ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης

Από την συνάντηση των δύο προέδρων.
 
Προκ. Παυλόπουλος: Τα σύνορα της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκαν  είναι επίσης και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Η Τουρκία παραχαράσσει την Ιστορία!


Αυστηρά μηνύματα σε Τουρκία και ΠΓΔΜ για τα θέματα του Κυπριακού, της Συνθήκης της Λωζάνης αλλά και του Μακεδονικού έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σας καλωσορίζω στην Αθήνα και σας υποδέχομαι ως τον Πρόεδρο της μεγάλης χώρας των ΗΠΑ που διακρίθηκε διεθνώς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι δυο λαοί μας διατηρούν φιλικές σχέσεις πρόσθεσε, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ευχαρίστησε τον Μπαράκ Ομπάμα για τη στήριξη στην Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι και ο επόμενος Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Τραμπ, θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση. Θέλουμε μια Ευρώπη ισχυρή και ευημερούσα είπε επίσης ο ΠτΔ. Είμαστε υπέρ της ταχείας επίλυσης του Κυπριακού με βάση το διεθνές δίκαιο και ευρωπαϊκό κεκτημένο, είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Θεωρούμε αδιανόητη και απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Τα σύνορα της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκαν από αυτή τη συνθήκη είναι επίσης και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι γειτονικό κράτος διεκδικεί ένα όνομα το οποίο σηματοδοτεί παραχάραξη της ιστορίας και δημιουργεί αλυτρωτισμό.

Η προσφώνηση του Πρ. Παυλόπουλου:

Σας καλωσορίζω στην Αθήνα και σας υποδέχομαι ως τον Πρόεδρο της μεγάλης και φίλης Χώρας των ΗΠΑ, ο οποίος διακρίθηκε διεθνώς για την υπεράσπιση του Ανθρώπου, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.  Και είναι ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία καθορίζουν τις διαστάσεις της παγκόσμιας απήχησης και ακτινοβολίας σας.

Γι’ αυτή την απήχηση και ακτινοβολία σας μαρτυρούν, φυσικά μεταξύ άλλων, οι πρωτοβουλίες σας σχετικά με την αντιμετώπιση της παγκόσμιας βαθειάς οικονομικής κρίσης, την στήριξη του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, την διαχείριση του οξύτατου, επικών διαστάσεων όπως έχετε τονίσει, Προσφυγικού ζητήματος υπό όρους Ανθρωπισμού και Δικαιοσύνης και την πάταξη της τρομοκρατικής βαρβαρότητας όπως ταιριάζει σε στυγνούς εγκληματίες που διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Οι Λαοί μας συνδέονται με ιστορικούς, κυριολεκτικώς, δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.  Δεσμούς που τους έχει καταστήσει ακόμη πιο ισχυρούς η μεγάλη Ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ, για την οποία εμείς, οι Έλληνες, είμαστε υπερήφανοι και έναντι της οποίας τρέφουμε πάντα αισθήματα πραγματικής ευγνωμοσύνης.  Και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θέλω να σας ευχαριστήσω θερμώς για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή σας προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό καθ’ όλη την διάρκεια της βαθειάς κι επώδυνης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει την Χώρα μας.  Είμαι δε βέβαιος ότι και ο διάδοχός σας, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ, θα συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση.

Εμείς, οι Έλληνες, θεωρούμε ότι η δύσκολη πορεία της Ανθρωπότητας μέσα στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς έχει πολλά να ωφεληθεί από την στενή και ειλικρινή συνεργασία των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν κάθε λόγο να προσβλέπουν σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρή και ευημερούσα. 

Η Ελλάδα είναι αποφασιστικά προσανατολισμένη προς αυτή την κατεύθυνση.  Τούτο προκύπτει ευθέως και από το ότι παρά τις τεράστιες κι επώδυνες θυσίες του Λαού μας –οι οποίες, σημειωτέον, δεν έχουν ως αιτία μόνο δικά μας λάθη- ακολουθούμε σταθερή και αταλάντευτη πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.  Και αγωνιζόμαστε ώστε όλοι οι Εταίροι μας ν’ αντιληφθούν πως χρέος μας είναι να βαδίσουμε προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, μακριά από φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές έλλειψης στοιχειώδους αλληλεγγύης που υπονομεύουν το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Το πόσο βαθιά μας εμπνέει το Ευρωπαϊκό Ιδεώδες προκύπτει αβιάστως από το ότι και τα Εθνικά μας Δίκαια τα υποστηρίζουμε όχι μόνο με βάση το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του αλλά και με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, πρωτογενές και παράγωγο.  Έτσι θεωρούμε ότι το Κυπριακό –που, βεβαίως, είναι πρωτίστως διεθνές και ευρωπαϊκό ζήτημα- μπορεί να επιλυθεί μόνο με πλήρη σεβασμό και του ευρωπαϊκού θεσμικού κεκτημένου, το οποίο όπως είναι ευνόητο αποκλείει συνομοσπονδιακή λύση, στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις που αποστεώνουν την σύγχρονη έννοια της κυριαρχίας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λύση του Κυπριακού που δεν σέβεται αυτά τα δεδομένα θα δημιουργούσε ένα εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο για την υπόσταση και την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Επίσης, θεωρούμε αδιανόητη και απαράδεκτη οιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, αφού τούτο συνιστά ωμή  παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και υπονομεύει ευθέως όχι μόνον τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, το γεγονός ότι γειτονικό μας κράτος διεκδικεί ένα όνομα το οποίο –πέραν της ασύστολης παραχάραξης της Ιστορίας- αποπνέει προδήλως αλυτρωτισμό και, άρα, έμμεση αμφισβήτηση των υφιστάμενων συνόρων, πλήττει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό δίκαιο και υπονομεύει την ευρωπαϊκή του προοπτική.

Κύριε Πρόεδρε,

Και πάλι σας καλωσορίζω, επιφυλασσόμενος να προσθέσω εκείνο που αναλογεί στην προσωπικότητά σας και την προσφορά σας κατά το αποψινό δείπνο.  Σας εύχομαι καλή διαμονή στην Αθήνα και σας διαβεβαιώνω ότι σας θεωρούμε πάντα, και μετά την λήξη της θητείας σας, πολιτικό κεφάλαιο παγκόσμιας εμβέλειας και μεγάλο φίλο της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: