ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τέλος εποχής για την ΑΔΕΠ από τον... κόκκινο Δήμαρχο!


Παιδιά μη ρωτάτε εμένα γιατί κλείνει η ΑΔΕΠ. Η Κατερίνα φέρνει τη γραμμή. Αυτήν εδώ δίπλα μου ρωτήστε. Εγώ απλώς δημαρχεύω!


Αλλά και η Τράπεζα Τροφίμων υπολειτουργεί, γιατί η δημοτική αρχή θεωρεί ότι η ανακούφιση από τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης καθυστερεί την επερχόμενη ανατροπή του καπιταλισμού!


«Ευτυχώς, την τύχη της ΑΔΕΠ δεν θα έχει μια άλλη ιδιαίτερα σημαντική δημοτική δομή, η Τράπεζα Τροφίμων, παρά τις απειλές για υπολειτουργία ή κλείσιμο από τη δημοτική αρχή. Θα ήταν τραγικό να κλείσει μία δομή που απασχολούσε μόλις τέσσερις εργαζόμενους προερχόμενους από ΜΚΟ λόγω έλλειψης προσωπικού την ίδια στιγμή που προσλαμβάνονται περίπου 700 εργαζόμενοι μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και θα ψάχνουμε να βρούμε τι έργο θα τους αναθέσουμε». 
Αυτά αναφέρει ανακοίνωση της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, με αφορμή το λουκέτο στην ΑΔΕΠ, από τον Δήμο Πατρέων. Την ΑΔΕΠ, που την εγκατέλειψε για να μην... αναπνεύσει ο ασφυκτιών καπιταλισμός, από τις επαναστατικές ορδές του πατραϊκού προλεταριάτου!
Και η ΡΑΠ προτρέπει τον Δήμαρχο Πελετίδη:
«Μέχρι, όμως, να καταλάβουμε τα ανάκτορα του Μαξίμου ας δραστηριοποιηθούμε  στα ταπεινά αστικά νεοκλασικά της οδού Μαιζώνος. Θα κλείσετε την ΑΔΕΠ, θα συρρικνώσετε την Τράπεζα Τροφίμων, δεν θα σας αφήσουμε να κλείσετε και τον Δήμο!».  

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΡΑΠ, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η πρόσφατη απόφαση της δημοτικής αρχής να θέσει τέλος με συνοπτικές διαδικασίες στη λειτουργία της ΑΔΕΠ δεν ανταποκρίνεται σε μια λογική ανάπτυξης των δράσεων ή των δυνατοτήτων του Δήμου αλλά υπακούει σε μια αδιέξοδη και ιδεοληπτική αντίληψή της σε σχέση με τον ρόλο και τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.
Παρά το γεγονός ότι έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει για την απροθυμία της δημοτικής αρχής να διεκδικήσει και να υλοποιήσει προγράμματα εθνικής και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σήμερα βρισκόμαστε σε θέση να γευτούμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Η ΑΔΕΠ είναι ελλειμματική για τα δύο τελευταία έτη, με συνέπεια την επισφαλή πορεία της εταιρείας αλλά και των ίδιων των εργαζομένων σε αυτή.
Βέβαια, δεν υποτιμούμε το γεγονός ότι επί πολλά έτη η ΑΔΕΠ ήταν το «καθαρτήριο» μικρών και μεγάλων εξυπηρετήσεων. Η κακοδιαχείριση και ο πλημμελής έλεγχος επέτρεψαν καταχρήσεις και διασπάθιση δημόσιου χρήματος που τις πληρώνουμε σήμερα. 
Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι μόνο τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα αλλά και το γιατί φτάσαμε ως εδώ. Υπήρξε πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προσωπικού της ΑΔΕΠ και της ευελιξίας που της προσδίδει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της;
Ανέπτυξε η ΑΔΕΠ τις διαδημοτικές συνεργασίες ως όφειλε να κάνει; Ενέπλεξε τον ιδιωτικό τομέα και τους φορείς του, επιμελητήρια, συνδέσμους, σε μια προοπτική ολοκληρωμένης τοπικής ανάπτυξης ή συνέχισε να θεωρεί τον Δήμο ένα μικρό κράτος που πρέπει να ποδηγετεί το σύνολο της ανθρώπινης δραστηριότητας; Δημιούργησε τις απαραίτητες συνέργειες μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης μας και της αυτοδιοίκησης κάτι που προνομιακά μπορούσε να υλοποιήσει η ΑΔΕΠ; Προώθησε ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις με πρώτη και κυρίαρχη την υλοποίηση της ανακύκλωσης στην πηγή ως βασικό συστατικό μιας σύγχρονης, ορθολογικής και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος διαχείρισης των απορριμμάτων;  
Όλα αυτά είναι λίγα από τα πολλά στα οποία θα μπορούσε να έχει συμβάλλει η ΑΔΕΠ λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει αλλά και της ευελιξίας του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας που τη διέπει.
Η ανάπτυξη των δράσεών της σε διαδημοτικό ή και περιφερειακό επίπεδο ήταν η παράμετρος που θα εξασφάλιζε και τη βιωσιμότητα της εταιρείας και την ασφάλεια των εργαζομένων της.
Αντίθετα, η δημοτική αρχή κινήθηκε με γνώμονα την ανεπάρκειά της αλλά και την προσήλωσή της στο μοντέλο που θέλει τον Δήμο είτε ιμάντα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής είτε ανταγωνιστή της.
Είναι οι δύο μορφές του ίδιου νομίσματος. Αδυνατεί να κατανοήσει τις σύγχρονες μορφές διακυβέρνησης που επιβάλλουν συνεργασία, διαβούλευση, συναίνεση χωρίς να αποκρύπτουν τις διαφορετικές οπτικές στην άσκηση εξουσίας.
Ευτυχώς, την τύχη της ΑΔΕΠ δεν θα έχει μια άλλη ιδιαίτερα σημαντική δημοτική δομή, η Τράπεζα Τροφίμων, παρά τις απειλές για υπολειτουργία ή κλείσιμο από τη δημοτική αρχή. Θα ήταν τραγικό να κλείσει μία δομή που απασχολούσε μόλις τέσσερις εργαζόμενους προερχόμενους από ΜΚΟ λόγω έλλειψης προσωπικού την ίδια στιγμή που προσλαμβάνονται περίπου 700 εργαζόμενοι μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και θα ψάχνουμε να βρούμε τι έργο θα τους αναθέσουμε. 
Επιπρόσθετα, αποσιωπά η δημοτική αρχή ότι την ίδια στιγμή βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης τα Κέντρα Κοινότητας που θα αναλάβουν τις διανομές τροφίμων.
Ας μην είμαστε όμως υποκριτές. Η Τράπεζα Τροφίμων υπολειτουργεί, πολύ απλά γιατί η δημοτική αρχή θεωρεί ότι κάθε προσπάθεια ανακούφισης από τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης καθυστερεί την επερχόμενη ανατροπή του καπιταλισμού!
Μέχρι, όμως, να καταλάβουμε τα ανάκτορα του Μαξίμου ας δραστηριοποιηθούμε  στα ταπεινά αστικά νεοκλασικά της οδού Μαιζώνος.
Θα κλείσετε την ΑΔΕΠ, θα συρρικνώσετε την Τράπεζα Τροφίμων, δεν θα σας αφήσουμε να κλείσετε και τον Δήμο!».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: