Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Νταούλια για τους Γλύξμπουργκ μέσα, «τύμπανα» διαμαρτυρίας έξω

ΜΕΝΔΩΝΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ
(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Το δεύτερο δείπνο μετά μουσικής που θα παραθέσουν οι Γλύξμπουργκ για τον γάμο της Θεοδώρας, κόρης του αποθανόντος έκπτωτου μονάρχη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή (27/9) στο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο, το οποίο σκανδαλωδώς παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στην οικογένεια των Γλύξμπουργκ.

Μόνο που... όργανα δεν θα παίζουν μόνο εντός του μουσείου για τον γαμήλιο εορτασμό αλλά και εκτός του μουσείου καθώς ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:00 στην πλατεία Ρηγίλλης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «η προνομιακή, προσωρινή παραχώρηση της κιβωτού των βυζαντινών θησαυρών της χώρας, σε ιδιώτες, των οποίων τους τίτλους απέταξε το Σύνταγμα της χώρας, συνιστά πολιτειακή πρόκληση και εθνική προσβολή και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Να σημειωθεί ότι αλγεινή εντύπωση έκανε και το γεγονός ότι στο δημόσιο έγγραφο παραχώρησης για δύο ημέρες του Μουσείου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ έναντι 15.000 ευρώ η χήρα του Κωνσταντίνου αναφέρεται ως «Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Άννα-Μαρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς