ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ετοιμάζεται φωτοβολταϊκός θάνατος για την Ελλάδα και την Κύπρο;

Φωτοβολταϊκά στη Δράμα. Φωτογραφία Αρχείου.


Ευρωπαϊκές και διεθνείς τράπεζες αρνούνται εγγυήσεις σε εταιρείες για τις δύο χώρες
Στο πλαίσιο της ενεργειακής ανάπτυξης της, διεξάγεται αυτόν τον καιρό στην Κύπρο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο νησί. Ο διαγωνισμός καλύπτει τους τομείς της αιολικής ενέργειας, φωτοβολταϊκών, ηλιακών, θερμικών καθώς και βιομάζας και βιοκαυσίμων.
Σημαντικές προϋποθέσεις για την υποβολή των προσφορών είναι: α) η κατάθεση τραπεζικών εγγυητικών επιστολών και β) τραπεζικών βεβαιώσεων για την οικονομική κατάσταση των εταιρειών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
Ασφαλείς πληροφορίες έρχονται να επιβεβαιώσουν κάτι που συζητείται εδώ και αρκετό καιρό στους ενεργειακούς κύκλους, και θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη όχι μόνο της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», αναφέρεται ότι:
 «Οι ευρωπαϊκές και διεθνείς τράπεζες στις οποίες έχουν απευθυνθεί ευρωπαϊκές και ξένες εταιρείες για την παροχή των εν λόγω εγγυήσεων ή/και δανείων, δηλώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να παρέχουν τέτοιες εγγυήσεις για έργα στην Κύπρο ή στην Ελλάδα!!!».

Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες που αναμένεται να επιβεβαιωθούν ή διαψευστούν από πλευράς κυβερνητικής Τρόικας, ο σχολιογράφος «Φ.Βρ.» ερωτά:

«Τα ερωτήματα που μου δημιουργούνται είναι πολλά. Είναι αντικειμενική η αδυναμία αυτή των τραπεζών ή εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς;
Γι' αυτό γίνονται οι ανακεφαλοποιήσεις των τραπεζών; Για να βοηθήσουν την ανάπτυξη των χωρών;
Η δυσκολία επανεκκίνησης του ΕΣΠΑ είναι κι αυτή αντικειμενική ή κατασκευασμένη;
Ποια είναι η θέση των Ευρωπαίων εταίρων; Ποια η θέση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας; Ποια η θέση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η οποία λειτουργεί σαν μια εμπορική ιδιωτική τράπεζα και όχι σαν ένα «εργαλείο» ανάπτυξης των χωρών μελών;».
Και καταλήγει:
«Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι με αυτόν τον τρόπο σφίγγουν ακόμα περισσότερο τον βρόγχο στον λαιμό των χωρών του Νότου που προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από αυτή την κρίση και να πετύχουν ανάπτυξη; Και τέλος πάντων εάν καταφέρουν να τις αποτελειώσουν, ποιους θα έχουν για πελάτες; Ή μήπως δεν πρόκειται για ένα τυχαίο "επεισόδιο", αλλά για μία ακόμη ένδειξη (ή και απόδειξη) ότι τη χώρα (όπως ίσως και την Κύπρο, αργότερα) θα τη χρεωκοπήσουν και τυπικά όταν θα είναι έτοιμοι;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: