ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Δ. Τζανακόπουλος: Κόντρα στο μίσος και τον διχασμό

 
"Κόντρα στους κήρυκες του μίσους και του διχασμού, το μήνυμα της Αριστεράς είναι η αλληλεγγύη, η φιλία, η ισότητα και η Δικαιοσύνη", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ομιλία του σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη.

«Για εμάς είναι τίτλος τιμής να είμαστε απέναντι στο μίσος, τον διχασμό, τον εθνικισμό και την ακροδεξιά», σημείωσε, για την κυβέρνηση υπογράμμισε ότι εργάστηκε αποφασιστικά, αποτελεσματικά και έντιμα και έθεσε το δίλημμα των βουλευτικών εκλογών, για τις οποίες είπε ότι θα γίνουν τον Οκτώβριο και θα είναι νικηφόρες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Αριστερά δεν λύγισε ποτέ απέναντι σε παρακρατικές μεθόδους και τη φασιστική τρομοκρατία, το ξέρουν καλύτερα από εμένα και οι αριστεροί βουλευτές της Πιερίας που ήρθαν αντιμέτωποι με το τέρας της ακροδεξιάς», είπε ο κ. Τζανακόπουλος απευθυνόμενος στους παριστάμενους τρεις τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Αστέριο Καστόρη, Μπέττυ Σκούφα και Χάρη Τζαμακλή), οι οποίοι έγιναν δέκτες επιθέσεων, απειλών και εκβιασμών-για τη Συμφωνία των Πρεσπών-το τελευταίο διάστημα .

«Είμαστε περήφανοι και περήφανες για κάθε έναν και κάθε μια που αντιστάθηκε και στάθηκε όρθιος απέναντι στο παρακράτος και τον εθνικισμό. Γιατί είναι θέμα αρχής να αντιπαρατίθεσαι με την ελληνική ακροδεξιά. Αυτούς που όποτε επικράτησαν οδήγησαν τον τόπο σε εθνικές τραγωδίες. Είναι ένας πραγματικός τίτλος τιμής», επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν φοβόμαστε να την υπερασπιστούμε, είναι το εμβληματικό στοιχείο της στρατηγικής της κυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε: "Είναι ένα ιστορικό βήμα για την επίλυση μιας διένεξης σχεδόν 30 χρόνων που γεννήθηκε και γιγαντώθηκε πάνω στην πατριδοκαπηλία, την παραχάραξη της ιστορίας και έγινε το όχημα για να χτιστούν πολιτικές καριέρες και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Σήμερα, η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία μπορούν πλέον να εργαστούν ως εταίροι σε μια κοινή προσπάθεια για τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη σε μια περιοχή που όχι άδικα έχει χαρακτηριστεί η μπαρουταποθήκη της Ευρώπης".

Για τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «έπιασε πάτο στο Μακεδονικό πολιτικά και ηθικά», ενώ για τον κ. Μητσοτάκη παρατήρησε πως «κάθε εβδομάδα άλλαζε γραμμή σαν τα πουκάμισα» και σημείωσε: «Απέναντι σε αυτή την υπεύθυνη και πατριωτική στάση, σε αυτή τη λύση που προωθεί τα συμφέροντα της χώρας στην περιοχή βρέθηκαν αυτοί που κλήθηκαν να διαχειριστούν σε πρώτο χρόνο το ζήτημα και απέτυχαν. Αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στο ψέμα και την πατριδοκαπηλία. Αυτοί που δεν δίστασαν ακόμα και να ξηλώσουν την εθνική γραμμή στην οποία πρωταγωνίστησε η κάποτε κεντροδεξιά και μετριοπαθής Ν.Δ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ταυτίστηκε με τον εθνικισμό και την ακροδεξιά».

Αναφερόμενος στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «κάθε μάχη που δόθηκε, οι νίκες, οι συμβιβασμοί, οι ιστορικές αποφάσεις, έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα τους».

«Το κυριότερο όμως σε αυτά τα 4 χρόνια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε στην πράξη ότι υπήρχε και υπάρχει άλλος δρόμος και το κατάφερε αυτό διότι η κυβέρνηση που συγκρότησε εργάστηκε αποφασιστικά, αποτελεσματικά και έντιμα», τόνισε και συνέχισε: «Αποφασιστικά, γιατί δεν αρνηθήκαμε ποτέ την ιστορική ευθύνη. Και είχαμε πυξίδα και οδηγό τις προγραμματικές μας επεξεργασίες και το αξιακό και ιδεολογικό φορτίο της Αριστεράς. Δεν προχωρήσαμε σε συμβιβασμό με σκοπό να προσχωρήσουμε στο αντίπαλο σχέδιο των ελίτ για να γίνουμε τελικά κι εμείς, αναλώσιμο πολιτικό προσωπικό της μνημονιακής Ελλάδας».

«Δεν ερωτευτήκαμε και δεν οικειοποιηθήκαμε ούτε την εξουσία, ούτε τα μνημόνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: