ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Μητσοτάκης και Σπυράκη έχουν πνιγεί στις αντιφάσεις

Πέντε ονόματα με συνθετικό Μακεδονία στο τραπέζι! 

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά και τη χθεσινή συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, στους οποίους παρουσίασε τις προτάσεις του.
 
Στο μεταξύ, η αντιπαράθεση Κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης καλά κρατεί.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κα Σπυράκη έχουν πνιγεί στις αντιφάσεις της Νέας Δημοκρατίας» σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως σημειώνει, «από τη μία είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes από την άλλη λένε «ναι» στα συλλαλητήρια. Από τη μία με τη γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη και από την άλλη και με τη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά».

«Το ερώτημα είναι σαφές: Έχει ο κ. Μητσοτάκης το σθένος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι πραγματικά η θέση της ΝΔ ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος της ακροδεξιάς τάσης του κόμματός του, των κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη;» διερωτάται ο Δ. Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα η Μ. Σπυράκη είχε αναφέρει ότι είναι ανεύθυνος ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της ονομασίας. «Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ερήμην της, και τώρα είναι πολύ αργά για ενημέρωση» σημείωσε.

Όπως ανέφερε, υπάρχει έναρξη της συζήτησης για σύγκληση του Συμβουλίου Eξωτερικής Πολιτικής, ωστόσο αυτή η πρωτοβουλία θα έπρεπε να ληφθεί στην αρχή.

Η Μ. Σπυράκη συμπλήρωσε ότι εάν ο Ν. Κοτζιάς συγκαλέσει Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα προσέλθει για να ρωτήσει αν η θέση του δεσμεύει το σύνολο της κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης σε καμία άλλη περίπτωση» σημείωσε.

Γενς Στόλτενμπεργκ, προϋπόθεση η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα 

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ μίλησε το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ. Στην ομιλία του ευχαρίστησε αρχικά την ΠΓΔΜ για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι οι πόρτες της Βορειατλαντικής Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για τη χώρα.

«Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό. Χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Τα πέντε ονόματα με γεωγραφικό προσδιορισμό
 
Σήμερα ιστοσελίδα από την ΠΓΔΜ κάνει λόγο για πέντε πιθανά ονόματα που φέρεται να συμπεριέλαβε στις χθεσινές του προτάσεις ο Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mkd.mk ο διαμεσολαβητής πρότεινε στη συνάντηση με τους Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφκσι πέντε ονομασίες, ενώ σε όλες περιλαμβάνεται η ονομασία Μακεδονία.

Τα πέντε ονόματα σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα:

- Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
- Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
- Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
- Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας)
- Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια).


Σημειώνεται ότι τα παραπάνω ονόματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: