ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Είκοσι άρθρα του Τριαντάφυλλου Μασμανίδη (1ο)

Το Istologio G. Mosxou στην προσπάθειά του να ρίξει φως στην πρόσφατη 20ετία που αποτελεί τυπικό δείγμα μίας εποχής ισχυρών αναταράξεων στο πολιτικό σύστημα, αρχίζει την αναδημοσίευση είκοσι άρθρων του Τριαντάφυλλου Μασμανίδη, με την άδεια του συγγραφέα. 



«Εδώ που τα λέμε, αρκετοί φίλοι συνάδελφοι θύματα του αυριανισμού, που δεν έχασαν εντελώς τη στοιχειώδη νοημοσύνη τους, θα πρέπει να αισθάνονται ως απατημένοι, ως κορόιδα. Η φωτογραφία «ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΒΟΛΩΝ» είναι ένα κτύπημα στην αδιαλλαξία, στον αυριανισμό, στις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές.
Ένα κτύπημα στην αγορά ψήφων με τη μέθοδο του φανατισμού, των φαντασμάτων, της αδιαλλαξίας, του μίσους, (ας θυμηθούμε τι τράβηξε ο Χ. Φλωράκης όταν μας επισκέφθηκε στο εργοστάσιο!)».
Αρίομε το παραπάνω απόσπασμα από 1ο άρθρο του Τριαντ. Μασμανίδη, εργαζομένου στην «Π-Π» Πατρών, που ως μάντης αναφέρεται στο αηθές περιστατικό «πρόγκας», λεκτικής βίας, που συνέβη στον χώρο του εργοστασίου κατά την επίσκεψη του Χαρίλαου και ενώ έχει συγκροτηθεί η προσωρινή Οικουμενική Κυβέρνηση υπό τον πρώην διοικητή Τραπέζης Ελλάδος Ξεν. Ζολώτα, (23 Νοεμβρίου 1989 – 11 Απριλίου 1990) ως αποτέλεσμα της εκλογικής εντολής των πολιτών, που δεν έδωσαν απόλυτη πλειοψηφία σε κανένα  κόμμα. Έτσι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που ως αδιάλλακτο δεν συμμετείχε στην προηγούμενη κυβέρνηση συνεργασίας (ΝΔ,  ΚΚΕ Συνασπισμός της Αριστεράς και ΕΑΡ) και με την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ καταλήγουν στην Οικουμενική.
Αυτή η στρατηγική κίνηση συντάραξε τους πολιτικούς χώρους του ΚΚΕ και κυρίως του ΠΑΣΟΚ, που κατευθύνετο πολιτικά από το συγκρότημα Κουρή. Χαρακτηριστικό είναι ότι όποιο πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν περνούσε για διαπιστευτήρια από την α΄ σελίδα της «Αυριανής» έμπαινε σε μαύρη λίστα  και απομόνωση. Να θυμίσω ότι ο Ανδρ. Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει αξιοπρεπή την κίτρινη δημοσιογραφία που ασκούσε αυτό το συγκρότημα.
Αλλά με την Οικουμενική κατέρρευσαν τα επιχειρήματα εκείνα, που είχαν διχάσει το λαό με τεχνητά διλήμματα, σε πράσινα και μπλε καφενεία στα χωριά και τις μικρές πόλεις, σε σκότος και φως, σε πατριώτες και προδότες, σε πουλημένους και απούλητους πολιτικούς, φαινόμενα που τα βλέπουμε σήμερα να υιοθετούνται από το σύνολο της αντιπολίτευσης σε αγαστή συνεργασία των πρεζέμπορων της Ενημέρωσης και των τουρκολάγνων τηλεοπτικών σταθμών, που μαζί με τον «πατριωτισμό» εναντίον των Σκοπίων βάζουν αντάμα και τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα με Τούρκους επιχειρηματίες.



Οι «3 Διάβολοι» στον ψυχίατρο κ. Κουρή

                                                                                                                              Του Τριαντ. Ι.  Μασμανίδη


1ο
Να λοιπόν που έγινε και αυτό. Ποιός να το φανταζόταν πριν λίγες μέρες: Mε ποιά αφορμή να υποψιαστεί ο απλός πολίτης-άνθρωπος του μόχθου, αυτή την απότομη ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ στην πολιτική κορυφή: Κι όμως οι κ.κ. Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης, Χ. Φλωράκης συμφώνησαν: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.
Οι «κλέφτες» αντάμωσαν με τους «τίμιους». Οι «πολιτισμένοι» με τους «βάρβαρους».Οι «εκσυχρονιστές» με τους «φασιστοειδώς λαϊκίζοντες».
Και πάει λέγοντας... Πως να μη χρειαζόμαστε ΨΥΧΙΑΤΡΟ; Απαντήστε μας ΤΩΡΑ, κύριοι και σύντροφοι!
Ξέρετε που και πότε δημοσιεύτηκε αυτό το παρανοïκό κείμενο φίλοι εργαζόμενοι στην «Π-Π»; Την επόμενη ημέρα της δημιουργίας κυβέρνησης κοινής αποδοχής στην πρώτη σελίδα της 20δραχμης «ΝΙΚΗΣ».
Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να χαρακτηριστούν και οι χειρισμοί και η τελική απόφαση του Α. Παπανδρέου για τη στήριξη της οικουμενικής κυβέρνησης.
Αλλά δεν ήταν η μόνη εφημερίδα του συγκροτήματος Κουρή, και οι άλλες δεν πήγαν πίσω. Στο «Δημοκρατικό Λόγο» είχε την επόμενη των εκλογών διακήρυξη ότι είναι αντίθετος στο σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Και παρακάτω στο ίδιο βαρυσήμαντο άρθρο: «Η λύση που δόθηκε χτες χάρη στην εύστοχη παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου και τους ευφυείς χειρισμούς του ακριβώς την τελευταία στιγμή δε μας βρίσκει σύμφωνους».
Και στην «ΑΥΡΙΑΝΗ» πέφτουμε πάνω στον ξύλινο τίτλο «ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ» και κάπου χωμένο στα ψιλά διαβάζουμε το θαυμαστό «...ο Παπανδρέου  ήταν τρομερός, ρεσιτάλ έδωσε. Κέρδισε τις εντυπώσεις».
Να μη σας κουράσω  με την αναδημοσίευση κειμένων. Και αν το έκανα αυτό, όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά για να σας παρουσιάσω αυτή τη χαριτωμένη σχιζοφρένεια, αυτή τη διγλωσσία αυτόν τον πανικό που διαπερνά τα φασιστοειδή του «Ταύρου». Aυτούς που δεν ξέρουν πως να χειριστούν την σύμπλευση, την συγκατοίκηση, την συγκυβέρνηση (για να χρησιμοποιήσω τη δική τους φρασεολογία ) του άρχοντα του φωτός  Α. Παπανδρέου με τον άρχοντα του σκότους  Κ. Μητσοτάκη. Ο μεγάλος, ο τρομερός , ο μοναδικός, ο ζογκλέρ της  πολιτικής, ο μέγας δημοκράτης, ο άνθρωπος που δίδαξε ακόμα και τον Γκορμπατσώφ, να κάθεται δίπλα στον αποστάτη, τον κομπινεδάρχη, τον προδότη, τον πράκτορα τον Ες – Ες;
ΗΜΑΡΤΟΝ «ΑΥΡΙΑΜΗ» ΜΟΥ
Εδώ που τα λέμε, αρκετοί φίλοι συνάδελφοι θύματα του αυριανισμού, που δεν έχασαν εντελώς τη στοιχειώδη νοημοσύνη τους, θα πρέπει να αισθάνονται ως απατημένοι, ως κορόιδα.
Η φωτογραφία «ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΒΟΛΩΝ» είναι ένα κτύπημα στην αδιαλλαξία, στον αυριανισμό, στις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές.
Ένα κτύπημα στην αγορά ψήφων με τη μέθοδο του φανατισμού, των φαντασμάτων, της αδιαλλαξίας, του μίσους, (ας θυμηθούμε τι τράβηξε ο Χ. Φλωράκης όταν μας επισκέφθηκε στο εργοστάσιο!).
Τελικά αν βάλουμε δίπλα –δίπλα τα κείμενα που σας αναδημοσίευσα, τότε το λογικό συμπέρασμα που βγαίνει, κατά τους Κουρήδες, είναι πως όσοι κρατούν στάση υψίστης εθνικής υπευθυνότητας χρειάζονται ψυχίατρο!
Και ακόμα, πρέπει να κρατήσουμε πάντοτε κατά τους Κουρήδες πως: Οι χειρισμοί του Ανδρέα χαρακτηρίζονται ευφυείς. Όμως το αποτέλεσμα είναι λάθος!                                                        
Εδώ κι αν θέλουμε ψυχίατρο!
Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ «ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ»
Η «Αυριανή» σωστά φοβάται πως με την οικουμενική υποθηκεύεται το μέλλον του «Αυριανισμού». Θεωρεί ιδιοκτησία της το ΠΑΣΟΚ. Έτσι λέει, δίνεται συγχωροχάρτι στη Δεξιά και τον Συνασπισμό. Δηλαδή θα έπρεπε μόνιμα τα κόμματα να κυκλοφορούν με μαχαίρια, οι πολιτικοί να σφάζονται στην ποδιά της «Αυριανής». Οι εργαζόμενοι, συνάδελφοι π.χ. της «Πειραϊκής-Πατραϊκής»  που από τα πράγματα είναι όλοι κάτω από κοινά προβλήματα και συμφέροντα, μια ζωή να βρίζονται και να μαλώνουν, λες και με αυτό τον τρόπο λύνονται τα προβλήματα είτε του Αριστερού, είτε του Πασοκτζή, είτε του Δεξιού.
Φίλοι συνάδελφοι πολλές είναι οι παραλλαγές της κινδυνολογίας και αρκετοί δυστυχώς είναι εκείνοι, προερχόμενοι μάλιστα από διαφορετικές παρατάξεις, που ακολουθούν το θέλουν δεν το θέλουν τον Αυριανισμό.
Σε αυτό το διάστημα των 5 μηνών, πέρα από την ανάπτυξη των αγώνων μας για το μέλλον της «Π-Π» για το βιοτικό μας επίπεδο για τις νέες καταχτήσεις, πρέπει να αξιοποιηθεί σαν χρόνος που θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το πολιτικό μας επίπεδο, την εργατική ταξική μας συνείδηση.
Για να προχωρήσουμε μπροστά (Δεξιοί, Αριστεροί, Κεντρώοι), μαζί πρέπει να εξοντώσουμε τις στείρες ψυχώσεις, τις πολώσεις, τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, τα ψευτοδεξιά συμπλέγματα.
Πρέπει να λειτουργήσει ο διάλογος, η αντιπαράθεση πάνω στα προγράμματα, τις ιδέες και τις θέσεις του καθένα πάνω στα προβλήματά μας.
Είναι καιρός τώρα ν’ αρχίσει ουσιαστικός διάλογος στις προοδευτικές δυνάμεις.
Ας τελειώνουμε με τον «Αυριανισμό» και ας κουβεντιάσουμε, ας τσακωθούμε για το σήμερα και το αύριο.
Άλλωστε έχουμε τόσο πολλά να πούμε!

(Εφημ. “Η Φωνή της Αλληλεγγύης” – Eφημ. Του Σωματείου Αλληλεγγύη της Π-Π.)                                                                      Νοέμβρης 1989


Δεν υπάρχουν σχόλια: