Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

50.000 στρ. κατέκαψε ως ώρας η πυρκαγιά Κορινθίας


Β. Κικίλιας: Προφανώς όχι δεν περιμέναμε σε αυτήν την χρονική περίοδο να έχουμε τόσες πολλές ενάρξεις και δύσκολες πυρκαγιές!

«Προφανώς όχι δεν περιμέναμε σε αυτήν την χρονική περίοδο θα έχουμε τόσες πολλές ενάρξεις και δύσκολες πυρκαγιές» είπε ως δικαιολογία μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασ. Κικίλιας, παρά το γεγονός  πως ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωνε πως το κράτος είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές!

Και ακολούθησε σειρά δικαιολογιών για το λόγο που ξέφυγε η μ,εγάλη φωτιά του Ξυλοκάστρου Κορινθίας  από τον Βασίλη Κικίλια, που άθελά του ομολόγησε ότι η κυβέρνηση πιάστηκε για άλλη μία φορά απροετοίμαστη. 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας άφησε αιχμές για εμπρησμό, από αχαρτογράφητο χωράφι περικλειόμενο από δάσος, ενώ ζήτησε «ψυχραιμία», λέγοντας ότι κάποια στιγμή θα σβήσει η φωτιά.

«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Στην έναρξη της πυρκαγιάς και ενώ το πρώτο περιπολικό της πυροσβεστικής έφτασε αμέσως, μαζί μία υδροφόρα, δεν μπόρεσε να περάσει από τον χωμάτινο δρόμο. Δεν κατέστη δυνατό να περάσουμε από το χωράφι που περικλείεται από δασική περιοχή» είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Σοφιανά, Σπατανέικα, στο μέτωπο από τα Σοφιανά προς το Ψανοχώρι και το Μαύρο Όρος.
 
«Η κατάσταση είναι σοβαρή και έχει μία κρισιμότητα καθότι θα πρέπει να δει κανείς σε όλο αυτό το κομμάτι των 50.000 στρεμμάτων μπορεί να ελεχθεί μέτρο μέτρο αυτή η πυρκαγιά. Όταν υπάρχει υγρασία το βράδυ, παρουσιάζει μία ύφεση.

Αν μας ρωτάτε ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου περιμέναμε ότι θα είχαμε μία τόσο μεγάλη δυσκολία, σας λέμε ότι προφανώς όχι δεν περιμέναμε σε αυτήν την χρονική περίοδο θα έχουμε τόσες πολλές ενάρξεις και δύσκολες πυρκαγιές. Αλλά η δουλειά μας και η υποχρέωσή μας είναι να αντιμετωπίζουμε το κάθε περιστατικό με ψυχραιμία» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Βασίλης Κικίλιας.

Επίσης, είπε ότι προβληματίζει η έναρξη της πυρκαγιάς, μιλώντας για «ένα αχαρτογράφητο χωράφι μέσα σε δασική περιοχή που δεν μπορέσαμε να περάσουμε. Δυστυχώς φαίνεται ότι η πλειονότητα των πυρκαγιών σε δύσκολες περιοχές εμπεριέχει ανθρώπινο παράγοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς