Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ευρωκοινοβούλιο: Αναδρομικά και μισθοί έως 15.200


 

Περίπου 71 από όσους βρίσκονται στη λίστα, είναι επιλέξιμοι για να ανέβουν στο μισθολογικό κλιμάκιο AD13, που αντιστοιχεί σε 15.234,71 ευρώ!

Αύξηση μισθού αναμένουν οσονούπω 2.411 μόνιμοι υπάλληλοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους 5.300 που απασχολεί το νομοθετικό όργανο της Ευρώπης το οποίο χρηματοδοτείται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους πολίτες.

Η λίστα με τα ονόματα των υπαλλήλων είναι τόσο μεγάλη που το σχετικό έγγραφο, με ημερομηνία Σεπτεμβρίου, φτάνει τις 70 σελίδες, σύμφωνα με το Brussels Playbook του Politico.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, δεν είναι σίγουρο ότι και οι 2.411 υπάλληλοι που αναγράφονται στη λίστα θα λάβουν φέτος αύξηση στον μισθό τους, ωστόσο  αυτό θα συμβεί όταν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός. Όσοι πάρουν την αύξηση τώρα θα λάβουν και αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

Περίπου 71 από όσους βρίσκονται στη λίστα, είναι επιλέξιμοι για να ανέβουν στο μισθολογικό κλιμάκιο AD13, που αντιστοιχεί σε 15.234,71 ευρώ μηνιαίως - σχεδόν διπλάσια από ό,τι παίρνουν οι ευρωβουλευτές.

«Οι προαγωγές αποφασίζονται αυστηρά με βάση τα προσόντα», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς