ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού,  «η Νέα Δημοκρατία έδωσε στην δημοσιότητα μια πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει «υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση».


ΝΔ: Έμεινε μόνη 
Σύμμαχος το ΚΚΕ

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ 16 ΝΑΙ (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ), 6 ΠΑΡΩΝ (ΝΔ, ΚΚΕ), 1 ΟΧΙ (ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) ΚΑΙ 1 ΑΠΩΝ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ). ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 19 ΘΕΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΙ


Απομονώθηκε η ΝΔ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι άλλαξαν την ψήφο τους από αρνητική σε θετική. Ωστόσο και πάλι δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 4/5. Πάντως το θετικό για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι βρήκε ανέλπιστο σύμμαχο την ψευτοεπαναστατική αδιαλλαξία του ΚΚΕ, που ενισχύθηκε από αυτήν της Ένωσης Κεντρώων!

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 16 ναι (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες), 6 παρών (ΝΔ, ΚΚΕ), 1 όχι (Ένωση Κεντρώων) και 1 απών (Χρυσή Αυγή). Για την συγκρότηση του ΕΣΡ χρειάζονται 19 θετικές ψήφοι.

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης άλλαξε την πρότασή του και πρότεινε τον δημοσιογράφο Νίκο Κιάο για τη θέση του αντιπροέδρου, για την οποία αρχικά είχε προτείνει τον δημοσιογράφο Βασίλη Μουλόπουλο.

Νομοθετική πρωτοβουλία από τον Υπ. Επικρατεία Ν. Παππά τίθεται για ψηφοφορία την Πέμπτη. Μετά την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει, αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου 4339/2015 με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση. Η τροπολογία θα ψηφιστεί την Πέμπτη και ορίζει ότι η αναστολή είναι έως την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.

Η αναστολή αφορά
-τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας
-τον τρόπο διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας κατά την πρώτη εφαρμογή του (δηλαδή από την Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης).


  Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή

«Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή. Και αυτό πλέον δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων» αναφέρει η κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού,  «η Νέα Δημοκρατία έδωσε στην δημοσιότητα μια πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει «υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση».

«Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος, η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Μητσοτάκης, επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. 

Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια: το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή. Και αυτό πλέον δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: