ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η απειλή των απολύσεων



Τις τελευταίες μέρες και μετά τον σχηματισμό της μνημονιακής δικομματικής κυβέρνησης πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για απολύσεις εκπαιδευτικών και υπαλλήλων των δήμων. Φαίνεται ότι οι δεσμεύσεις των προηγούμενων ετών για μαζική απομάκρυνση χιλιάδων υπαλλήλων με πρόσχημα την εξυγίανσή του δημοσίου, προχωρά μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος της Τρόικα.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ και οι ιδέες που κατά καιρούς είχαν εκφράσει οι νυν αρμόδιοι υπουργοί σηματοδοτούν μαζικές και οριζόντιες απολύσεις. Ο ακραίος και ανάλγητος νεοφιλελευθερισμός υλοποιείται παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις και παρά την εκτόξευση της ανεργίας κοντά στο 30%.

Επειδή έχουμε αναδείξει και πριν από λίγο καιρό το θέμα, τονίζοντας τον κίνδυνο αφενός, να χαθούν δομές του κοινωνικού και του πολιτιστικού οργανισμού, αφετέρου να βρεθούν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι και επειδή η δημοτική αρχή δεν μας έχει απαντήσει ΖΗΤΑΜΕ από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει προς συζήτηση σε έκτακτη ή δυνατόν συνεδρίαση το θέμα των απολύσεων.

Είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε δημόσια κατάθεση του αιτήματος μετά την προ ημερών άρνηση του κ. Μπουρδούλη να φέρει προς συζήτηση σε ημερήσια διάταξη το θέμα της αποχέτευσης των Μποζαϊτίκων, επειδή δεν αναγνωρίζει τις υπογραφές των ανεξαρτήτων και το δικαίωμά τους να υποβάλλουν θέματα προς συζήτηση.

Ο δήμος μας βρίσκεται σε δεινή θέση μετά τις συνταξιοδοτήσεις και τη μετακίνηση των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Πρέπει να γίνει αναλυτική συζήτηση, να καταγραφούν όλα τα δεδομένα και να παρθούν αποφάσεις που να διασφαλίζουν τους εργαζόμενους και τις δημοτικές δομές.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Απ. Βανταράκης - Ήρα Κουρή

Δεν υπάρχουν σχόλια: