Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Στο Αστ.Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα ο Στέφ. Κασσελάκης

 

 

 «Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Μπάρκας και Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσαν κοινή αναφορά με αίτημα την άμεση διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του μετανάστη!

Το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα θα επισκεφθεί σήμερα στις 18:00 ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει να ενημερωθεί για το θάνατο του 37χρονου μετανάστη από το Πακιστάν στο Α.Τ. του Αγ. Παντελεήμονα.

 

Κοινή αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μπάρκα και Γιώργου Ψυχογιού

«Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μπάρκας και Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσαν κοινή αναφορά με αίτημα την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου Πακιστανού μετανάστη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τη μεταχείριση των μεταναστών στη χώρα μας. Ο άτυχος άνδρας, που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος για σχεδόν μία εβδομάδα, φέρει πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του, ενώ η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι υπήρξε θύμα βασανισμού. Αντιμετωπίζει ήδη νομικές διαδικασίες κατά της Εισαγγελίας, ζητώντας να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου του.

Σημαντικό είναι ότι οι αρχικές πληροφορίες της αστυνομίας, οι οποίες τον χαρακτήριζαν ως άστεγο και χωρίς ταυτότητα, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα στοιχεία που έχουν προκύψει. Ο συγκεκριμένος μετανάστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μισθωτήριο, ταυτότητα, μιλούσε άπταιστα ελληνικά και ζούσε στην Ελλάδα από το 2004.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας που αποδίδουν το θάνατό του σε παθολογικά αίτια, αμφισβητούνται έντονα από τις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και τις καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίες υποδεικνύουν μία διαφορετική πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν:

  1. Άμεση και ανεξάρτητη έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του μετανάστη.
  2. Διερεύνηση των ισχυρισμών της οικογένειας και των μαρτυριών που αμφισβητούν τις δηλώσεις της αστυνομίας.
  3. Ενίσχυση των διαδικασιών αναφοράς περιστατικών κακομεταχείρισης από κρατικούς φορείς, ώστε να προστατεύονται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής».

 

Να τι σημαίνει ΕΔΕ της ΕΛΑΣ για τέτοιες περιπτώσεις 

Άρης Παπαϊτσέτρα
4 ώρες πριν

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει απο την ΕΔΕ για το βασανισμό μου στον 12ο της ΓΑΔΑ. Όποιος μάρτυρας έχει καταθέσει έχει σβηστεί απο τις εκθέσεις. Στον συνήγορο του Πολίτη είπαν ότι παρέπεσε η κατάθεση μου. Εγώ απέκτησα τα τραύματα απο τους συνδιαδηλωτές μου στη Νέα Σμύρνη

Αυτό σημαίνει ΕΔΕ

Όσον αφορά τον Όμηρο, εκείνος δεν εξετάστηκε ποτέ απο το Εσωτερικών Υποθέσεων παρότι βασανιστήκαμε μαζί. Ήταν φυλακή. Δίχως κινητό για να έχει αποδεικτικές φωτογραφίες, με σπασμένο καρπό, πλευ...

Δείτε περισσότερα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς