Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Τι συμβαίνει και χάνονται ζωές κρατουμένων;

 


Γιατί οι χώροι κράτησης στα αστυνομικά τμήματα της χώρας δεν παρέχουν ασφάλεια σωματικής ακεραιότητας στους κρατουμένους των;

Σοβαρά ερωτήματα για το τι συμβαίνει μέσα στα αστυνομικά τμήματα προκαλεί η είδηση ότι ένας 29χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος σήμερα Τρίτη (1/10) το πρωί μέσα στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 29χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές κρατείτο για φθορές σε περιπολικό. Και το ερώτημα είναι τι συμβαίνει και βρίσκονται νεκροί νέοι άνθρωποι, κρατούμενοι για δίαφορους λόγους, πολλές φορέ και ασήμαντους.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το νέο αυτό τραγικό περιστατικό, που έρχεται λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο του 37χρονου οικογενειάρχη  από το Πακιστάν, που εργάζονταν στη χώρα μας από το 2020, μέσα στο αμαρτωλό Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, με σημάδια άγριου ξυλοδαρμού, όπως καταγγέλλει η οικογένειά του και οισχετικές φωτογραφίες.

Η ΕΛΑΣ επί του προκειμένου αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι συνέβη, όταν σε κάποια φάση της κράτησής του ευρίσκετο με συγκρατούμενούς τους στο ίδιο κελί.   Η ανακοίνωσή της για την υπόθεση, φέρει πολλά κενά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ζητήσει πλήρη εξακρίβωση, ενώ ο πρόεδρός του Στέφ. Κασσελάκης δεν δήλωσε ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις που έλαβε  κατά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως και νάχει η υπόθεση, ένα είναι σίγουρο. Οι χώροι κράτησης στα αστυνομικά τμήματα της χώρας δεν παρέχουν ασφάλεια σωματικής ακεραιότητας στους κρατουμένους των.

Και το ερώτημα παραμένει: Γιατί χαρακτηρίζονται συνώνυμοι κολαστηρίων αυτοί οι τόποι;

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η βία εξαπλώνεται στις παιδικές ηλικίες; Τι βλέπουν και τι ακούν; Τι νοιώθουν αυτές οι ηλικίες για την αξία της ζωής σαν γινόμενοιμ μάρτυρες συζητήσεων και δημοσίων θεαμάτων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς