Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Γέννησε το παιδί της κόρης της ως παρένθετη μητέρα



 «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή» είπε μετά την θετική εξέλιξη του τοκετού της η γιαγιά-μητέρα του μωρού!

 Με τον υπέρτατο τρόπο βοήθησε μία γιαγιά στην Κρήτη να ολοκληρωθεί η ευτυχία της κόρης της, καθώς έγινε παρένθετη μητέρα και έφερε στον κόσμο το εγγονάκι της σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Την είδηση έκανε γνωστή ο γυναικολόγος της μητέρας και κόρης, Αλέξανδρος Ζερβάκης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο οποίος, σύμφωνα με το cretapost.gr, περιέγραψε το μοναδικό ταξίδι της 55χρονης γιαγιάς, της κόρης της και του νεογέννητου εγγονού της.

Ο γιατρός δημοσίευσε δύο αναρτήσεις αλλά και τη συγκλονιστική δήλωση της γιαγιάς, η οποία μετά το πέρας της διαδικασίας σημείωσε «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τον γιατρό όλα ξεκίνησαν όταν η απογοητευμένη γιαγιά με την κόρη της τον προσέγγισαν: «Η γιαγιά ήταν αποφασισμένη, με στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της που γεννήθηκε με σύνδρομο MayerRokitaskyKusterHauser τύπου 1, κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής αγενεσία μήτρας ενώ υπάρχουν οι ωοθήκες για παραγωγή ωαρίων».

«Με συνάντησαν απογοητευμένες και διστακτικές. Καταστρώσαμε ένα πλάνο καθώς χρειαζόταν αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις για την παρένθετη γιαγιά ώστε να είναι ικανή να κυοφορήσει. Συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες όπως η προϋπάρχουσα υπέρταση, η ηλικία αλλά και τα αυστηρά νομικά πλαίσια. Η προετοιμασία πήρε δύο χρόνια με επεμβάσεις, εξετάσεις και επιτροπές για εγκρίσεις από την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητα», περιέγραψε ο κ. Ζερβάκης.

Η πρώτη απόπειρα για εμβρυομεταφορά απέτυχε. «Ήταν πολύ δύσκολα αλλά στο τέλος καταφέραμε να σηκωθούμε» περιέγραψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς