ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Έχεις κήπο; Γρήγορα κατάργησέ τον, αλλιώς πρόστιμο!



Φωτογραφία αρχείου, από συνοικιακή οικία της άνω πόλης Πάτρας.


«Ο Δήμος Πατρέων δεν είναι υποχρεωμένος να συλλέγει και να αποκομίζει προϊόντα κηπουρικών εργασιών»


Πρόστιμα κατά δημοτών ετοιμάζεται να  ενεργοποιήσει ο Δήμος Πατρέων, με αφορμή το εποχικό κλάδεμα φυτών, που συναντούνται κυρίως στις συνοικίες της Πάτρας, όπου ακόμη υπάρχουν αυλές και κήποι.

Με αφορμή το γεγονός ότι ακόμη στην Πάτρα και σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν έχει εφαρμοστεί  ο διαχωρισμός προϊόντων αποψίλωσης, από αυτά των οικιακών και εκ των πραγμάτων αναγκάζονται οι δημότες να τα αποθέτουν στους κάδους απορριμμάτων, αποτελεί πρόβλημα για τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, αφού αυτά δεν προορίζονται για εκεί.

Ωστόσο για να απαλυνθεί το ζήτημα των προϊόντων αυτού του τύπου ο Δήμος μας ανακοινώνει ότι: «επιτρέπεται προσωρινά η εναπόθεση στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας προϊόντων κηπουρικών εργασιών με ίδια μέσα».

Βέβαια αυτή η λύση είναι προσωρινή, αφού δεν υπάρχει απ΄ ότι τεκμαίρετε, από την στάση του Δήμου Πατρέων, πρόθεση να προχωρήσει  στην οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος με την διανομή κάδων για κλαδέματα στους ιδιοκτήτες κατοικιών με κήπους. Οι οποίοι κάδοι θα φέρουν αύξοντα αριθμό ιδιοκτήτη, από το χώρο πεζοδρομίου του οποίου, σε οριζόμενα τακτά διαστήματα θα περνά και θα τον παραλαμβάνει ειδικό όχημα. Και με επιβολή οικονομικής ποινή σε περίπτωση που αυτός ο κάδος περιέχει και άλλα απορρίμματα  εκτός κηπουρικής. Ειδ' άλλως καταργήστε τον κήπο και αφήστε τις πολυτέλειες περί περιβάλλοντος, καθαρού οξυγόνο και άλλα τινά. Εάν θέλετε καθαρό οξυγόνο στήστε αντίσκηνο μέσα στην Ξερόλακκα και σας απαλλάσσει ο κ. Πελετίδης από... κοινόχρηστα!

Η παραπάνω είναι πρόταση, που ισχύει (σ.σ.: φυσικά όχι αυτή περί Ξερόλακκας κλπ) και έχει εφαρμοστεί  σε προηγμένες χώρες, με διάθεση των πολιτών και των δημοτικών αρχών να λύσουν ζητήματα περιβαλλοντικά, που τους απασχολούν.

Φυσικά στην Ελλάδα και καθότι  «edo ine balcania, den ine pecse gelase» αυτά φαντάζουν προτάσεις αιθεροβάμονων, ας τις έχουμε όμως υπόψη μας, αφού η μόνη λύση που φαντάζει σήμερα πιο σοβαρή, είναι αυτή του ξυλομαθήματος από τα παιδικά μας χρόνια και του προστίμου, σαν μεγαλώσουμε και γίνουμε νοικοκυραίοι! 

Δηλαδή, θέλω να πω, πως... «αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια»!  


«...Ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να συλλέγει»

Έτσι ακολουθώντας την... πεπατημένη και ο Δήμος Πατρέων ανακοίνωσε σήμερα:
«Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να συλλέγει και να αποκομίζει προϊόντα κηπουρικών εργασιών (κλαδιά, φύλλα κ.λ.π.) με μεγάλο όγκο, ή σε μεγάλες ποσότητες από ιδιοκτησίες –κατοικίες .
Λόγω έλλειψης μηχανοκίνητου εξοπλισμού ο Δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί έγκαιρα στην αποκομιδή του τεράστιου και ιδιαιτέρως αυξημένου όγκου κλαδεμάτων που εναποτίθενται σε κοινόχρηστους χώρους από πολλούς δημότες, δυστυχώς, με αποτέλεσμα την παραμονή τους εκεί επί εβδομάδες .
 Γι΄ αυτό και προς διευκόλυνσή των δημοτών, ενημερώνουμε  ότι επιτρέπεται προσωρινά η εναπόθεση στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας προϊόντων κηπουρικών εργασιών με ίδια μέσα. (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, για περισσότερες πληροφορίες, στο 2610 450 336 - Πύλη Ξερόλακκας).
Υπενθυμίζεται ότι η αυθαίρετη και χωρίς την ανωτέρω προσυνεννόηση, απόθεση τέτοιων αποβλήτων σε κοινοχρήστους χώρους, συνιστά παράβαση του κανονισμού καθαριότητας (και ως τέτοια τιμωρείται με πρόστιμο) όπως και η άνευ αδείας κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, για την οποία εφαρμόζονται όσα προβλέπονται από τον κανονισμό κοινοχρήστων χώρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: