ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011




Συντονιστική Γραμματεία Αχαΐας
Δελτίο Τύπου

Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το μνημονιακό πρόγραμμα υπό την επιτήρηση της Τρόικας, ρημάζει τη χώρα. Αντί για την έξοδο από την οικονομική κρίση, εντείνει ακόμη περισσότερο την ύφεση, που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Η ανεργία καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη. Χιλιάδες νέοι και νέες εξωθούνται στη μετανάστευση. Οι μισθοί μειώνονται δραστικά και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Τα εργατικά δικαιώματα καταλύονται το ένα μετά το άλλο. Το κοινωνικό κράτος έχει εξαερωθεί. Οι μικρές επιχειρήσεις βάζουν μαζικά λουκέτο. Ο δημόσιος πλούτος υποθηκεύεται για τα νέα δάνεια και εκχωρείται στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η κυβέρνηση φορολογεί ανελέητα τους εργαζόμενους και τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα και χρηματοδοτεί γενναιόδωρα τις τράπεζες. Παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας και τη μείωση των κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία, πρόνοια), ο κρατικός προϋπο-λογισμός έχει εκτροχιαστεί. Νέα επαχθή μέτρα ετοιμάζονται ενόψει της ΔΕΘ.
Αυτή η πορεία προς την εξαθλίωση μπορεί και πρέπει να αντιστραφεί! Αρκεί ο κόσμος της εργασίας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του!
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, η πιο αντεργατική κυβέρνηση μετά το 1974, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό. Η διακυβέρνηση της χώρας πρέπει να περάσει στα χέρια μιας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς, που θα οδηγήσει στην οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου μας και την αναγέννηση του λαού. Που θα έχει ως πρώτο καθήκον της την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και όχι των τοκογλύφων και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Η φετινή κινητοποίηση των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη πρέπει να γίνει αφετηρία αγωνιστικής ενεργοποίησης του εργατικού κινήματος. Σε μια νικηφόρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, την τρόικα, το δικομματικό κατεστημένο και τους πρόθυμους συνεργάτες του.
Αγωνιζόμαστε για
  • Τη μη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του νέου μνημόνιου,
  • Την αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα και το μνημόνιο,
  • Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους,
  • Την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος,
  • Να πάρουμε πίσω ό,τι χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα,
  • Την υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας,
  • Τη στήριξη της δημόσιας υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης,
  • Την απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού.

Πάτρα, 08/09/2011



Δεν υπάρχουν σχόλια: