ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Σ. Θεοδωράκης: Η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.κοιτά στο παρελθόν



«Ο χωρισμός Ποταμιού – Κινήματος Αλλαγής ήταν η καλύτερη λύση και για τους δύο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες στη Φώφη Γεννηματά για τους διακριτούς δρόμους των δύο σχηματισμών. 


«Υπήρχε διάσταση απόψεων για το πρωτεύον στη χώρα τι να κάνουμε τι να λέμε… Από το να 'χουμε καβγαδάκια, καλύτερα να χωρίσουμε. Καλή επιλογή και για το Ποτάμι, αλλά και για το ΚΙΝΑΛ, ώστε να μην έχουν οι δυο οργανισμοί φθορά», εξήγησε στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού.


«Δεν ρωτηθήκαμε για τις τελευταίες αποφάσεις όπως το Μακεδονικό και τις εκλογές «εδώ και τώρα»… Αυτά ήταν κόντρα σε όσους μετείχαν στο Πολιτικό Συμβούλιο αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έγιναν λάθη και από εμάς που δεν ώθησαν την ώθηση που θέλαμε σε αυτό το εγχείρημα», αποσαφήνισε.


Ήταν, σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης, μια δύσκολη και όχι ευχάριστη απόφαση, είχαμε επενδύσει πολλά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά όταν βλέπεις ότι κάτι δεν προχωράει πρέπει να παίρνεις απόφαση όπως συμβαίνει και στη ζωή. Σημείωσε ότι «είναι απλούστευση το αν θα στηρίξουμε τη ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά». Η νέα κυβέρνηση, διευκρίνισε, θα κάνει το πρώτο κόμμα με μπόνους 50 εδρών. «Εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική» ξεκαθάρισε.


«Θέλουμε να κάνουμε δέκα πράγματα, η απάντηση που θα δοθεί θα είναι καθοριστική για το πού θα γύρει η πλάστιγγα» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. «Δεν θα στηρίξουμε κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό», είπε πάντως ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Εγκρίθηκε η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να αποχωρήσει το Ποτάμι

Εγκρίθηκε η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής. Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο η πρόταση εγκρίθηκε με 97 υπέρ, 16 κατά και 5 λευκά επί των παρόντων μελών της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων που απαριθμεί 250 μέλη.


Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων
«Η παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής θα ήταν συνταγή αποτυχίας», ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης στη δημόσια ομιλία του μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του Ποταμιού να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής. Πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές και παραδέχθηκε ότι έχει μπροστά ανηφόρες και αναποδιές.

Συνέδριο τον Οκτώβριο για κυβερνητικές συνεργασίες και ηγεσία

Για τα επόμενα βήματα μίλησε για συνεργασία με φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και ανακοίνωσε συνέδριο για πολιτικές θέσεις, κυβερνητικές συνεργασίες και ηγεσία τον Οκτώβριο. 

Ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οποιουδήποτε άλλου κόμματος ούτε προτίθεται να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση που προηγήθηκε ήταν κλειστή και ξεκίνησε με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος εισηγήθηκε στα στελέχη του Ποταμιού την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ανέφερε ότι ο αρχικός του στόχος που ήταν να διευρυνθούν οι δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτήν τη στιγμή είναι να χωρίσουν οι δρόμοι με το Κίνημα Αλλαγής.

Στελέχη του Ποταμιού, όπως η Αθηνά Δρέττα, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο Παναγιώτης Βλάχος έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Όπως αναμενόταν οι βουλευτές του Ποταμιού στήριξαν την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική τους ωστόσο οι διαφωνίες είναι ανοιχτές δίνοντας δραματικό τόνο στη συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κείμενο κατέθεσαν ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος και ο Γιάννης Μεΐμάρογλου στο οποίο προτείνουν την παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής, του Ποταμιού υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους που αφορούν σε πέντε βασικές μεταρρυθμίσεις (Δημόσια Διοίκηση- Διακυβέρνηση, Άρση Εμποδίων Επιχειρηματικότητας, Γεωργία, Τουρισμός, Ενέργεια).

ΚΙΝΑΛ: Προχωράμε μπροστά

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Ποταμιού να αποχωρήσει το ΚΙΝΑΛ απάντησε; «Αμφιθυμίες, μπρος πίσω και μετέωρα βήματα δεν βοήθησαν. Προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέση.
Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον προοδευτικό κόσμο που απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών και του ρόλου μας. Το εγχείρημα δύσκολο, η ευθύνη όμως ακόμη μεγαλύτερη.

Όποιος υποτιμά την ανάγκη για ενότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι σίγουρο ότι θα κριθεί από τον κόσμο της παράταξης» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.
Καταλήγωντας σημειώνει ότι «Κάθε δυσκολία μας ενώνει ακόμη περισσότερο. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα για την ισχυρή Κεντροαριστερά που θα εξασφαλίσει προοδευτικές λύσεις για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Προχωράμε μπροστά με ανοιχτό πνεύμα, προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας δυνάμεις, προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν».

Αποχώρησε από το ΠΟΤΑΜΙ η κίνηση "Μπροστά"

Η πολιτική κίνηση Μπροστά που για περίπου τρία χρόνια συνεργάστηκε με το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα όργανα του Ποταμιού.

Σε κείμενο της εξηγεί τους λόγους: «Η σημερινή απόφαση της ΜΕ.ΣΥ.Α. για αυτόνομη πορεία του Ποταμιού έρχεται σε αντίθεση με την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θεωρούμε ουσιαστική προϋπόθεση για την πολιτική ανάκαμψη του προοδευτικού χώρου, αλλά και βασική προϋπόθεση της συνεργασίας μας με το Ποτάμι από το 2015.

Στα χιλιάδες στελέχη του Ποταμιού, που ήρθαν στις κάλπες του Νοεμβρίου, που πιστεύουν ότι η διαφορετικότητα δεν είναι λόγος ρήξης και πιστεύουν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ο χώρος μέσα στον οποίο μπορούν να επιβιώσουν οι ιδέες τους, τα καλούμε να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα.

Τέλος ευχαρίστησαν τα στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και το Σταύρο Θεοδωράκη για τη συνεργασία και ευχήθηκαν στο ΠΟΤΑΜΙ "να συνεχίσει να υπάρχει χάριν της πολυφωνίας που έχει ανάγκη η πολιτική μας ζωή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: