ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία κρατουμένων στον Άγ. Στέφανο Πατρών

Έφθασαν στο σημείο να ζητούν την συναίνεση της Πολιτείας ώστε εξ ιδίων εξόδων τους να εξασφαλίζουν την θέρμανσή τους, με την χρήση ιδιωτικής θερμάστρας, οι κρατούμενοι στον Άγ. Στέφανο.


«Ζητούμε την ίση μεταχείρισή μας στο θέμα που αφορά στη θέρμανση, ως είθισται να συμβαίνει σε όλα τα καταστήματα κράτησης ανά την επικράτεια» αναφέρουν
 
Αυτοί που λένε ότι η κοινωνία των φυλακισμένων ανθρώπων είναι εντελώς διαφορετική από αυτή των ελευθέρων, έχουν δίκιο. Κι αυτό αποδεικνύεται από την καθημερινότητα.
Στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου Πάτρας, οι κρατούμενοι ενώ εκπληρώνουν την υποχρέωση της κράτησής τους κατά το επιτίμιο που τους έχει επιβάλει ο νόμος, εντούτοις οι φύλακες των νόμων της πολιτείας φαίνεται να μην μεριμνούν για την ανθρώπινη μεταχείρισή τους. Χειμώνας καιρός και με τσουχτερό κρύο, υποχρεώνονται σε διαβίωση εντός, με συνθήκες κλίματος ανθυγιεινού. 

Έφθασαν στο σημείο να ζητούν την συναίνεση της Πολιτείας ώστε εξ ιδίων εξόδων τους να εξασφαλίζουν την θέρμανσή τους, με την χρήση ιδιωτικής θερμάστρας. 
Έφθασαν στα όριά τους απειλώντας με δημόσια διαμαρτυρία, ακόμη, όπως μας ενημερώνει η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων».
«Οι κρατούμενοι της κλειστής φυλακής Πατρών, διεκδικούμε και αντιδρούμε ταυτόχρονα στη δυσμενή και απάνθρωπη συνθήκη που βιώνουμε στο παρόν "σωφρονιστικό" κατάστημα, όσον αφορά τη μη θέρμανση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Ζητούμε την ίση μεταχείρισή μας στο θέμα που αφορά στη θέρμανση, ως είθισται να συμβαίνει σε όλα τα καταστήματα κράτησης ανά την επικράτεια» αναφέρουν οι κρατούμενοι.
Και συνεχίζουν:

«Θεωρούμε  τη θέρμανση αυτονόητο κεκτημένο δικαίωμά μας, επικαλούμενοι την αρχή της αναλογικότητας και της ισονομίας, που είναι θεμέλια μιας ευνομούμενης κοινωνίας.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι από Δευτέρα 05/12/2016, αρνούμαστε αρχικά την μεσημεριανή κατάκλιση έως ότου διευθετήσετε το ζωτικής – κυριολεκτικά – σημασίας ζήτημα που θέτουμε, διεκδικώντας ειρηνικά το δικαίωμά μας για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης, όπως εκ του νόμου οφείλετε να μας παρέχετε.

Κρατούμενοι του Κέντρου Κράτησης Πάτρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: