ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Η Αχτσιόγλου για την Νομική Σχολή της Πάτρας

Η Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο «News24/7» υπογράμμισε:

Για την ακύρωση της ίδρυσης Νομικής στην Πάτρα είπε ότι «ο σχεδιασμός για την ίδρυση Νομικής στην Πάτρα δεν έγινε με σκοπό να αυξηθούν οι εισακτέοι, δεν θα είχαμε επιπλέον εισακτέους, αλλά θα διαμοιράζονταν καλύτερα στα τμήματα. Είναι εντελώς προβληματικό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τάχα αυτό θα συνέβαλε στην ενίσχυση της ανεργίας των δικηγόρων».


Για τις προσλήψεις στην Παιδεία τόνισε ότι «δεν μπορούν να προχωρήσουν όλες οι προσλήψεις οι οποίες είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Διότι, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στον κανόνα της μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιοδεν μπορεί να προχωρήσει σε 9.000 προσλήψεις συνολικά για το 2019αλλά σε 1.800 προσλήψεις.

» Ένα μεγάλο τμήμα αυτών έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα αφορά προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας, περίπου 1.300, άρα του μένει πραγματικά ένας αναιμικός αριθμός των 500 ανθρώπωνγια να κάνει προσλήψεις στην Υγεία, στην Παιδεία και στα ελεγκτικά σώματα.Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαδίσει με μία λογική ενίσχυσης της Υγείας και της Παιδείας. Ο σχεδιασμός των προσλήψεων που είχε εκκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, και αφορούσαν περίπου 10.500 προσλήψεις στην Παιδεία εντός τριών ετών,δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί».

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο υπογράμμισε ότι «το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο επιτρέπει οποιαδήποτε στιγμή παρέμβαση εντός του πανεπιστημιακού ασύλου όταν τελούνται κακουργήματα, σοβαρά πλημμελήματα και τούτο περιλαμβάνει προφανώς και τη διακίνηση ναρκωτικών.

» Άρα το πρόβλημα δεν είναι το υφιστάμενο θεσμικό ή νομικό πλαίσιο.Αυτό που προσπαθούν να δημιουργήσουν ως εντύπωση από τη ΝΔ είναι ότι τάχα δεν μπορεί σήμερα να γίνει επέμβαση από την αστυνομία σε αδικήματαόπως η διακίνηση ναρκωτικών. Αυτό είναι απολύτως ψευδές και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Τα φαινόμενα της ανομίας είναι πολύ λιγότερα την τελευταία χρονική περίοδο απ’ ό,τι την περίοδο που είχε καταργηθεί το άσυλο επί Διαμαντοπούλου.

» Άρα, δεν είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτή η αντίδραση, ότι τάχα με κινήσεις εντυπωσιασμού και με μία αστυνομοκρατική αντίληψη θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: