Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Δευτέρα

 Εικόνα


Πολλές περιοχές της Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο κίτρινο

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και αύριο Δευτέρα καθώς παραμένει υψηλή η επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Δευτέρα 19 Αυγούστου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

  •     Αττική
  •     Πολλές περιοχές Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
  •     Μαγνησία Χαλκιδική & Άγιον Όρος
  •     Κρήτη
  •     Ζάκυνθο, Κεφαλονιά & Ιθάκη
  •     Νησιά Π.Ε. Ρόδου & ΒΑ Αιγαίου

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά..

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

44 φωτιές το τελευταίο 24ωρο - 15 ήταν επικίνδυνες καιχρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο δείτε τις περιοχές. Πολλές οι πυρκαγιές που αντιμετώπισαν και σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με πολλές περιοχές της χώρας να είναι σε δείκτη 4 (πορτοκαλί), μια ανάσα πριν το επίπεδο συναγερμού.

Το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 44 πυρκαγιές, από τις οποίες οι 15 ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνες, αρκετές δίπλα σε οικισμούς, και χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων για τη διαχείρισή τους. Από αυτές σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες (17/08) σε δασική έκταση στο όρος Φαλακρό και συγκεκριμένα στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας, που με την βοήθεια της βροχής επιχειρείται η κατάσβεση.

Πιο συγκεκριμένα:

Στις 09:45, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος Ευρυτανίας. Επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο, 8 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε δύο ώρες.

Στις 12:42, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βασαιϊκα Ιωαννίνων. Επιχειρησαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 12 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στις 13:26, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παυλιάδα Αμφιλοχίας στην Αιτωλοακαρνανία. Επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ. Ελέγχθηκε σε μισή ώρα.

Στις 13:54, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ιστιαία Αιδηψού στην Εύβοια. Επιχείρησαν 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Στις 14:58, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αμπελώνας Φιλιατών Θεσπρωτίας. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 6 αεροσκάφη. Υπάρχει ενεργό μέτωπο σε δύσβατο σημείο και δεν απειλείται οικισμός.

Στις 15:18, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σπαθάρης Τροπαίων Αρκαδίας. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος, 14 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση.

Στις 15:27, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Ρόδο. Επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα δασοκομάντος και 5 οχήματα.

Στις 15:37, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νεοχώρι Αρκαδίας. Επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 4 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Ελέγχθηκε σε μία ώρα.

Στις 15:49, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταξοχώρι Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων Κρήτης. Επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Ελέγχθηκε σε μία ώρα.

Στις 16:06, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κακοπλεύρι Τρικάλων. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 7 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Είναι σχεδόν οριοθετημένη.

Στις 16:22, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αμπελάκι Τρίπολης. Επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Ελέγχθηκε σε μία ώρα.

Στις 16:24, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρολίμνη Κοζάνης. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 7 οχήματα και 1 αεροσκάφος. Η πυρκαγιά έχει ελεγχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς