ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Φίμωση δημοσιογράφου για την αποκάλυψη ονομάτων της αμαρτωλής λίστας

Θέλουν τους δημοσιογράφους χωρίς μάτια και με κλειστό το στόμα!


Δίωξη κατά του Κ. Βαξεβάνη που καταζητείται από την Αστυνομία
Αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη άσκησε ο εισαγγελέας μετά τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ με τα 2059 ονόματα, από το περιοδικό ΗΟΤ DOC που κυκλοφόρησε σήμερα. Οι εποχή της λογοκρισίας που είχε επιβληθεί στις πιο μαύρες ημέρες της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναβίωσε. Αυτός που τολμά να την αγνοήσει διώκεται απεινώς.
Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι καταζητείται ο εκδότης του περιοδικού HOTDOC, στο οποίο δημοσιεύονται τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, ενώ έχει εκδοθεί  ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο Κώστας Βαξεβάνης απαντά

Ο έγκριτος αγωνιστής δημοσιογράφος απάντησε στη δίωξη μέσω koutipandoras
«Αυτεπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.
Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.
Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια».

Ο αγωνιστής δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης.
Αντίδραση συντακτών

Η αντίδραση τους απόδειξη της αλήθειας μας, υποστηρίζει η δημοσιογραφική ομάδα του HOT DOC και του  koutipandoras.gr  
«Αυτή τη στιγμή έξω από τα γραφεία του περιοδικού HOT DOC, βρίσκονται άνδρες της Ασφάλειας. Το ίδιο συμβαίνει και έξω από το σπίτι του Κώστα Βαξεβάνη, όπως επίσης και έξω από φιλικά σπίτια. Δεν αποτελεί κάποια θεωρία συνομωσίας, ούτε ένα παρατραβηγμένο σχόλιο. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει από μόνο του, αυτό που καιρό αποτελεί κοινό μυστικό. Ότι δηλαδή, τόσο ο εκδότης του περιοδικού, όσο και οποιαδήποτε κίνηση της δημοσιογραφικής ομάδας παρακολουθείται κατά πόδας.
Αποδεικνύει όμως και ένα ακόμα πράγμα. Ότι η λίστα Λαγκάρντ, που δημοσίευσε σήμερα το έκτακτο τεύχος του HOT DOC είναι πέρα για πέρα αληθινή. Πρόκειται για μία μαζικότατη κινητοποίηση ενός κρατικού μηχανισμού που επιχειρεί να φιμώσει την ελεύθερη δημοσιογραφία.
Η ίδια λίστα, που σε 5 άλλα κράτη με τη δημοσιοποίησή της οδήγησε χιλιάδες μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας στα κρατικά ταμεία, στην Ελλάδα προκαλεί πανικό στο σάπιο σύστημα και επιχειρεί – σε μία ύστατη προσπάθεια να επιβιώσει – να καθίσει στο σκαμνί τον άνθρωπο που την έφερε στο φως της δημοσιότητας. Η δημοσιογραφική ομάδα του HOT DOC και του koutipandoras.gr»

Η δήλωση του Δημήτρη Τρίμη

 Άμεση ήταν η παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Δημήτρη Τρίμη, για την αυταπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας κατά του Κώστα Βαξεβάνη.
«Εκτιμώ ως απόλυτα υποκριτική τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατά της δημοσιογραφικής έρευνας, όταν έρχονται στην δημοσιότητα εκείνα τα στοιχεία που υποτίθεται ότι ψάχνει επί μήνες τόσο η Δικαιοσύνη, όσο και ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος αλληλοκατηγορείται ότι δεν βρίσκει. Η δημοσιότητα και η διαφάνεια είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη δίωξη και αναφέρει: «Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν».
Η δίωξη, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού, ο οποίος «καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων».

Ο Δημ. Παπαδημούλης

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στην προσωπική του διεύθυνση στο Facebook: «Αυτόφωρο για την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ. Βραδυπορία και απραξία γι αυτούς που τη συγκάλυπταν επί δύο χρόνια. Και ούτε ευρώ στο δημόσιο ταμείο».

Συμπάθεια στο Διαδίκτυο

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη λόγω της δημοσιοποίησης από το περιοδικό HOT DOC της λίστας Λαγκάρντ, στο twitter δημιουργήθηκε το hashtag #Freevaxevanis, το οποίο φιλοξένησε αρκετούς επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: