H Deutsche Bank εκτιμά τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές με 140 έδρες και θα συγκυβερνήσει με το Ποτάμι, ενώ θεωρεί ότι υπάρχουν και λιγότερο πιθανές επιλογές για συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ.

 
Η γερμανική επενδυτική τράπεζα θέτει τρία ερωτήματα. Ποια θα είναι η αντίδραση των ευρωπαίων στις ελληνικές πρόωρες εκλογές, ποια θα είναι η στάση της νέας κυβέρνησης και ποιος θα τις κερδίσει.
 
Απαντώντας και στα άλλα δύο ερωτήματα εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει μόλις λίγες εβδομάδες να διαπραγματευτεί με τους εταίρους την νέα πιστωτική γραμμή, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβει και την έγκριση των κοινοβουλίων.
 
Σημειώνει ακόμη ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των πιστωτών της Ελλάδας δεν είναι ξεκάθαρη και ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί άμεσα.
 
Δεν παραλείπει βέβαια να προειδοποιήσει για τους νέους κινδύνους που φέρνει το 2015 για την Ελλάδα, λέγοντας ότι μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, που ήταν αναμενόμενη, ανοίγεται μια περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας.
 
Τέλος, καταλήγει ότι αν και είναι εφικτός ένας συμβιβασμός μεταξύ μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών, ο οποίος προϋποθέτει βήματα και από τις δύο πλευρές, η αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται, κάτι που θα αποσταθεροποιούσε περισσότερο την Ελλάδα και την Ευρωζώνη το 2015.