ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ένα κλικ και ο Βασιλιάς του Γέλωτος μας υπενθυμίζει: ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

    Ένα μικρό κλικ και το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει. Αποψινό στιγμιότυπο.

Οδός Αγ. Νικολάου.
Ένα κλικ και ο Βασιλιάς του Γέλωτος στέλνει τον προπομπό του, για να θυμίσει πως η χαρά, πέρα από σκοτούρες κια προβλήματα, που θα τα αφήσουμε στην άκρη του μυαλού μας.

Κι αυτός είναι μία ανάγκη, για να φωτίσει το μουντό τοπίο της καθημερινότητάς μας, που επί πέντε χρόνια μάστιζε την σκέψη μας. 
Με την ελπίδα που γέννησε το εκλογικό αποτέλεσμα και αποτελεί μία νέα αρχή, ξεκινάμε. Πατρινό Καρναβάλι για πάντα!  

Με ένα πάτημα του κουμπιού, στις 7 το απόγευμα σήμερα, στον ηλεκτρικό πίνακα, φωτοβόλισε ο καρναβαλικός διάκοσμος της Πάτρας και θα παραμείνει μέχρι το βράδυ της καύσης του Καρναβάλου. Την επομένη ημέρα, Καθαρά Δευτέρα, οι Πατρινοί θα πιάσουν τις κορυφές και την παραλία της Πλαζ για να πετάξουν τους χαρταητούς και να γιορτάσουν τα Κούλουμα, όπως παραδοσιακά ξέρουν να τα γιορτάζουν. 

Θα έχει προηγηθεί το διάστημα, όπου δεκάδες κοινωνικοί φορείς, σωματεία και άλλοι σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν τους καρναβαλικούς χωρούς τους, τα καρναβαλικά πληρώματα και αυτά του Κρυμμένου Θησαυρού θα αυτοσχεδιάζουν προετοιμαζόμενα για την μεγάλη ημέρα της Ποδαράτης νυχτερινής Παρέλασης του Σαββάτου πριν την τελική Καρναβαλική την επομένης ημέρας Κυριακής.

Σε όλη αυτή την δραστηριότητα θα αποτυπωθεί  ένας μεγάλος οικονομικός τζίρος, που ακόμη στις μέρες, αν και το Πατρινό Καρναβάλι έχει λάβει ογκώδεις διαστάσεις και μέσω αυτού αναπτύσσεται απίστευτη οικονομική δραστηριότητα, παραμένει μυστικό το ακριβές ύψος της. 

Κι αυτό συνιστά την οικονομική σκοτεινή πλευρά, η άλλη πλευρά είναι η αλόγιστη χρήση οινοπνεύματος, ιδίως την Κυριακή του Καρναβάλου, που σε κάποιες περιπτώσεις χαρακτηρίζεται "μπόμπα" έτοιμη να εκραγεί και να οδηγήσει για πλύση στομάχου, όσους κάνουν την αποκοτιά. Και η δυσάρεστη έκπληξη θα έρθει ως συνέχεια, την επόμενη ημέρα, αφού διαλυμένος σωματικά  ο... τολμητίας δεν θα απολαύσει την ομορφιά της Καθαρής Δευτέρας στο ύπαιθρο! 

Στην Πλατεία Γεωργίου. Στο μέσον ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, με την κόκκινη μπλούζα, εν μέσω των συντελεστών του Πατρινού Καρναβάλου εκ μέρους του Δήμου.

 
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια: