ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Απ. Κατσιφάρας: Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=hAdmp37hg8Y


Έργα που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας – Είναι δείγμα αξιοπιστίας - 415 ενεργά έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ


Η  κατάρτιση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αφορά το σύνολο των 415 έργων που εκτελούνται στην επικράτεια της Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Ο  καθρέφτης μιας Περιφέρειας είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που έχει καταρτίσει. Η  ικανότητα να έχει ενεργά έργα και έργα χρήσιμα για την κοινωνία. Είναι δείγμα αξιοπιστίας» επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 579 εκ ευρώ, που περιλαμβάνει έργα συντήρησης, παρεμβάσεις στην υγεία, την παιδεία τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, οι οποίες  καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Σε άλλο σημείο, ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, κυρίως εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των αλλαγών στη νομοθεσία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατάφερε να  πολλαπλασιάσει το όριο πληρωμών ξεπερνώντας τα 36 εκ ευρώ. «Επιμένουμε στη στρατηγική μας. Σχεδιάσουμε για την κοινωνία, διεκδικούμε να φέρουμε περισσότερους πόρους και υλοποιούμε όλα τα έργα» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας κι ευχαρίστησε το πολιτικό προσωπικό και τα υπηρεσιακά στελέχη του για τη συμβολή τους στην αποτελεσματικότητα.  
«Πετύχαμε ρεκόρ απορρόφησης 254,84%» εξειδίκευσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, που ήταν ο εισηγητής του θέματος και παρουσίασε  συνολικά 415 ενεργά έργα, για το σύνολο των οποίων οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι, εκ των οποίων τα 234 αφορούν το εθνικό σκέλος και τα υπόλοιπα 181 το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος. Διευκρίνισε επίσης ότι προηγήθηκε εξυγίανση του προγράμματος και πρόσθεσε ότι πλέον πέραν των εκτελούμενων έργων υπάρχει έως και ετοιμότητα για τα απρόβλεπτα.
«Με την εξυγίανση του προγράμματος έχουμε καθαρό ορίζοντα. Σπάνιο να μην υπάρχουν χρέη» σχολίασε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας
Βασικός στόχος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η βέλτιστη κατανομή των πόρων, προκειμένου  να επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό αναπτυξιακό αποτέλεσμα, ώστε η χώρα να τεθεί σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: