ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Οι Πατρινοί πεινούν αλλά τρόφιμα σαπίζουν στη Δημ. αποθήκη



Άραγε, οι βασικοί φταίχτες αυτής της απώλειας θα έχουν το σχένος να βγουν και να παραδεχτούν το σφάλμα τους; Ή θα βάλουν και πάλι την κυρία Μπιρλή, να γίνει ο κυματοθραύστης για να μην τσαλακωθούν οι ίδιοι;



ΟΚΤΩ ΤΟΝΟΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ 3,227 ΚΙΛΑ ΦΕΤΑ, ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΒΑ, ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, ΣΑΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ! 


 Ο Γιάννης Λάμπρου της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, μιλά για ανικανότητα και «καταλογισμό ευθυνών με πιθανή περικοπή» της βοήθειας από το Υπουργείο!
 
 «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ 9129 ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ 3899 ΚΙΛΩΝ ΦΕΤΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΡΑΠ

Εφιαλτική περιγράφεται η κατάσταση του τομέα της διαχείρισης προϊόντων στον Κοινωνικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων. Μέρες τώρα το Istologio G. Mosxou αναφέρεται στην κακοδιαχείριση που επικρατεί στον ΚΟΔΗ Πατρέων.

Η επιστολή που έθεσε στη δημοσιότητα ο Γιάννης Λάμπρου, συντονιστής της δημοτικής παράταξης «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», θέτει σε ορθή θέση και αποκαλύπτει περίτρανα την έλλειψη διάθεσης να λερώσουν τα μανίκια τους κάποιοι από του διοικούντες τον ΚΟΔΗΠ, αλλά παράλληλα και την υστερική εμμονή τους να δαιμονοποιούν την Κυβέρνηση, ακόμη και για τις δικές του κακοδαιμονίες!

Στην επιστολή του με τίτλο «Ημερολόγιο θανάτου 9129 κοτόπουλων και 3899 κιλών φέτας», ο Γιάννης Λάμπρου τονίζει τα παρακάτω:

Προς διευκόλυνση του αναγνώστη τα γραφόμενα του επιστολογράφου είναι με πλάγια γράμματα:      

«ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ 9129 ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ 3899 ΚΙΛΩΝ ΦΕΤΑΣ

«Ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες, άλλα βάσιμα και άλλα χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα, για τη διανομή δικαιούχων ΤΕΒΑ. Ας προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα που θέλει», αναφέρει σε ανοικτή επιστολή του ο Γιάννης Λάμπρου, Μέλος Δ.Σ. ΚΟΔΗΠ και Συντονιστής ης δημοτικής παράταξης «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη».

»Εμείς, πάντως, ένα συμπέρασμα αποκομίσαμε. Εάν δεν πρόκειται για προβοκάτσια, με θύματα τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, πρόκειται για τραγική ανικανότητα της δημοτικής αρχής»! τονίζει.

Και αναφέρεται σε βασικά στοιχεία αυτού του περίεργου σκηνικού:

»16/19/20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο».

Στις 4-10-2016 η ιδιωτική εταιρεία MED FRIGO γνωστοποιεί στον ΚΟΔΗΠ, ότι από τις 21-9-2016 με το έγραφο του ΚΟΔΗΠ υπ' αρ. πρωτ. 4597, έχει παραλάβει και θέσει σε κατάψυξη τα περισσευούμενα προϊόντα, όπως είχε εντολή την ίδια ημέρα 21-9-2016, ήτοι:

«Τριάντα τέσσερις (34) παλέτες ή 7.915 κοτόπουλα (κατάψυξη -18οc) και
Εφτά (7) παλέτες ή 7.454 τεμάχια του μισού κιλού φέτα (συντήρηση) 0°-4°c».

Στο μεταξύ, νωρίτερα στις 26-9-2016, μετά από μία εβδομάδα ολοκλήρωσης της διανομής, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα, κ. Τουλγαρίδης, αντιλαμβανόμενος ότι περίσσευσαν τα μισά τεμάχια από τα προς διάθεση, με το υπ' αριθμ. Πρωτ. 4667/26-9-2016 έγγραφό του, ερωτά την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας «τι θα κάνουμε με τα προϊόντα αυτά ως προς τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ» και «πως πιστοποιείται η ασφάλεια των πουλερικών που έχουν καταψυχθεί από νωπά».

Παράλληλα ενημερώνει για την διαδικασία διάθεσης και τα περισσεύματα. Όμως τα ευπαθή προϊόντα που περίσσευσαν είναι σαν το χιόνι στην κορυφή του βουνού το καλοκαίρι!

Ναι μεν υπήρχε η διάθεση για διάθεσή του σε άλλο έστω πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Πατρέων, πλην όμως η ευπάθειά τους δεν επιτρέπει τέτοια αλόγιστη διαχείριση.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΚΟΔΗΠ, ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, παρέλαβε:

»Κοτόπουλα: 17.216 τεμάχια και από αυτά διατέθηκαν στους δικαιούχους 8.087 τεμάχια.
(Περίσσευσαν 9.129 κομμάτια).

Φέτα: 16.612 τεμάχια  και από αυτά διατέθηκαν στους δικαιούχους 8.814 τεμάχια».
(Περίσσευσαν 7.798 τεμάχια του μισού κιλού).

(Κι όμως η Κυβέρνηση και το Υπουργείο της κας Θεανούς Φωτίου κατηγορήθηκαν πως έστειλαν στην Πάτρα για την ανθρωπιστική βοήθεια μία οδοντόκρεμα και μισό κοτόπουλο σε κάθε δικαιούχο!!!!).

Από αυτά τα περισσεύματα σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος ο ΚΟΔΗΠ διέθεσε στα συσσίτια του Δήμου μία ποσότητα κοτόπουλα, κατ' εκτίμηση του Istologiou G. Mosxou, γύρω στα 1.214 κοτόπουλα και φέτα αγνώστου αριθμού, ίσως τα 344 τεμάχια του μισού κιλού.

Καταλήγει λοιπόν ο κ. Τουλγαρίδης και δηλώνει ότι με βάσει τα παραπάνω στα χέρια του ΚΟΔΗΠ υπάρχουν, από τις 26-9-2016:

7.915 τεμάχια κοτόπουλα (με ένα κιλό το καθένα υπολογιζόμενα, ίσον περίπου 8 τόννοι κοτόπουλα) και
7.454 τεμάχια φέτα του μισού κιλού ήτοι (3,227 τόνοι φέτα)!

Ζητά δε από την Περιφέρεια άδεια από τα παραπάνω να δώσει για διανομή στα συσσίτια μηνός Οκτωβρίου:

«400 κοτόπουλα και 350 τεμάχια φέτα». Δηλαδή δεν έκανε επαναδιανομή, όπως του συνιστούσαν οι προϊστάμενες αρχές του προγράμματος και τώρα ζητά να διαθέσει τα περισσεύματα, τα όποία όμως είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία!

Στις 10-10-2016, με το υπ. αριθμ. 248911/330 έγγραφό της η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας απαντά στον ΚΟΔΗΠ να πράξει ότι προβλέπεται από τον κανονισμό. Και αυτή την έγγραφη απάντηση επαναλαμβάνει δύο ημέρες μετά, στις 12-10-2016.


»17 ΟΚΤΩΒΡΗ
Η Δ/ντρια του ΚΟΔΗΠ (σ.σ: Αγγελική Ψαρρού) απευθύνει ερώτημα προς τη Δ/ντρια της Διαχειριστικής αρχής του Προγράμματος στην Αθήνα, (σ.σ.: Ελένη Φωτοπούλου) με το οποίο ζητεί τη δυνατότητα αναδιανομής νωπών κοτόπουλων τα οποία δεν διατέθηκαν».

Σε αυτή αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Παρακαλώ προχωρήστε το συντομότερο δυνατό σε αναδιανομή όλων των αποθεμάτων προϊόντων (κοτόπουλα και τυχόν άλλα προϊόντα) που έχετε στη διάθεσή σας, σε επωφελούμενους του ΤΕΒΑ...».

Προφανώς η προϊσταμένη της διαχειριστικής αρχής του ΤΕΒΑ, αντιλαμβανόμενη τους κινδύνους που ανακύπτουν, πίεσε να επισπευθεί η αναδιανομή όσων τυχόν προϊόντων δεν έχουν διανεμηθεί στους δικαιούχους!

Αλλά φωνή βοόντως...

»Συμπέρασμα: Από το τέλος της πρώτης ημέρας διανομής οι αρμόδιοι υπάλληλοι, με βάση την διαπιστωμένη εμπειρία τους πολλών ετών και πολλών διανομών, ήξεραν ότι τα κοτόπουλα δεν ήταν δυνατόν να διανεμηθούν στο σύνολό τους.

»Ερώτημα: Η δημοτική αρχή έλαβε υπ΄ όψιν της τις διαπιστώσεις των υπαλλήλων; Τι ενέργειες προγραμμάτισε; Τι οδηγίες έδωσε;».

»26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ο ΚΟΔΗΠ ενημερώνει το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις ποσότητες που έμειναν αδιάθετες από τη διανομή ΤΕΒΑ.

»10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απαντάει στον ΚΟΔΗΠ επισημαίνοντάς του την αναγκαιότητα να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος ΤΕΒΑ.

 »Ας δούμε ποιες είναι οι οδηγίες αυτές.

«Εφίσταται η προσοχή των Κοινωνικών Συμπράξεων στο γεγονός ότι πρόκειται για το πιο ευαλλοίωτο είδος της διανομής και ότι θα έχουν στην διάθεσή τους μόνον τρείς ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή στην έδρα της Κοινωνικής Σύμπραξης μέχρι την παράδοση στον ωφελούμενο, πάντα σε συνθήκες επαρκούς ψύξης./………../Σε περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος, αν και καταβλήθηκαν προσπάθειες να κληθεί ή κλήθηκε, δεν βρέθηκε ή δεν προσήλθε να παραλάβει τα προϊόντα που του αναλογούν:

Αν πρόκειται για νωπά προϊόντα, καταβάλλεται προσπάθεια να κληθεί να παραλάβει την επόμενη ημέρα. Σε περίπτωση που και τότε δεν προσέλθει, η σακούλα του προωθείται αυθημερόν σε δομή συσσιτίων που εξυπηρετείται από την Κοινωνική Σύμπραξη και το ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ».

»24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η Δ/ντρια της Διαχειριστικής αρχής κα Φωτοπούλου δίνει εντολή στην διευθύντρια του ΚΟΔΗΠ κα Ψαρρού, να αναδιανεμηθούν επιγόντος όλα τα αποθέματα προϊόντων που έμειναν αδιάθετα, με ισοκατανομή των προϊόντων στους πιο ευάλωτους δικαιούχους.

»Τα οποία, η δημοτική αρχή, παρά τις οδηγίες της διαχειριστικής αρχής, δίνει εντολή (από 21-9-2016) σε εταιρεία logistics να καταψύξει 7915 κοτόπουλα και να διατηρήσει σε ψύξη 3727 κιλά φέτα. Τι απέγιναν άραγε τα υπόλοιπα 1214 κοτόπουλα και 172 κιλά φέτα από τα αδιάθετα;» ρωτά ο Γιάννης Λάμπρου της ΡΑΠ.

Στις 25 Οκτωβρίου, επόμενη ημέρα το mail της κας Φωτοπούλου επαναλαμβάνεται προς την κα Ψαρρού, που ρωτά:

«παρακαλούμε ενημερώστε μας αν δυνάμεθα να προβούμε στην αναδιανομή των νωπών κοτόπουλων τα οποία δεν διατέθηκαν κατά την διανομή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιστιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)».

Φανταστείτε ενδιαφέρον της δημοτικής Αρχής! Μετά από ένα μήνα όπου από τις 21-9-2016, ολοκληρώθηκε έστω κια ζαβά η διανομή υλικής βοήθειας, ρωτά ο υπεύθυνοας τι θα κάνει τα προϊόντα που από τις 21 Σεπτέμβρη τελούν σε κατάψυξη ή σχετική ψύξη!

Είχαν σκοπό να τα δώσουν για να τα καταναλώσει κόσμος αυτά τα σαπίμια;  

Και εδώ εκτυλίσσονται δημοσίως η απόρρητη ανικανότητα διαχείρισης του ΚΟΔΗΠ, σύμφωνα με τον συντονιστή της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη Γιάννη Λάμπρου:

»31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η δημοτική αρχή, μετά από δημοσιεύματα και ερωτήσεις του κ. Σιγαλού, δια του Προέδρου του ΚΟΔΗΠ ενημερώνει το Δ.Σ. του Οργανισμού ότι μεταξύ των αδιάθετων προμηθειών περιλαμβάνονται ευπαθή προϊόντα, κοτόπουλα και φέτα, και ζητείται η γνώμη των μελών του Δ.Σ. για τον τρόπο διαχείρισής τους.

»Ερώτημα: Έτσι αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή τον ρόλο των μελών και τη λειτουργία του Δ.Σ.; Να ζητείται η γνώμη του ενάμισι μήνα μετά τη διαπίστωση του προβλήματος;

»Υ.Γ. 1. Η προσεκτική ανάγνωση των ημερομηνιών αποτυπώνει το βαθύ, διαχρονικό πρόβλημα της Διοίκησης που δεν είναι άλλο από την ατέρμονη γραφειοκρατία που οδηγεί σε καθυστερήσεις και αναποτελεσματικότητα. Φωτεινή εξαίρεση η δραστηριότητα των υπαλλήλων του ΚΟΔΗΠ που απέστειλαν καίριο ερώτημα ακόμα και σε ημέρα εκτός πενθήμερης εργασίας.

»Υ.Γ. 2. Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ ανέλαβε να υλοποιήσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας που είχαν πληγεί από τις πολιτικές των τελευταίων ετών. Ψίχουλα, θα πει η δημοτική αρχή, και δεν υπάρχει λόγος να διαφωνήσουμε μαζί της. Ωστόσο, αποτελεί ύβρη η απαξίωση έστω και αυτής της  μικρής βοήθειας, στα μέτρα των δυνατοτήτων ενός ήδη πτωχευμένου κράτους. Το αποτέλεσμα αυτής της απαξίωσης θα είναι δυστυχώς, η καταστροφή μεγάλης ποσότητας τροφίμων και πιθανά ο καταλογισμός των ευθυνών με περικοπή της χρηματοδότησης.

»Αλλά, ξέχασα, για αυτά θα φταίει η κακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…..

»Γιάννης Λάμπρου
Μέλος Δ.Σ. ΚΟΔΗΠ
Συντονιστής ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: