Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Διάνοιξη δρόμου στην περιοχή Μονοδενδρίου Πατρών

Λύση σ’ ένα πρόβλημα δεκαετιών, που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους του Μονοδενδρίου, αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα καθώς εγκρίθηκε από τον ΟΣΕ, η δημιουργία κοινόχρηστου αγροτικού δρόμου παράλληλα της σιδηροδρομικής γραμμής, Πάτρα-Κάτω Αχαΐα (8.2 χλμ - 9.2 χλμ), για θέματα πολιτικής προστασίας, σε περίπτωση τυχόν φυσικών καταστροφών, η οποία θα εξυπηρετήσει ταυτόχρονα  και τις ανάγκες των κατοίκων.

Σημειώνεται ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος από την Τοπική Κοινότητα Μονοδενδρίου για παραχώρηση δρόμου παράλληλα της σιδηροδρομικής γραμμής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, απέστειλε τεκμηριωμένη επιστολή και συναντήθηκε προσωπικά με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ, Γιάννο Γραμματίδη για την ταχύτερη επίλυση του θέματος, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ και της ΠΔΕ προς υλοποίηση του έργου.

«Παρεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, σε ουσιαστικά έργα που σχετίζονται με την οχύρωση της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας των κατοίκων, με σκοπό να προλάβουμε, να αποτρέψουμε και να αντιμετωπίσουμε με τον πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο τις συνέπειες ακραίων καιρικών φαινομένων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς