ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

«Απώλεια στήριξης» για την ατζέντα της Ν.Δ.

 

Η κυβέρνηση κρατά ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας με την κοινωνία!

Πριν από μερικές εβδομάδες, στη Ν.Δ. θεωρούσαν ότι ο δρόμος για την αυγή του 2017 ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για την αξιωματική αντιπολίτευση: 

 
Ήλπιζαν, δηλαδή, ότι τα μέτρα για το χρέος θα παραπέμπονταν για το άδηλο μέλλον, πόνταραν στην προοπτική να επιβληθούν στην κυβέρνηση όλες οι ακραίες ιδεοληψίες για τις οποίες “παλεύει” το ΔΝΤ και ήλπιζαν ότι οι ίδιοι απλώς θα συνέχιζαν να ζητούν εκλογές, περιμένοντας την πολιτική φθορά της κυβέρνησης να μεγαλώσει και το “φρούτο” της εξουσίας να πέσει ώριμο από το δέντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Ωστόσο, τα πράγματα ήρθαν κάπως διαφορετικά. Η απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα διαχείρισης του χρέους ελήφθη πριν καν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει υπό αμφισβήτηση, ενώ η κυβέρνηση, μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για την ενίσχυση των συνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, κρατά ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας με την, όντως απογοητευμένη, κοινωνία.

Τούτων δοθέντων, επιτελείς του Κυρ. Μητσοτάκη δεν κρύβουν από προχθές τον προβληματισμό τους, αφού οι εξελίξεις αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο “γραμμικές” και προβλέψιμες όσο θα ήθελε το Μοσχάτο. Η νευρικότητα, εξάλλου, φάνηκε από τις αντιδράσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο τριήμερο: Η Ν.Δ. επιχειρεί να απαξιώσει την ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, ισχυριζόμενη πως η κυβέρνηση “τους παίρνει τα τριπλάσια”, με τον ίδιο τρόπο που επιχείρησε να απαξιώσει τη σημασία της απόφασης για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα διαχείρισης του χρέους, την οποία χαρακτήρισε “αναμενόμενη”.


Υπό κατάρρευση η “εκλογολογία”

Ταυτόχρονα, “γαλάζια” στελέχη υπονοούν από προχθές, σε δημόσιες εμφανίσεις τους αλλά και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στο “βοήθημα” οι άνεργοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας τις... δικές τους προτεραιότητες, αντάμα με τον κυνισμό τους. Σε κάθε περίπτωση, αν για κάτι συμφώνησαν όλοι στη Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή, είναι να ενταθεί η προσπάθεια να μείνει “ζωντανή” η εκλογολογία. Για τον λόγο αυτό, η Ν.Δ. έκανε λόγο για “πρωθυπουργό υπό κατάρρευση” και κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως σχεδιάζει “ηρωική έξοδο”, ώστε να μη φαίνεται ότι το “γαλάζιο” αίτημα για πρόωρες εκλογές διατυπώνεται σε ουδέτερο και “νεκρό” πολιτικό χρόνο. 

Πάντως, στο παρασκήνιο, ειδικά μετά την απόφαση του Eurogroup και εντονότερα μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, πολλά “γαλάζια” στελέχη συνομολογούν, σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους, ότι οι εκλογές θα αργήσουν - κι αυτό παρά τα ανοιχτά θέματα στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και την ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης ως προς τα αιτούμενα μέτρα που υπερβαίνουν τη λήξη του προγράμματος.

Με το βλέμμα στραμμένο στο Βερολίνο

Την ίδια στιγμή, ο πολιτικός σχεδιασμός του Κυρ. Μητσοτάκη παραμένει στραμμένος στους δανειστές και, συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του να “γοητεύσει” τους πλέον ακραίους εξ αυτών. Βεβαίως, οι έως τώρα απόπειρες του προέδρου της Ν.Δ. να ωθήσει τους δανειστές να τραβήξουν το χαλί από τα πόδια της κυβέρνησης Τσίπρα έχουν αποτύχει. 

Όμως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει την “επιχείρηση - γοητείας”. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι, παρά τις συνεχιζόμενες προ(σ)κλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου, η Ν.Δ. ακόμη δεν έχει σηκώσει το γάντι και δεν αποκαλύπτει τη θέση της για τις συλλογικές συμβάσεις, για τις ομαδικές απολύσεις, αλλά και για τη συζήτηση περί νέων μέτρων που υπερβαίνουν τη λήξη του τρίτου Μνημονίου. Πρόκειται, όπως συνομολογούν και “γαλάζια” στελέχη, για έκδηλη προσπάθεια του προέδρου της Ν.Δ. να προσεταιριστεί τους ακραίους εκ των δανειστών - ήτοι το Βερολίνο, αλλά και το ΔΝΤ. Άλλωστε, προχθές, η Ν.Δ. έτεινε, διά του Άδ. Γεωργιάδη, εκ νέου χείρα “φιλίας” και “προθυμίας” στους δανειστές: 

«Θα ψηφίσουμε αμέσως όλες τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που μας ζητάει η τρόικα και άλλες τόσες που δεν μας έχουν ζητήσει μόλις βγει η Ν.Δ.» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

Τούτων δοθέντων, ώς το βράδυ της Παρασκευής στο Μοσχάτο δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους, καθώς περίμεναν έντονες αντιδράσεις από Βρυξέλλες - Βερολίνο - ΔΝΤ για τις ανακοινώσεις του Αλ. Τσίπρα, αλλά... έμειναν με την προσδοκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: