ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Οι Δήμοι φτωχαίνουν, ο Πατούλης διασκεδάζει τους δημάρχους!


Οι δήμοι είναι φτωχοί. Πεινάμε, φωνάζει ο Προέδρος της ΚΕΔ δήμαρχος Γ. Πατούλης, (δεξιά) εκλεγμένος με τη ΝΔ. Στη φωταγραφική σύνθεση αρχείου ο Γ. Πατούλης με την σύζυγό του, μετά το τέλος του συνεδρίου, σε διασκέδαση των δημάρχων της Ελλάδας, που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο προλεταριακό συγκρότημα Χαλκιδικής, στο Πόρτο Καρά, έτσι για να πάνε κάτω τα... φαρμάκια. Γι αυτό και το πρόγραμμα είχε και το ανάλογο λαϊκό  μουσικό μέρος!


Μετά την υπαγωγή του Δήμου Σαλαμίνας, στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης Ο.Τ.Α., σειρά έχουν οι δήμοι Φαιστού και Γόρτυνας


Μετά την υπαγωγή του Δήμου Σαλαμίνας, στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης Ο.Τ.Α., άλλοι δύο "κόκκινοι" Δήμοι αδυνατούν να ισοσκελίσουν τον Προϋπολογισμό τους!

Πρόκειται για τους Δήμους Φαιστού και Γόρτυνας.

Την "αποκάλυψη" έκανε ο ίδιος ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, κατά την ομιλία του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, 15 ήταν συνολικά οι "στο κόκκινο", στην αρχή του 2015 Δήμοι, που αδυνατούσαν να ισοσκελίσουν τους Προϋπολογισμούς τους.

Απ' αυτούς, ο Δήμος Σαλαμίνας ήδη με ΦΕΚ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης Ο.Τ.Α., με τους δύο προαναφερόμενους Δήμους (Φαιστού, Γόρτυνας) να παραμένουν χωρίς Προϋπολογισμό.


Στη Γ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. παραβρέθηκε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για την οικονομική κατάσταση των Δήμων, ενόψει της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιείται από την Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα, την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στο Ξενοδοχείο Caravel. 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. επισήμανε ότι «οι Δήμοι λειτουργούν σήμερα οριακά, εξαιτίας της διαρκούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία τα τελευταία χρόνια ξεπερνά το 60%». 

Ξέχασε όμως να αναφερθεί στη δεξίωση που παρέθεσε η ΚΕΔΕ στους δημάρχους μετά το τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρά, με τις πισίνες του και το λαϊκό μουσικό πρόγραμμα, που κράτησε μέχρι πρωίας, για να ξεσκάσουν οι καημένοι οι πενόμενοι δήμαρχοι, που σήμερα με την παλιοκυβέρνηση του άφρονος Τσίπρας δεν μπορούν ούτε έναν διορισμό να κάνουν από το... παράθυρο για να πάρουν καναν ψήφο στις επόμενες εκλογές!

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι, «το 2016 οι Κ.Α.Π. θα είναι 1 δις ευρώ λιγότεροι από τις ανελαστικές μας δαπάνες. Κι αυτό το νούμερο δεν είναι αυθαίρετο, αλλά αποτυπώνεται στο σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2016 που κατατέθηκε πριν μερικές μέρες στη Βουλή». 

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βάλλεται με σχέδιο. Της αφαιρούνται θεσμοθετημένοι πόροι», πρόσθεσε.
 
Φυσικά δεν μίλησε για αυτοτέλεια των δήμων, ούτως ώστε να μεταφερθούν όλες οι αρμοδιότητες στους δήμους και αυτοί με δικαίωμα επιβολής τοπικού φόρου να ανταπεξέρχονται στις των δήμων οικονομικές υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: