Ο Δήμαρχος Ήλιδας διαβάζει το μήνυμα του γιου Νίκου Μπελογιάννη προς τις χιλιάδες των παρισταμένων στην ομώνυμη πλατεία. |
« Όσο για την εκστρατεία, κυρίως μέσω του κίτρινου
υποκίτρινου τύπου, για την οικειοποίηση του Μουσείου από έναν
συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, αυτή ανάγεται στην εκμετάλλευση αγίων,
μαρτύρων και ηρώων» διαμήνυσε!
« Όσο για την εκστρατεία, κυρίως μέσω του κίτρινου υποκίτρινου τύπου, για την οικειοποίηση του Μουσείου από έναν συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, αυτή ανάγεται στην εκμετάλλευση αγίων, μαρτύρων και ηρώων από την κάθε λογής εκκλησία».
Με τα παραπάνω ο ομώνυμος γιος του Νίκου Μπελογιάννη, έδειξε με τον αντίχειρά του τους συνήθεις κρατούντες τα φαιά της της κομματικής ορθοδοξίας, του τιμημένου, που και σήμερα δεν στέρησε σε απόπειρα εκμετάλλευσης, που ισοδυναμεί με τυμβωρυχία, της μνήμης του διαχρονικού αγωνιστή του Έθνους!
Στεκούμενοι στα ορεινά και περιχαρακωμένοι από σημαίες, εκμεταλλεύτηκαν την ορεινή θέση για λίγα λεπτά θέασης από το γυαλί! Αναπάντεχα όμως περικυκλώθηκαν από χιλιάδες απλών πολιτών, που για την περίσταση απέριψαν τις πολιτικές του ταυτότητες και προσήλθαν για να τιμήσουν τον αγωνιστή, με θέσεις «που ενώνουν αντί να διχάσουν» όπως είπε τόσο ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, όσο και ο πρωθυπουργός στις ομιλίες τους.
Και το αποκρύφωμα είναι ότι αντιλαμβανόμενοι ότι αποτελούν οικτρά μειοψηφία, απεχώρησαν ευθείς ως τερματίστηκε η ομιλία του Γραμματέα τους Δημ. Κουτσούμπα κι ετοιμάζετο να ανέβει στο βήμα ο Πρωθυπουργος!
Αντιλαμβανόμενος αυτή την λογική, ο γιος του αγωνιστή, που έλειπε εκτάκτως ενεχείρισε γραπτό μήνυμά του στον δήμαρχο Ήλιδας, το οποία διάβασε, προς το πλήθος επί της πλατείας Μπελογιάννη, όπου κατατέθηκαν στέφανοι στο ομώνυμο μνημείο και καταχειροκροτήθηκε:
Το μήνυμα του Νίκου Μπελογιάννη:

Η τύχη ενός αγωνιστή με αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν προδιαγεγραμμένη. Το μουσείο αυτό, που ξεκινάει σήμερα τη λειτουργία του, δρομολογήθηκε το 1995, όταν με επιθυμία της μητέρας μου, Έλλης Παππά, δώρισα στον δήμο Αμαλιάδας το σπίτι που είχα κληρονομήσει από τη γιαγιά μου, Βασιλική Μπελογιάννη. Ακολούθησαν 22 χρόνια καθυστερήσεων, αδέξιων χειρισμών και παλινδρομήσεων, ώσπου πέρυσι να βρεθούμε στην παρακάτω ευνοϊκή συγκυρία. Η τωρινή δημοτική Αρχή υπό τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να θεωρήσει το μουσείο έργο προτεραιότητας και όχι, όπως άλλοι προηγουμένως, προεκλογικό πυροτέχνημα.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου, να αφοσιωθεί στην υπόθεση του Μουσείου και να κάνει επιτυχημένες ενέργειες στην κατάλληλη κατεύθυνση. Η Βουλή των Ελλήνων να υιοθετήσει με προθυμία το έργο της διαμόρφωσης και να το αναθέσει στη βιβλιοθήκη της Βουλής. Το επιτελείο, η ομάδα εργασίας της βιβλιοθήκης της Βουλής να αποτελείται από ικανότατους ειδικούς με επικεφαλής τη διευθύντρια, Έλλη Δρούλια, τον σκηνογράφο Γιάννη Μετζικώφ και τον ιστορικό Στάθη Κουτρουβίδη. Απευθύνω ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω. Εκτός από το κτίριο, ο εξοπλισμός και πολλά εκθέματα ανήκαν στη Βασιλική Μπελογιάννη, τη Διδώ Σωτηρίου και την Έλλη Παππά. Συνολικά 27 φορείς, οι περισσότεροι τοπικοί της Ηλείας, συνέβαλαν με εκθέματα, πολλά εντελώς άγνωστα.
Όσο για την εκστρατεία, κυρίως μέσω του κίτρινου υποκίτρινου τύπου, για την οικειοποίηση του Μουσείου από έναν συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, αυτή ανάγεται στην εκμετάλλευση αγίων, μαρτύρων και ηρώων από την κάθε λογής εκκλησία».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου