- είχαν να κάνουν με μαθητές πολλαπλών ταυτοτήτων αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Και αυτό χωρίς να έχουν ένα υποστηρικτικό εκπαιδευτικό σύστημα που να πηγαίνει παράλληλα με τους καθηγητές και να μπορεί να τους βοηθήσει. Πολλαπλών ταυτοτήτων σημαίνει να συμπεριλαμβάνουν τους μαθητές από εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα μέσα στη μαθητική κοινότητα και μετά μέσα στην ελληνική κοινωνία. Θέλατε να βγάλετε τους καθηγητές που αρνούνται την αξιολόγηση που εσείς επιδιώκετε, τεμπέληδες.
Οι καθηγητές δεν αρνούνται μία αξιολόγηση που θα τους προσφέρει τα εργαλεία για να μπορέσουν να κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά τους. Ο καθηγητής αξιολογείται από την πρώτη στιγμή που πατάει το πόδι του μέσα στην τάξη  και κάθε ώρα που διδάσκει σε αυτή. Έχετε βρεθεί σε περιβάλλον σχολείου ειδικά μέσα στην κρίση;
Θέλουμε δημόσιο σχολείο που να είναι άριστο για όλους και όχι δημόσιο σχολείο που να εκτρέφει κάποιους «Άριστους» για να μπουν σε μία άλλη ομάδα. Απομυζάτε το δημόσιο σχολείο. Θέλουμε δημόσιο πανεπιστήμιο με πραγματική εξωστρέφεια ,που να δημιουργεί όσμωση ελλήνων  με αλλοδαπούς φοιτητές, χωρίς να βλέπουμε τους τελευταίους ως οικονομικό μέγεθος. Προσέξτε το αυτό, πολλοί από εμάς που κάναμε σπουδές στο εξωτερικό δεν θα μπορούσαμε να τις κάνουμε.
Είμαι υπερήφανη που επί κυβερνήσεώς μας δώσαμε θέσεις ΔΕΠ, που δώσαμε ακαδημαϊκή και διδακτική εμπειρία για να σταματήσουμε το brain drain, που φτιάξαμε το ΕΛΙΔΕΚ, που βάλαμε τα κοινωνικά κριτήρια πρώτα από όλα για τις μετεγγραφές, γιατί δεν νοείται σε περίοδο κρίσης να βάζουμε τα ακαδημαϊκά κριτήρια πρωτίστως και να αφήνουμε τα κοινωνικά κριτήρια στο περιθώριο.
Κλείνω με μια κουβέντα ενός μεγάλου ιστορικού Άγγλου, από ένα από τα δημόσια πανεπιστήμια της Αγγλίας όταν χτύπησε το θατσερισμό στην εκπαίδευση, είπε: «η δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση είναι πολύ καλή γιατί είναι δωρεάν και είναι δωρεάν γιατί είναι πάρα πολύ καλό πράγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: